صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مجلس روند قانونی خود را طی می‌کند | تعطیلی روز پنجشنبه آسیب چندانی به مراودات اقتصادی نمی‌زند

  • کد خبر: ۲۹۲۲۶۸
  • ۱۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۱
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به پیشنهاد رئیس کنفدراسیون صادرات کشور درخصوص خارج کردن مصوبه تعطیلی روز پنجشنبه از دستور کار مجلس، گفت: مطابق مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس پنجشنبه به عنوان روز تعطیل کاری مصوب شده که عمدتاً شامل دستگاه‌ها و ادارات دولتی است و مراودات اقتصادی و تجاری هم کمافی‌السابق سر جای خودش است و آسیب چندانی به مراودات اقتصادی نمی‌‎زند.

به گزارش شهرآرانیوز، روز گذشته رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در گفتگو با یکی از خبرگزاری‌های رسمی کشور با اشاره به اینکه تعطیلات پنج مقصد اول تجارت خارجی ایران شنبه و یکشنبه است، از جانب فعالان اقتصادی به مجلس پیشنهاد داده بود که به طور کلی طرح کاهش ساعت کاری را از دستور خارج کند تا شرایط حداقل مانند گذشته و فاصله کاری ما با دنیا سه روز باشد.

مهدی اسماعیلی، نماینده مردم میانه و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این پیشنهاد عنوان کرد: باید توجه داشت، موضوع افزایش یک روزه تعطیلات پایان هفته و تعطیلی یک روز دیگر در کنار جمعه که در صحن مجلس و به‌ویژه کمیسیون اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار گرفته، موضوعی است که درخواست‌های فراوانی برای آن وجود داشته؛ یعنی در پاسخ به خواست عمومی طرح و بررسی شده است.

عضو کمیسیون اجتماعی ادامه داد: به هر حال جامعه کار، کارگران و کارمندان ما با توجه به فشار‌های اقتصادی که با ان مواجه هستیم و از طرفی توجه به خانواده و فراغت یکی از الزامات است که کارمندان و کارکنان معمولاً محروم از همراهی خانواده هستند؛ بنابراین در راستای همین نیاز‌ها و درخواست‌ها مجلس به بحث کاهش ساعت کاری در هفته و افزایش تعطیلات پایان هفته ورود پیدا کرد.

اسماعیلی در ادامه با اشاره به بحث و بررسی‌های فراونی که در مجلس درخصوص اینکه این روز تعطیل یک روز قبل یا یک روز بعد از جمعه باشد، انجام شده؛ اضافه کرد: در مجلس یازدهم کمیسیون فرهنگی و صحن علنی مجلس با تعطیلی روز شنبه موافقت کردند و مصوبه آن به شورای نگهبان ارسال شد، اما در شورای نگهبان با طرح ایراداتی با این مصوبه موافقت نشد و برای رفع ایراد، مجدد به مجلس و سپس کمیسیون اجتماعی بازگشت داده شد.

وی ادامه داد: در بررسی مجدد این لایحه، در کمیسیون اجتماعی مجلس روز پنجشنبه به عنوان روز تعطیل کاری مصوب شد که عمدتاً شامل دستگاه‌ها و ادارات دولتی است و به این مفهوم است که بازار و کسبه طبق روال عادی و معمول به کار خود ادامه می‌دهند؛ مراودات اقتصادی و تجاری هم کمافی‌السابق سر جای خودش است.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه تصریح کرد: از دیگر سو عصر کنونی، دنیای فناوری است و مانند قدیم‌ها نیست که حتماً محل یا بازاری باز باشد تا داد و ستد صورت بگیرد؛ چنانکه در حال حاضر بسیاری از امور بانکی که در گذشته الزام به حضور در بانک داشت، توسط همین موبایل‌ها و نرم‌افزار‌ها انجام می‌شود و روز جمعه و تعطیل و شب و روز هم نمی‌شناسد.

اسماعیلی با بیان اینکه این اتصالات در هر لحظه از روز و شب برقرار است و افراد کار‌های اقتصادی و تجاری خود را از همین طریق انجام می‌دهند، اضافه کرد: بنابراین الان مانند گذشته نیست که کار‌ها و معاملات حتما به صورت حضوری انجام شود؛ لذا تعطیلی روز پنجشنبه آسیب چندانی به مراودات اقتصادی نمی‌‎زند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در بخش پایانی صحبت‌های خود درخصوص امکان خارج کردن مصوبه تعطیلی روز پنجشنبه از دستور کار مجلس، اظهار کرد: اولاً مجلس روند قانونی خود را طی می‌کند و مصوبات کمیسیون‌ها طبق روال به صحن علنی مجلس ارائه و بررسی می‌شود؛ بنابراین این مصوبه هم اگر به تصویب صحن علنی مجلس رسید، برای تأیید مسیر شورای نگهبان را طی می‌کند.

اسماعیلی ادامه داد: اگر شورای نگهبان آن را تأیید کرد که قانون و لازم‌الاجرا است؛ اما اگر شورای نگهبان آن را تأیید نکرد، تبدیل به قانون نمی‌شود و در این صورت به حالت اولیه برمی‌گردد. در حال حاضر، چون این مصوبه در کمیسیون تخصصی خود به تصویب رسیده است، برای بازپس‌گیری یا از دستورکار خارج کردن آن، به دو سوم رأی نمایندگان احتیاج دارد که ان هم اقتضائات و مراحل خاص خود را دارد و باید برابر قانون انجام شود.
منبع: خانه ملت

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.