به گزارش شهرآرانیوز، ساخت بیمارستان پیامبر اعظم(ص) در شهرک شهید رجایی که زمین آن به صورت رایگان توسط آستان قدس رضوی در دوره شهید رئیسی به دانشگاه واگذار شده بود، به بهانه کمبود اعتبار نیمهکاره مانده است.
کلنگ این پروژه سال ۹۵ به زمین خورد و قرار بود حدود پنج سال بعد به نتیجه برسد، اما الان بعد از گذشت ۸ سال هنوز اندر خم یک کوچه است؛ تا جایی که حتی تکمیل بخش اورژانس این بیمارستان بعد از چندین بار وعده همچنان بیسرانجام مانده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علومپزشکی مشهد بارها دلیل تحققنیافتن وعده افتتاح اورژانس را نبود اعتبار و کمبود بودجه عنوان کرده است.مسلم، در آخرین مصاحبه خود تصریح کرده که برای تسریع روند ساخت اورژانس، از وزیر و نمایندگان مجلس در حال پیگیری هستیم. ضمن اینکه باید اعتبارات از چندین محل شامل اعتبارات عمومی، مولدسازی، نفت و استانی تأمین شود.
بیمارستان پیامبر اعظم (ص) فقط یک پروژه از پروژههای برزمینمانده دانشگاه علوم پزشکی مشهد است؛ آن هم در شرایطی که طبق اعلام مسئولان شهر مشهد، بهعنوان قطب درمانی شرق کشور سه هزار تخت بیمارستانی کم دارد و حاشیه شهر مشهد بهشدت از کمبود سرانه بهداشتی و درمانی رنج میبرد.
میثم ظهوریان، نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس شورای اسلامی، اعلام کرده که وزارت بهداشت در اقدامی عجیب تصمیم به ساخت یک مجتمع رفاهی بزرگ با هزینه دو هزار میلیارد تومان در مشهد و البته همزمان در ۵ شهر دیگر گرفته است و از دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز خواسته است ۱۲ هزار متر زمین به ارزش نزدیک به ۱.۲ هزار میلیارد تومان (محل فعلی مرکز بهداشت) را به این امر اختصاص دهد.
شاید برایتان جالب باشد بدانید در شرایطی که وزارت بهداشت تصمیم به تأمین اعتبار دو هزار میلیارد تومانی برای ساخت این مجتمع رفاهی کرده است، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مصاحبهای که مهرماه با وی داشتیم، تأکید کرد: در حال حاضر تکمیل بیمارستان پیامبر اعظم(ص) در حاشیه شهر مشهد با ۱۴۰۰ میلیارد تومانی که قبلاً در نظر گرفته شده قطعاً ممکن نیست و این عدد در حال حاضر به ۲۲۰۰ میلیارد رسیده که دولت و وزارت بهداشت باید برایش برنامهریزی کنند.
خبرنگار شهرآرانیوز موضوع را از مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت پیگیری میکند. حسین کرمانپور دراینباره میگوید: اطلاعی ندارم، ولی ردیف بودجه ساخت مجتمع رفاهی با ساخت و تجهیز بیمارستان متفاوت است.
او در ادامه گفتوگو، بر ضرورت ساخت مجتمع رفاهی برای کارکنان تأکید دارد و این موضوع را از ساخت بیمارستان کاملاً جدا میداند.
البته این بار اول نیست و مشهد قبلاً نیز شاهد چندین سال انحراف بودجههای عمرانی دانشگاه جهت ساخت مجتمعی که در بین مردم به «برج سفید» معروف شد، بوده است که شاید اگر وزیر وقت بهداشت بابت آن تجربه پاسخگو میشد، امروز این تجربه تکرار نمیشد.
سال ۱۳۹۷ در حالی که دو سال از وعده ساخت بیمارستان پیامبر اعظم(ص) در شرق مشهد میگذشت، وزیر بهداشت اعلام کرد که وزارتخانه متبوعش هیچ پولی برای ساخت بیمارستانی در حاشیه شهر مشهد ندارد و برای تأمین بودجه این بیمارستان نمایندگان باید همت کنند! این جمله وزیر بهداشت آب پاکی روی دست همه مردمی ریخت که از دو سال پیش چشم امید به ساخت بیمارستانی داشتند که رئیسجمهور وقت قولش را به آنها داده بود، اما در همان زمان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد با صرف هزینه چهل،پنجاهمیلیاردی، ساختمانی لوکس را در خیابان خاقانی به نام «برج سفید» ساخت که با واکنشهای زیادی در رسانهها همراه بود.
روز گذشته نیز وزیر بهداشت در دیدار با دانشجویان رشته پزشکی در پاسخ به سؤالی انتقادی درخصوص ساخت مجتمع رفاهی با هزینه دو هزار میلیاردی در مشهد گفت: من از این سؤال تعجب میکنم، ما اصلاً آمدهایم برای همین کار! بحث فقط بیمارستانسازی نیست. ردیفهای بودجه این دو با هم متفاوت است. ردیفی که در بودجه میتوانید برای ساخت بیمارستان خرج کنید، نمیتوانید مجتمع رفاهی بسازید و بالعکس.
این پاسخ ظفرقندی نشان از عدم توجه به ضرورت ساخت بیمارستان برای شهری مثل مشهد دارد که بار بهداشت و درمان جمعیت شرق کشور و حاشیهنشینانی از اقصی نقاط ایران را بر دوش دارد. آقای وزیر کمبود ۳ هزار تخت بیمارستانی نباید فراموش شود چرا که در زمان کرونا این شهر و خیلی نقاط دیگر کشور برای بیماران تخت نداشتند، عدهای را کف راهروها و زیر پلهها بستری کردند و عدهای را پذیرش نکردند!