به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا اباصلتی، با اشاره به اینکه شب یلدا از آیینهای کهن فرهنگ ایرانی است که علاوه بر آداب و رسوم مختلف در این شب، استفاده از خوراکیهای خاص بعنوان نماد شب یلدا مرسوم است، عنوان کرد: توجه به تغذیه مناسب در این شب حائز اهمیت است، زیرا انواع میوه از جمله هندوانه و انار، شیرینی، تنقلات و انواع آجیل در دورهمیهای این شب استفاده میشود.
وی ادامه داد: با تلفیق مواد غذایی مختلفی که شب چله استفاده میشود به نوعی، بدن مقدار کافی از مواد مغذی مختلف را دریافت میکند البته به شرط اینکه مناسب و به اندازه از این مواد خوراکیها استفاده شود. ، میوههای خشک در مقایسه با میوههای تازه آب کمتری دارند؛ بنابراین، مصرف بیش از حد آنها در دراز مدت میتواند انرژی زیادی به بدن برساند و باعث چاقی شود.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه آجیل شب یلدا به دلیل مغزها و خشکبار فراوان و متنوعی که دارد از نظر ارزش تغذیهای بسیار ارزشمند است، عنوان کرد: آجیل از جمله مواد غذایی است که معمولا در میهمانیهای رسمی به کار میرود وجزء موادغذایی گرانقیمت است، اما در بسیاری از مناطق کشور آجیل محلی که شامل تخمهها ومغزهای ارزانتر میشود نیز وجود دارد که این شب را برای اهالی گرم ودلنشین میکند. مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مغز دانههای آجیل، منبع مناسبی از پروتئین است، درواقع، کلسیم، فسفر و منیزیم موجود در آجیل اول از همه باعث سلامت قلب میشود، ابراز کرد: اگر میخواهید استخوانها و دندانهای محکمی داشته باشید، آجیل بخورید البته بهتر است در خوردن این مواد چرب و مغذی زیادهروی نکنید تا از خطر چاقی در امان بمانید و حتما از آجیل بدون نمک استفاده کنید.
وی با اشاره به اینکه در میان میوه ها، هندوانه و انار پای ثابت شب چله هستند که حاوی مقادیر با ارزشی از مواد مغذی هستند، گفت: رنگ میوهها به شکلی حاکی از دارا بودن یکسری مواد با ارزش (انتی اکسیدانها) در آن است، موادی که اثرات بسیار مناسبی بر بدن دارند و از بیماریهای مختلفی مانند بیماری قلب و عروق یا انواع سرطانها جلوگیری میکنند.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه خرمالو هم جز میوههای شب چله است که یکی از فواید بسیار خوب خرمالو پیش ساز ویتامین آ است و به همین دلیل رنگ نارنجی که دارد، در حقیقت در دسته موادی هستند که در پیشگیری از بسیاری از بیماریها تاثیر میگذارند و کمبود آن باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت میشود، گفت: به طور کلی مصرف این نوع میوهها در فصل سرما، مانع و سدی در برابر اثرات سوء آلودگی هوا بر بدن است.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر میوه جات، سبزیجات هم نقش بسیار مهمی بر سلامت انسان داشته و لازم است روزانه ۳ تا ۵ وعده از سبزیجات مختلف صرف شوند، بیان کرد: در این میان کدو حلوایی و چغندر از جمله سبزیجاتی هستند که مصرف زیادی در شب یلدا دارند، که منبع غنی از آنتی اکسیدانها و ویتامینهای مختلف هستند.
دکتر اباصلتی اظهار کرد: سعی کنید وعده شام را سبک انتخاب کنید و برای سلامت دستگاه گوارش خود سعی کنید شام شب یلدا را کمی زودتر میل کنید. در پخت غذاها هم از روغنهای مناسب استفاده کنید. برای پخت و پز، روغن کانولا، روغن مخلوط و روغن زیتون و برای سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده نمائید.
وی تاکید کرد: از مصرف شیرینجات، دسرهای پرچرب و شیرین، نوشابه و... پرهیز کنیدو مواد غذایی سالم را انتخاب کنید. اگر میخواهید شب یلدای خود را سالم و سلامت در کنار خانواده بگذرانید، پرهیز غذایی و نکات سلامتی را مدنظر قرار دهید تا دچار مشکل نشوید و خاطره خوبی از شب یلدای خود داشته باشید.