صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

معرفی فیلم «سه غریبه همسان»

از تجدید دیداری مسرت‌بخش تا آشکارگی نیمه تاریک وجود

  • کد خبر: ۲۴۳۸۳
  • ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۱
باید صادقانه اعتراف کنم من کنج وجودم کودک افسرده‌ای دارم که زانو به بغل می‌گیرد و فکر می‌کند موقع تولد در بیمارستان عوض شده است.
کاظم کلانتری/ شهرآرانیوز- فرصت‌دادن به این کودک می‌تواند کار را به این‌جا برساند که من همزادی دارم که آن‌سوی دنیا زندگی می‌کند. اگر رابطه‌ای ذهنی بین من و همزادهایم وجود داشته باشد آیا تصمیمات زندگی‌ام و یا غم‌ها و شادی‌هایم از درون همین جسمی که هر روز به این طرف و آن‌طرف می‌کشم بیرون می‌آید؟ اگر در خانواده‌ای دیگر پرورش می‌یافتم چه مقدار از خودِ الانم به پرورش خانواده‌ام مربوط می‌شد و چه‌قدر به سرشتم؟ داستان «سه غریبه همسان» همان کودک کنج وجودم را از حالت نشسته نیم‌خیز می‌کند، آن هم با اعتماد به نفسی که قبلا نداشته است. اگر داستان «ادی» و «بابی» و «دیوید» برای ما اتفاق بیفتد چه‌قدر به لایه‌های پنهان این تخیلات فکر کرده‌ایم: سال ۱۹۸۰ در نیویورک دو جوان ۱۹ ساله که هرکدام به فرزندخواندگی گرفته شده بودند به صورت اتفاقی هم دیگر را در دانشگاه پیدا می‌کنند، و داستان از همین‌جا آغاز می‌شود: تجدید دیداری مسرت‌بخش. اما باورکردنش سخت است که برادر سومی هم وجود دارد. آن‌ها شکل هم می‌خندند، هرسه سیگار یکسانی می‌کشند و گاهی درست شبیه هم به سؤالات پاسخ می‌دهند.
 


فکر می‌کنید داستان آن‌ها باورکردنی نیست؟ باید بگویم خودشان هم سخت می‌توانند اتفاقی را که بر سرشان رفته باور کنند. تیم واردل، کارگردان مستند، داستان را با سخنان دیوید روبه دوربین شروع می‌کند و بعد زمانی که دو برادر هم دیگر را در دانشگاه پیدا می‌کنند بازسازی می‌شود و بعد تصاویر آرشیوی می‌آید. آن چه که «سه غریبه همسان» را گاهی جذاب و گاهی دردناک و گاهی غیرقابل‌باور می‌کند روش روایت اتفاقات زندگی آن‌هاست. رفت و برگشت بین اتفاقات زندگی سه برادر و آهسته‌آهسته گره‌گشایی از معمایی که پشت جدایی آن‌هاست، به مستند وجهی کارآگاهی هم می‌دهد. «سه غریبه همسان»، به همراه چندین مورد دیگر، موش آزمایشگاهی تحقیقاتی بودند با نام «طبیعت در مقابل پرورش» که نتایج آن هیچ‌گاه منتشر نشد، اما اگر می‌خواهید بدانید بعد از پیدا کردن همزاد‌ها چه بر سر آدم می‌آید باید زندگی «ادی» و «بابی» و «دیوید» را ببینید؛ پایان داستان آن‌ها همان نیمه تاریک وجودمان است.

 


  «سه غریبه همسان» (۲۰۱۸)/ Three Identical Strangers

   کارکردان: تیم واردل

  زمان: ۱ ساعت و ۳۶ دقیقه

   ژانر: مستند



 
اگر از فیلم خوشتان آمد می‌توانید این‌ها را هم ببینید:

* «شباهت کامل» /۱۹۸۸ Dead Ringers / کارگردان: دیوید کراننبرگ

* زندگی ربوده شده/۱۹۴۶  A Stolen Life / کارگردان: کرتیس برنهارت

* ماهیت تاریک عشق/۲۰۱۲ The Dark Matter of Love/ کارگردان: سارا مک‌کارتی
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.