به گزارش شهرآرانیوز؛ ترکیب ادویهها در آشپزی ایرانی نقشی بسیار حیاتی دارد، زیرا ادویهها نقش کلیدی در طعم و عطر خورشتهای ایرانی دارند و انتخاب صحیح و استفاده درست از آنها میتواند غذاهای شما را تبدیل به خوراکیهای بینظیر کند.
از زردچوبه و دارچین گرفته تا زیره و هل، هر کدام از این ادویهها نه تنها طعم و عطر خاصی به غذا میبخشند، بلکه با ترکیب مناسب آنها، لایههای پیچیدهای از طعم در خورشتها ایجاد میشود. در کتاب مستطاب آشپزی در خصوص اهمیت ادویه تاکید شده که ادویهها باید به صورت تازه و در مقدار کم ساییده شوند تا عطر و طعم آنها به خوبی حفظ شود. ادویههای درسته عطر خود را بسیار بهتر از ادویههای ساییده حفظ میکنند، بنابراین توصیه میشود ادویهها را به مقدار کم سابیده و به اندازه نیاز چند هفته استفاده کنید.
هر خورشت ایرانی نیاز به ادویههای خاص خود دارد که در این بخش به آنها اشاره میکنیم:
قورمه سبزی: زردچوبه، فلفل سیاه، زعفران
فسنجان: دارچین، زعفران، هل
قیمه: زردچوبه، دارچین، زعفران
خورش آلو: گلپر، زعفران، دارچین
خورش مرغ: زردچوبه، فلفل، زعفران
منبع: نمناک