صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ایران یک قدم تا تبدیل شدن به کشور سالمندان

  • کد خبر: ۲۷۴۱۰
  • ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۶
  • ۴
کاهش آمار ازدواج و فرزندآوری، سبب شده است تا جمعیت کشور روند کاهشی پیدا کند و در آینده تبدیل به یک بحران شود.

به گزارش شهرآرانیوز، تقریبا ۵ سالی است که ۳۰ اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی جمعیت نامگذاری شده است؛ جمعیتی که این روز‌ها به عنوان یک خطر و تهدید از آن یاد می‌شود، چراکه چند سال پیاپی است که زنگ خطر بحران جمعیت به صدا در آمده است، جمعیتی که بر اساس آمار نامه‌ها نشان می‌دهد که هر سال در مقایسه با سال گذشته در حال کاهش است.

بر اساس آخرین سرشماری در سال ۹۵، ۲۴ درصد جمعیت کشور کودکان و نوجوانان زیر ۱۵ سال، ۲۵.۱ درصد جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال، ۴۴.۸ درصد میانسالان ۳۰ تا ۶۴ سال، ۶.۱ درصد سالمندان ۶۵ سال و بیشتر را تشکیل می‌دهند و متوسط نرخ رشد سالانه جمعیت ایران حدود ۱.۲۴ درصد است.

حتی اگر میزان ولادت در ۵ سال اخیر را نیز مورد بررسی قرار دهید مشاهده می‌کنید که میزان ولادت هر سال در حال کاهش است، در سال ۹۴ یک میلیون و ۵۷۰ هزار و ۱۸۳ نوزاد، در سال ۹۵ یک میلیون و ۵۲۸ هزار و ۳ نوزاد، در سال ۹۶ یک میلیون و ۴۸۷ هزار و ۸۶۱ نوزاد، در سال ۹۷ یک میلیون و ۳۶۶ هزار و ۴۹۱ نوزاد و در سال ۹۸ یک میلیون و ۱۹۶ هزار و ۱۳۴ نوزاد در ایران متولد شده‌اند.

این آمار منتشر شده از سوی سازمان ثبت احوال کشور نشان از این دارد که جمعیت جوان کشور ما رو به افول است و درباره همین موضوع محمد اسماعیل اکبری مشاور سازمان جهانی بهداشت؛ در اولین نشست تخصصی جمعیت که در بهمن ماه سال گذشته برگزار شد اظهار کرد: اصلاح ساختار جمعیتی باید هدف قرار گیرد و این نسبت‌ها اصلاح نمی‌شود مگر با فرزند آوری.

او در ادامه بیان کرد: لزوما تشویق ازدواج به نتیجه نمی‌رسد، زیرا ۳ تا ۶ سال طول می‌کشد تا یک زوج صاحب فرزند شوند.

اکبری با بیان اینکه حتما باید اعلام کرد که در هر خانواده ۴ فرزند هدف است، گفت: جمعیت سالمند باید زیر ۶ درصد باشد و جامعه سالمندی در کشور ما رشد کرده که این موضوع به این معناست که یک خلاف در حال وقوع است.

اکبری در ادامه افزود: در ۳۰ سال آینده ایران جزء ۴ کشور پیر جهان خواهد بود که تنها یک حرکت بسیجی و معنادار می‌تواند این وضعیت را تغییر دهد.

او با اشاره به اینکه هیچ کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران در ۳۰ سال گذشته کاهش جمعیت نداشته است، گفت: در تمامی سند‌های جمهوری اسلامی ایران نوشته شده‌ که در سال ۹۵ باروری کل جمعیت ۲.۱ دهم بوده که این موضوع از نظر علمی غلط است.

اکبری با بیان اینکه در سال ۹۸ در مقایسه با سال ۹۷، ۱۵۸ هزار نفر کمتر به دنیا آمده‌اند، تصریح کرد: ۶۰ تا ۷۰‌ درصد از دختران ما ازدواج می‌کنند و ۳۰ تا ۴۰‌ درصد از دختران هرگز ازدواج نمی‌کنند.

مشاور سازمان جهانی بهداشت با اشاره به اینکه در هر خانوار داشتن ۴ فرزند هدف است، گفت: ۴ ساختار حاکمیتی، حکومتی، تولیتی و جمعیت برای اصلاح ساختار‌های جمعیت مدنظر هستند.

اکبری بیان کرد: عده‌ای از افراد مشکلات اقتصادی را بهانه‌ای برای عدم فرزند آوری می‌کنند، در صورتی که بیشترین ازدواج‌ها و فرزند آوری‌ها در خانواده‌های فقیر در حال انجام است.

علاوه بر آمار ولادت متاسفانه آمار ازدواج نیز در مقایسه با سال‌های قبل رو به کاهش است، بر اساس آمار‌های ازدواج در سال ۹۳، ۷۷۰ هزار و ۷۳۸ مورد، در سال ۹۴، ۱۷۴ هزار و ۱۱۷ مورد، در سال ۹۵، ۶۶۹ هزار و ۷۹۱ مورد و در سال ۹۶، ۶۰۸ هزار و ۸۵۰ مورد و در سال ۹۷، ۶۰۸ هزار و ۴۱۶ مورد ازدواج ثبت شده است.

حال باید توجه داشت که جمعیت به یک مسئله حیاتی برای کشورمان تبدیل شده است، مقام معظم رهبری نیز سال هاست که به این موضوع نگاه جدی دارند و ایشان در جلسات سخنرانی متعددی در این باره صحبت کردند.

رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۹۲/۰۸/۱۹ در یکی از سخنرانی های خود فرمودند: «یکی از خطراتی که وقتی انسان درست به عمق آن فکر می‌کند، تن او می‌لرزد، این مسئله جمعیت است. مسئله جمعیت را جدی بگیرید؛ جمعیت جوان کشور دارد کاهش پیدا می‌کند. یک جایی خواهیم رسید که دیگر قابل علاج نیست.»

همچنین ایشان در ۲۵ خرداد سال ۹۵ در همین باره نیز خاطر نشان کردند: «امروز جمعیت جوان ما یک پدیده است، که نعمت است؛ چون جوان، منشأ حرکت و چشمه جوشان انگیزه و حرکت و نشاط و ابتکار و نوآوری است، کار را جوان می‌کند، اگر چنانچه این بیست سال دیگر از دست رفت این جوان را که نمی‌شود وارد کرد، کشور ضرر خواهد کرد؛ از امروز نباید بگذریم.»

جالب است بدانید که بر اساس بررسی‌های جهانی، خانواده‌های ایرانی کم جمعیت‌تر از خانواده‌های اسرائیلی، انگلیسی و آمریکایی شده‌اند.  اگر جامعه به تدریج به سمت پیری رود، بعد از گذشت چند سال جمعیت کشور هم کاهش پیدا خواهد کرد، زیرا میزان افزایش جمعیت بستگی به نیروی جوان و تشکیل زندگی و افزایش آمار ولادت دارد.

۳۰ اردبیهشت روز ملی جمعیت نامگذاری شده است تا مسئولان به این موضوع و افزایش نرخ جمعیت نگاه جدی تری داشته باشند، اما با این حال با گذشت چند سال از تدوین برنامه‌های موثر بر افزایش جمعیت، خبری نیست، بنابراین بهتر است به این موضوع نگاه جدی تری شود و مسئولان برای تسهیل در امر ازدواج و فرزندآوری تدابیر ویژه ای را اتخاذ کنند.

منبع :باشگاه خبرنگاران

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
نارنجک
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
زوجین الان تو خرج زندگی دونفره خودشون موندن حالا شما بچه ام اضافه کنید به این خرج و مخارج سنگین یعنی اگر دونفره ام کار کنن تازه بتونن از پس شکم خودشون بر بیان تفریح و مسافرت و پوشاک و مسکن و.... پیشکش!!
بهاره
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
با این اوضاع کسی بچه نمیاره و جوانان جرات ازدواج ندارند
محمد
۰۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
دیگه التماس هم کنید مردم میلی به بچه دار شدن ندارن تو این چند دهه یه حرف صادقانه شنیدیم اونم فرزند کمتر زندگی بهتر
مهدی
۰۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
سلام، ملت فهیم ایران بنابه امکانات خودشان تشکیل خانواده می‌دهند وصاحب فرزند می‌شوند و وقتی درآمد چندانی ندارند نمی توانند بیشتر از توانشان بچه دار شوند و با زور و اجبار و وام و شگردهای سیاسی ومطرح کردن مشکلات جمعیتی وپیری جامعه نمی شود فقط از مردم توقع داشتن فرزند بیشتر را داشت و خود مسئولین و سران و مدیران و سیاستمداران در این امر شرکت نکرده و فقط مردم را دستگاه تولید ومثل فرض کرده اند و اکثر فشار را روی ملت سرافراز ایران وارد می‌کنند. حق وحقوق ملت را درست و حسابی بدهند و برابر داشته ها و امکانات و ثروت عظیم ایران بزرگ احقاق حق نمایند و همه از سرمایه کشور عزیزمان ایران بهره مند شوند، و خودشان در تمامی شئونات ملی و میهنی و اسلامی و کشورداری شرکت می‌کنند و وظیفه خودشان را همانند سال‌های گذشته می‌دانند و نیاز به فشار وجبر نیست. جوانان جویای کار وزندگی و آینده درخشان هستند و انشالله مشکلات کاری و درآمدی آنها رفع شده تا به حول وقوت الهلی تشکیل خانواده بدهند و در امر خطیر افزایش جمعیت به فرمایشات رهبر معظم انقلاب شرکت کرده و سهم خودرا ادا نمایند. و موجبات پیشرفت خود و جامعه را بیش از پیش فراهم آورند. انشالله