صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای ۵ استان در پی پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) دانش آموزان خراسان رضوی متقاضی تحصیل در هنرستان‌ چرا جنگل‌های ارسباران تا کنون ثبت جهانی نشده‌اند؟ مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی: فقط از تیم‌های رسمی المپیادی حمایت و پشتیبانی مالی می‌شود + فیلم نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد اعلام شد روش‌های مقابله با اضطراب جدایی کلاس اولی‌ها اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی، امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) ۱۱ درصد از زنان سرپرست‌خانوار به بیماری‌های مزمن مبتلا هستند | اجرای طرح غربالگری سلامت برای بانوان سرپرست‌خانوار خراسان رضوی آیا سالاد جایگزین شام می‌شود؟ توزیع بیش از ۸ هزار بسته ورزشی مدارس در آغاز سال تحصیلی جدید در خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | بارش پراکنده و وزش باد با احتمال رعدوبرق در برخی مناطق کشور صدور بیش از ۵ میلیون کارت هوشمند ملی در خراسان رضوی | چرا کارت‌های ملی با تأخیر به دست مردم می‌رسد؟ بحران کمبود پرستار و افت کیفیت مراقبت در آینده نزدیک | دستورالعمل تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از اساس مشکل دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | احتمال وقوع رگبار و رعدوبرق در برخی نقاط سه رکن اصلی پیشگیری از «آلزایمر» کدام‌اند؟ چه کسانی مشمول عفو معیاری می‌شوند؟ متهم به قتل همسر در بازسازی صحنه جنایت: همسرم مقصر بود! حریق کشتی حامل پناهندگان سودانی ۵۰ کشته بر جای گذاشت تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه و رساله دانشجویی تا پایان مهر ۱۴۰۴ نیاز حدود ۹۰۰ هزار دانش‌آموز به کتاب‌های بریل | ۲۲ هزار جلد تأمین شده است گلایه شهروندان مشهد از فضای غیراستاندارد و چالش‌های نقل مکان پایگاه‌های بهداشت | کوچ اجباری بهداشت! دادستان کل کشور: هوش مصنوعی در راستای حاکمیت قانون استفاده شود بازنشستگان نگران نباشند؛ حقوق و مزایای بازنشستگان با ادغام صندوق‌ها تغییر نمی‌کند نقدی بر رویکرد تقلیل‌گرایانه به آموزش‌و‌پرورش کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، یکی از محور‌های اصلی برنامه هفتم توسعه است پایان پرداخت معوقات حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی در مهرماه | حدود ۳۷۰ هزار نفر به عنوان بازمانده مطلقه، مستمری دریافت می‌کنند راهکار جدید برای کاهش قاچاق کالا در کشور | تصویب بسته جامع برای پیشگیری از جرائم گمرکی برگزاری مرحله نهایی مسابقات ملی فناوری نانو در نیمه اول مهر ۱۴۰۴ ترمیم لایه اوزون ممکن است گرمای زمین را تشدید کند
سرخط خبرها

چند راهکار برای پیشگیری از انتقال ایدز از مادر به جنین

  • کد خبر: ۳۰۴۹۶۰
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳
چند راهکار برای پیشگیری از انتقال ایدز از مادر به جنین
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به روش‌های پیشگیری از انتقال اچ‌آی‌وی از مادر به کودک، درباره ملاحظات فرزندآوری در والدین مبتلا به ایدز توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، هانا سهرابی اظهار کرد: در دوران بارداری، زنان مبتلا به اچ‌آی‌وی نیازمند توجه ویژه‌ای به مراقبت‌های بهداشتی هستند. این مراقبت‌ها، که شامل درمان‌های ضد رتروویروسی و مشاوره‌های بهداشتی و روانی می‌شود، می‌تواند به بارداری سالم و موفق منتهی شود.

وی تأکید کرد: مادران باردار باید اهمیت درمان ضد رتروویروسی و پایبندی به آن را برای حفظ سلامتی خود و نوزادشان در طول زندگی درک کنند. همچنین، این مادران ضروری است که از خطرات احتمالی استفاده از دارو‌های ضد رتروویروسی در دوران بارداری آگاه شوند و آموزش‌های لازم را برای مراقبت‌های ویژه از نوزاد خود دریافت کنند.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، برقراری ارتباط مادر با خدمات زایمان، مراقبت‌های نوزاد، مشاوره‌های بهداشت روانی، خدمات درمانی سوءمصرف مواد و مشاوره ویژه برای ختم بارداری در موارد ضروری، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این اقدامات می‌تواند تأثیر چشمگیری در سلامت مادر و نوزاد داشته باشد.

سهرابی در ادامه افزود: داروی AZT (زیدوودین) اولین و تنها دارویی است که از سال ۱۹۹۴ برای پیشگیری از انتقال اچ‌آی‌وی از مادر به کودک استفاده می‌شود. این دارو همچنان تنها دارویی است که در مطالعات حاملگی برای جلوگیری از انتقال ویروس به جنین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این کارشناس ارشد مامایی درباره خطرات احتمالی برای مادران مبتلا به اچ‌آی‌وی گفت: یکی از این خطرات تضعیف سیستم ایمنی است که ناشی از کاهش تعداد سلول‌های ایمنی CD۴ در بدن است. این وضعیت می‌تواند سیستم ایمنی را ضعیف کرده و در دوران بارداری تشدید شود، به طوری که مادر را در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به عفونت‌های دیگر قرار دهد.

وی افزود: از دیگر خطرات برای مادران افزایش احتمال ابتلا به عفونت‌ها است. زنان مبتلا به اچ‌آی‌وی بیشتر از سایرین در معرض عفونت‌های ویروسی، قارچی و باکتریایی قرار دارند، که این عفونت‌ها در دوران بارداری می‌تواند تهدیدات جدی برای سلامتی مادر ایجاد کند.

علائم ایدز در حاملگی چیست؟

سهرابی به علائم بالینی ابتلا به ویروس اچ‌آی‌وی در زنان باردار اشاره کرد و گفت: این علائم مشابه علائم عمومی این بیماری در سایر افراد است، اما در دوران بارداری ممکن است تغییراتی در شدت و فراوانی برخی از این علائم مشاهده شود.

وی افزود: علائم بالینی اصلی شامل تب و تعریق شبانه، خستگی مفرط و ضعف، کاهش وزن غیرقابل توضیح، تورم غدد لنفاوی است که ممکن است در گردن، زیر بغل یا کشاله ران بزرگ و دردناک شوند. همچنین، عفونت‌های مکرر از جمله عفونت‌های قارچی دهانی و واژینال، عفونت‌های تنفسی و پوستی، جوش‌ها و ضایعات پوستی، مشکلات گوارشی مانند اسهال مکرر، تهوع و استفراغ که در دوران بارداری ممکن است تشدید شود، و در نهایت سردرد و درد‌های عضلانی از دیگر علائم شایع به شمار می‌روند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه به روش‌های پیشگیری از انتقال اچ‌آی‌وی به مادر و کودک اشاره کرد و گفت: زوج‌هایی که قصد بچه‌دار شدن دارند، باید از خطرات آن آگاه باشند و بدانند که هرچند اقدامات بسیار مؤثری برای کاهش انتقال اچ‌آی‌وی از مادر به کودک وجود دارد، اما هیچگاه نمی‌توان این خطر را به طور کامل از بین برد.

سهرابی افزود: چنانچه با وجود مشاوره‌های انجام شده، زوجین همچنان بر بارداری اصرار داشته باشند، توصیه می‌شود که به مراکزی ارجاع شوند که تجربه بیشتری در این زمینه دارند، یا پزشک درمانگر از مشاوره این مراکز بهره‌برداری کند. پیش از اقدام به بارداری، زوج یا زوجین مبتلا به اچ‌آی‌وی (چه زن، چه مرد یا هر دو) باید درمان ضد رتروویروسی را دریافت کرده و ۴ تا ۶ ماه پس از شروع درمان، بار ویروسی آنها چک شود. در نهایت، پیش از اقدام به بارداری، باید اطمینان حاصل شود که بار ویروسی در آنها غیرقابل شناسایی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: هنگامی که زن مبتلا به اچ‌آی‌وی است و همسرش سالم است، بهترین روش برای بارداری "Intra uterine artificial insemination" یا تلقیح مصنوعی داخل رحمی است.

وی افزود: در صورتی که مرد مبتلا به اچ‌آی‌وی و زن سالم باشد، ایمن‌ترین روش استفاده از اهدای اسپرم است. در صورتی که زوجین اهدای اسپرم را نپذیرند، می‌توان از روش درمان مرد مبتلا و پیشگیری از انتقال ویروس به زن استفاده کرد. به این صورت که قبل از اقدام به بارداری، مرد مبتلا به درمان ضد رتروویروسی بپردازد، ۴ تا ۶ ماه پس از شروع درمان، بار ویروسی او چک شود و در نهایت، قبل از اقدام به بارداری، اطمینان حاصل شود که بار ویروسی او غیرقابل شناسایی است.

سهرابی در پایان بیان کرد: زمانی که هر دو زوج مبتلا به اچ‌آی‌وی باشند، هر دو باید تحت درمان ضد رتروویروسی قرار گیرند. پس از غیرقابل شناسایی شدن ویروس در هر دو، تنها در زمان تخمک‌گذاری زن، می‌توان از کاندوم استفاده نکرد.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->