طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است
سرخط خبرها

نگاه عباس عراقچی به افغانستان و طالبان چگونه است؟

  • کد خبر: ۲۴۴۹۸۸
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۵
نگاه عباس عراقچی به افغانستان و طالبان چگونه است؟
عباس عراقچی دیپلمات با تجربه‌ای است که از سال ۱۳۶۷ در سمت‌های مختلف وزارت خارجه کار کرده، او حالا گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه از سوی مسعود پزشکیان به مجلس است. نگاه عباس عراقچی به افغانستان و طالبان چگونه است؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ سید عباس عراقچی؛ وزیر پیشنهادی امور خارجه در دولت مسعود پزشکیان، متولد ۱۴ آذر ۱۳۴۱ در تهران متولد شد.

او دانش‌آموخته کارشناسی روابط بین‌الملل در دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه و کارشناسی ارشد علوم سیاسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی است و دکترای اندیشه‌های سیاسی از دانشگاه کنت دارد.

 سید عباس عراقچی، فعالیت‌های خود را از سال ۱۳۶۷ در وزارت امور خارجه ایران آغاز کرد. از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲ به عنوان سفیر ایران در فنلاند کار کرد. از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰ سفیر ایران در ژاپن بود. او در دولت دهم در سال ۱۳۹۲ در یک دوره ۴ ماهه به عنوان سرپرست سخنگوی وزارت امور خارجه بود.

او تا سال ۱۳۹۶ به عنوان معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت امور خارجه ایران کار کرد. از سال ۱۳۹۶ تا شهریور ۱۴۰۰ معاون سیاسی وزیر امور خارجه بود. عراقچی اکنون به عنوان مشاور عالی وزیر امور خارجه، عضو انجمن ملی دیپلماسی و دبیر شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند.

سفر‌های عراقچی به کابل

وزیر پیشنهادی امور خارجه، زمانی که معاون این وزارت بود، دو بار به افغانستان سفر کرد. او در سال ۱۳۹۷ با هدف صحبت در مورد مذاکرات صلح با طالبان و گفتگو درباره سند جامع همکاری‌های دو کشور به کابل رفت. در این سفر او با مقامات عالی‌رتبه افغانستان از جمله اشرف‌غنی و عبدالله عبدالله و همچنین ادریس زمان؛ همتای افغان خود، دیدار کرد.

تداوم همکاری‌های مشترک، دیدار تهران با هیات طالبان، روند نهایی شدن «سند جامع همکاری‌های مشترک تهران و کابل» و حمایت از روند صلح با رهبری و مالکیت افغان‌ها از موضوعات مطرح شده در این دیدار‌ها بود. عراقچی سپس در سال ۱۳۹۹ در سفری سه روزه بار دیگر به منظور مذاکره درباره سند جامع همکاری‌های راهبردی به افغانستان رفت.

او در این سفر در مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان گفت که صلح و ثبات در افغانستان تضمین‌کننده صلح و ثبات در ایران است.

عراقچی همچنین یافتن زمینه‌های همکاری با افغانستان در تمامی زمینه‌ها، «عدم مداخله در امور یکدیگر»، «عدم تجاوز» و «عدم استفاده از خاک یکدیگر برای حمله و تهاجم به کشور‌های دیگر» را از اصول اساسی «سند جامع همکاری‌های راهبردی ایران و افغانستان» خواند.

طالبان بخشی از واقعیت افغانستان هستند

او در این سفر گفت: ما فقط جمهوری اسلامی افغانستان و قانون اساسی موجود را به رسمیت می‌شناسیم و برای دولت موجود مشروعیت قائل هستیم. طالبان هم باید سهمی در قدرت در چارچوب قانون اساسی افغانستان داشته باشد.» او در سال ۲۰۱۸ با هیاتی از طالبان که اعلام شده بود به منظور «یافتن راه حل و مساعدت برای پیشبرد روند صلح» به تهران سفر کرده، گفت‌وگویی مفصل انجام داد.

عراقچی همچنین در گفتگویی رسانه‌ای، طالبان را بخشی از واقعیت افغانستان خوانده و گفته بود که باید طالبان را وادار کرد که اگر می‌خواهد عرصه قدرت شود، در قالب ساختار کنونی وارد مذاکرات بین الافغانی شود. او گفته بود که نسبت به نیت آمریکا در روند صلح افغانستان شک داریم.

او در سال ۱۳۹۸ نیز گفته بود: اگر تحریم‌ها اثر کند و فروش نفت‌مان به صفر برسد، جمهوری اسلامی ایران مجبور است سیاست ویژه‌ای را برای اقتصاد خود در نظر بگیرد و ممکن است نتوانیم به این شکل ادامه دهیم و از برادران و خواهران افغانستانی‌مان بخواهیم ایران را ترک کنند. این سخنان او بسیار واکنش‌برانگیز شد. او بعدتر گفت که از سخنان او سوء برداشت شده است.

با انتخاب آقای عراقچی به عنوان وزیر پیشنهادی امور خارجه در زمانی که طالبان به عنوان حاکمان افغانستان حضور دارند با سابقه گفتگو و مذاکره با طالبان پرسش این است که سیاست خارجی دولت جدید ایران در قبال همسایه شرقی چه خواهد بود.

منبع: ایراف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->