به گزارش شهرآرانیوز، دکتر یاسر یادگاری با اشاره به این نکته که ویروسها مهمترین عامل تحریک کننده بیماریهایی همچون سینوزیت آلرژیک، در فصل زمستان هستند افزود: افرادی که دارای علائم آلرژیک هستند، به دنبال عفونتهای ویروسی علائم حاد، سرماخوردگی، ابریزش بینی، تب بعد از بهبودی ممکن است دچار سرفههای طولانی مدت شوند، که این سرفهها بعضا تا چند هفته یا چند ماه احتمال باقی ماندن آنها وجود دارد.
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی بیمارستان قائم (عج) همچنین گفت: در فصل زمستان سینوسهای بیماران مبتلا به اختلالات رینوسینوزیت به دنبال تحریک هوای سرد، گرم و سرد شدن هوا و یا عفونتهای ویروسی راههای تنفسی فوقانی، دچار علائم تب و سر درد حاد میشود که نیاز به انتی بیوتیک خواهند داشت. گاهی نیز علائم ممکن است به صورت مزمن باقی بماند و حتی بعد از رفع عفونت، علائم آبریزش بینی، خلط و ترشح پشت حلق میتواند تا ماهها باقی بماند و باعث آزار فرد مبتلا شود؛ بنابراین، در فصل زمستان علائم تنفسی بیشتر به صورت تحریکی یا توسط ویروسها ایجاد میشوند.
دکتر یادگاری در ادامه متذکر شد؛ بیماران مبتلا به آسم، ممکن است به دنبال سرماخوردگی دچار حمله آسم شوند که به صورت علائم شدید درگیری راههای تنفسانی تحتانی، دیسترس تنفسی، تاکی پنه بروز میکند، که این افراد را ملزم به استفاده از داروهای بیشتر و یا مراجعه به اورژانس میکند.
وی پیرامون راههای پیشگیری از این بیماری هم گفت: راههای پیشگیری از ابتلا به حساسیتهای زمستانی و عدم ایجاد علائم مزمن، تزریق واکسن آنفلانزا، دوری از فرد مبتلا، مصرف مایعات، شست وشوی بینی، استفاده از بخور، اجتناب از مصرف مواد محرک، اجتناب از قرار گرفتن در معرض باد سرد و در صورت بروز سرما خوردگی اقدام سریع برای درمان است. همچنین استفاده مرتب از مایعات ولرم، مصرف مرکبات زمستانی و سبزیجات مثل شلغم و داروهای گیاهی، میتوانند در کاهش تحریک ها، رقیق سازی خلط ها، کاهش التهاب راههای هوایی فوقانی و بهبود علائم کمک کنند.
دکتر یادگاری تصریح کرد: چنانچه علیرغم اقدامات پیشگیرانه، علائمی به وجود آمد، باید با توجه به شرایط بیمار درمانهای مختلف شروع شود که از جمله این درمان ها، استفاده از اسپریهای بینی، داروهای آنتی هیستامین و داروهای خوراکی و یا تنفسی درمان آسم است و به صورت پلکانی بر حسب علائم افزایش مییابد.
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی بیمارستان قائم (عج) افزود: افرادی که دارای سابقه حساسیتهای طولانی، شدید، خطرناک و بستری در زمستان سالهای گذشته هستند، با کوچکترین علائم یا بدون علائم واضح ممکن است در طول زمستان تحت درمان قرار بگیرند، تا از ایجاد حمله آسم و بستری در بیمارستان و عوارض ناشی از حمله و آسیبهای آن پیشگیری شود.