به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد عباسی افزود: عمل تعبیه پمپ قلب مصنوعی (HMT ۳) اکنون در بیمارستانهای شهید رجایی و مرکز طبی قلب تهران و همچنین بیمارستان امام رضا (ع) مشهد انجام میشود.
وی بیان کرد: تاکنون سه بیمار در مشهد تحت عمل پیوند قلب مصنوعی قرار گرفتهاند و در حال حاضر ۲ بیمار دیگر هم در نوبت هستند.
جراح قلب و فلوشیپ پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: مشهد در حوزههای آموزشی و پژوهشی رشته جراحی قلب از جایگاه بسیارخوبی در منطقه و در کنار ترکیه برخوردار بوده و در این حوزه خدمات متعددی به بیماران غیر ایرانی مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا (ع) مشهد ارائه شده است.
عباسی با بیان اینکه استادان گروه جراحی قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جایگاه علمی بالایی برخوردار هستند، افزود: اگر مشکلات ارزی در تأمین تجهیزات موردنیاز و همچنین تحریمهای موجود در این حوزه نباشد میتوانیم از وضعیت به مراتب بهتری هم برخوردار باشیم، با این حال بسیاری از اعمالی که در کشورهای پیشرفته دنیا انجام میشود در بیمارستان امام رضا (ع) هم قابل انجام است.
مسوول تیم پیوند قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سومین عمل پیوند قلب مصنوعی توسط تیم پیوند قلب این دانشگاه در بیمارستان امام رضا (ع)، دیروز، دهم آذرماه بر روی بیمار ۶۴ ساله که نزدیک به ۱۰ سال قبل تحت عمل بای پس عروق کرونری و تعویض دریچه میترال قرار گرفته بود و شرایط پیوند قلب را نداشت، با موفقیت انجام شد.
وی ادامه داد: این عمل جراحی ۲ و نیم ساعت به طول انجامید و برای این بیمار از دستگاه کمک قلبی «هارت مِیت ۳» استفاده شد که پیشرفتهترین دستگاه روز دنیا در این حوزه است.
عباسی بیان کرد: هم اینک بیمار در بخش مراقبتهای ویژه پس از عمل جراحی قرار دارد و پس از بهبود وضعیت نسبی از بیمارستان مرخص خواهد شد.
وی افزود: تاکنون سه بیمار در مشهد تحت عمل پیوند قلب مصنوعی قرار گرفتهاند و در حال حاضر ۲ بیمار دیگر در نوبت هستند.
دستگاه تعبیه پمپ قلب مصنوعی با وزن حدود ۳۰۰ گرم دارای چهار باطری با ظرفیت هرکدام ۱۲ ساعت شارژ و یک مانیتورینگ است.
عمل تعبیه پمپ قلب مصنوعی (HMT ۳) برای برخی از بیماران دچار نارسایی قلبی که شرایط عمل پیوند قلب را ندارند، انجام میشود.
از تعداد چهار هزار بیمار مبتلا به نارسایی قلبی سالانه در کشور، ۲ هزار نفر پیوند قلب میشوند و ۲ هزار نفر به دلیل نبود دهنده قلب یا نداشتن شرایط عمل پیوند از بین میروند.
هزینه دستگاه پمپ قلب مصنوعی بین چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تا پنج میلیارد ریال است و این دستگاه به عنوان پیشرفتهترین دستگاه روز دنیا در این زمینه از کشور آمریکا وارد میشود.
به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور و دانشکده پزشکی تربتجام است.
بیمارستان امام رضا (ع) از موقوفات آستان قدس رضوی، به صورت قرارداد بلند مدت در اجاره وزارت بهداشت است. این بیمارستان به عنوان بزرگترین مرکز درمانی کشور دارای یک هزار و ۸۳۰ تخت برای خدمات رسانی به زائران و مجاوران است.
۳۰۰ استاد دانشگاه و روزانه هزار دانشجوی بالینی در مجتمع آموزشی امام رضا (ع) مشهد مشغول خدمات رسانی به بیماران هستند.