به گزارش شهرآرانیوز، پس از انتشار خبر شهادت سیدابراهیم رئیسی و همراهان ایشان در پرواز اردیبهشت، مهاجران افغانستانی ساکن ایران انگار سوگوارتر بودند. شهید رئیسی توجه ویژهای به حل مشکلات این جامعه غریب داشتند و در طول دوران خدمتشان به عنوان رئیسجمهور، با اقداماتی که انجام داده بودند، پس از چهار دهه، روزنه امیدی را برای حل مشکلات نسلهای مختلف افغانستانیها بهخصوص آنهایی که در ایران به دنیا آمدهاند، ایجاد کرده بودند.
حالا با انتخاب «مسعود پزشکیان» و با استناد به سخنان رئیسجمهور منتخب در مناظرهها، این امیدواری وجود دارد که ایشان هم توجه ویژهای به مشکلات آن بخش از مهاجران افغانستانی که بیش از چهار دهه در ایران هستند یا در این کشور به دنیا آمدهاند، داشته باشند.
تلاش میکنیم در روزهای پیش رو و در گفتگو با چهرهها و فعالان حوزه مهاجرین، از آنها بپرسیم که چه توقعی از دولت چهاردهم دارند.
گپ دوم؛ سید ابوطالب مظفری، شاعر و پژوهشگر افغانستانی ساکن مشهد
سید ابوطالب مظفری در گفتگو با شهرآرانیوز با بیان اینکه جامعه مهاجران هم بهدلیل کثرت و هم بهدلیل مشکلاتی که برای جامعه میزبان دارد، در مناظرات کاندیداهای ریاستجمهوری مطرح شد و برخی از این کاندیداها از این موضوع برای گرفتن رأی بیشتر استفاده کردند، گفت: این نشان میدهد که این موضوع جدی بوده و یک مشکل در جامعه ایران است.
او ادامه داد: اما همین که تبوتاب انتخابات گذشت، دولتها به این موضوع آنچنان توجه نمیکنند و از جدیت میافتد.
مظفری با اشاره به خدمات دولت سیزدهم به مهاجران گفت: در دولت شهید رئیسی یک اقدام خوبی شد، اما همان اقدام هم دیدیم که آنچنان که بایدوشاید مورد حمایت نهادهای مختلف دولت و نظام در جمهوری اسلامی قرار نگرفت و نشان داد که خواست شخصی رئیسجمهور بوده است. اما شاید یک طرح جامع و کارشناسی پشت آن نبوده که به دیده نسبتاً تخفیف به آن نگریسته شد؛ به هرحال اقدام خوبی بود.
او افزود: ما امیدوار هستیم که آقای مسعود پزشکیان به موضوع مهاجران به عنوان یک پدیده مهم و یک مشکل مهم حتی در جامعه ایران نگاه کند. این را به این دلیل نمیگویم که بهنفع جامعه مهاجران است. اگر مشکلی در جامعه ایران باشد هم بهضرر جامعه مهاجران است؛ چون خود مهاجران آسیب میبینند. اگر ناامنی از سوی مهاجران اتفاق بیفتد، هم بهضرر جامعه مهاجران و هم بهضرر جامعه ایران است.
این پژوهشگر مهاجر افغانستانی تأکید کرد: آنچه در رابطه با مهاجران افغانستانی نجاتدهنده است، قانونهای دوامدار و عمومی در جامعه ایران است.
مظفری تصریح کرد: به نظر من دولتها در آینده کمکم به این نتیجه میرسند که برای مهاجران باید یک تصمیم جدی بگیرند. این موضوع باید از یک نگاه مقطعی و زودگذر و سطحی عبور کند و تنها در زمان انتخابات، به یاد مهاجران نیفتند؛ بلکه رئیسجمهور باید در طول آن چهارسالی که بر سر کار است هم به فکر مهاجران باشد.
این شاعر نامآشنای افغانستانی تأکید کرد: ما جامعه فرهنگیان مهاجر در این سالها میگفتیم که جامعه مهاجر فرصت است و شما نگاه امنیتی به آن دارید. اما حالا وقتی به آن نگاه میکنیم، میتواند تهدید هم باشد؛ بنابراین این موضوع جدی است و از هر زاویهای که به آن نگاه میشود، باید با برنامهریزی همراه باشد.