صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

صفرتاصد تشخیص و درمان اچ‌آی‌وی منحصراً در مراکز بهداشتی و درمانی انجام می‌شود

  • کد خبر: ۳۰۳۳۶۸
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۶
رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: صفرتاصد تشخیص و درمان اچ‌آی‌وی شامل آزمایشات، دارو‌ها و خدمات مشاوره‌ای منحصراً در نظام سلامت و در مراکز بهداشتی‌ و درمانی کشور به‌صورت رایگان و محرمانه انجام می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا نهبندانی با بیان اینکه از سال ۶۵ تاکنون، ۲۴ هزار و ۷۶۰ مورد اچ‌آی‌وی مثبت در کشور شناسایی شده که در ۵۷ درصد موراد راه انتقال بیماری تزریقی و ۲۳ درصد جنسی بوده است، افزود: در حال حاضر رویکرد ابتلا از مردان به ابتلای بیشتر زنان تغییر کرده و در نیمسال اول سال جاری راه انتقال جنسی با رشد حدود سه‌برابری (۶۵ درصد) بر راه انتقال تزریقی پیشی گرفته است.

وی گفت بر اساس آخرین روش آماری تخمین زده می‌شود ۴۴۱۰۵ نفر در کشور مبتلا به اچ‌آی‌وی هستند که بر اساس نظام جامع مدیریت داده‌های الکترونیک اچ‌آی‌وی کشور، تا پایان شش ماهه اول امسال از بین افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی شناسائی، ثبت و گزارش شده ۲۴۷۶۰ نفر زنده هستند که از این تعداد ۱۹۸۶۹ نفر خدمات مربوط به مراقبت و درمان اچ‌آی‌وی را دریافت نموده‌اند و تعداد ۱۹۰۶۵ نفر تحت درمان قرار دارند. رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اگرچه ۸۱ درصد کل موارد تشخیص داده شده را مردان و ۱۹ درصد را زنان تشکیل می‌دهند گفت:، اما الگوی راه انتقال و درصد ابتلای زنان و مردان در سال‌های اخیر تغییر کرده است به گونه‌ای که از کل موارد شناسایی و گزارش شده در پایان شش ماهه اول سال ۱۴۰۳، ۳۲ درصد موارد ثبت را زنان و ۶۸ درصد آنها را مردان تشکیل می‌دهند. در بین افراد شناسایی شده تا پایان شش ماهه اول ۱۴۰۳، ۳ درصد از کل موارد شناخته شده در زمان تشخیص، کمتر از ۲۰ سال سن داشته‌اند و ۷۳ درصد در گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ بوده‌اند و ۲۴ درصد بالای ۴۵ سال بوده‌اند. الگوی سنی در سال‌های اخیر تغییری نکرده است.

وی گفت علل ابتلا به اچ‌آی‌وی در بین کل مواردی که از سال ۱۳۶۵ تا کنون در کشور به ثبت رسیده‌اند به ترتیب، تزریق با وسائل مشترک در مصرف کنندگان مواد (۵۳.۷ درصد)، رابطه جنسی (۲۷.۹ درصد) و انتقال از مادر به کودک (۱.۶ درصد) بوده است. راه انتقال در ۱۶.۶ درصد از این گروه نامشخص مانده است. لازم به ذکر است که راه انتقال ۰.۲ درصد از این موارد مربوط به خون و فرآورده‌های خونی در سال‌های پیش از اجرای سیاست پالایش صد درصدی خون سالم توسط سازمان انتقال خون می‌باشد. این در حالی است که دربین مواردی که در شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ تشخیص داده شده‌اند راه احتمالی انتقال در ۱۰ درصد موارد اعتیاد تزریقی، ۶۵.۲ درصد روابط جنسی؛ ۰.۷ درصد انتقال از مادر به کودک و در ۲۴.۱ درصد راه احتمالی ابتلا بیان نشده و هیچ مورد ابتلا جدیدی از طریق خون و فرآورده‌های خونی ثبت نشده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.