به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سحر روانشاد پیرامون وجه تمایز و تشابه بیماریهای آنفلوانزا و کرونا گفت: آنفلوانزا و کرونا هر دو یک بیماری ویروسی تنفسی هستند که در جامعه تا حدودی شیوع فصلی دارند و علائم هر دو بیماری به مقدار زیادی مشابه است؛ بهطوریکه در بسیاری موارد امکان افتراق بالینی دو بیماری وجود ندارد.
وی در عین حال اشاره کرد: بیماران مبتلا به آنفلوانزا ابتدا علائمی نظیر گلودرد، بدندرد، تب، ضعف و بیحالی، آبریزش بینی، سردرد دارند و بهتدریج علائمی از جمله سرفه و در موارد شدید، تنگی نفس نیز به علائم فوق اضافه خواهد شد. در حالیکه بیماری کرونا بر حسب سویه رایج در جامعه، میتواند علائمی مشابه آنفلوانزا داشته باشد و در هر دو بیماری امکان ابتلای ریوی و موارد پیشرفته بیماری وجود خواهد داشت.
دکتر روانشاد خاطرنشان کرد: در خصوص بیماریهای مذکور بیشترین میزان مراجعین، در بخش بستری افراد میانسال و افراد دچار بیماریهای زمینهای تضعیفکننده سیستم ایمنی هستند، اما در مجموع ابتلا به این بیماریها در همه گروههای سنی دیده میشود.
متخصص بیماریهای داخلی همچنین گفت: طی چند هفته گذشته، با توجه به سردشدن هوا و قرارگرفتن افراد در محیطهای بسته و عدم تهویه مناسب، عفونتهای تنفسی ویروسی و باکتریال در بین مراجعین همانند سالهای گذشته رو به افزایش است؛ لذا به مردم توصیه میشود با شستشوی مکرر دستها، استفاده از ماسک در محیطهای پرازدحام، قرنطینهکردن خود و عدم حضور در جامعه با شروع علائم، از انتقال فردبهفرد این بیماریها جلوگیری کنند.
دکتر روانشاد تصریح کرد: درمان این دو بیماری در موارد خفیف تنها به صورت درمانهای علامتی با تجویز دارو توسط پزشک و استراحت، مصرف مایعات فراوان و غذای سالم و مقوی و عدم مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها بوده و در موارد شدید و درگیری ریه، نیاز به بستری در بیمارستان و شروع درمانهای تزریقی است.
وی به افراد در معرض بیماری، افراد مسن و دارای نقص ایمنی توصیه کرد تا با انجام واکسیناسیون در زمان مناسب که از مرداد ماه هر سال آغاز میشود، مانع ابتلا به موارد شدید بیماری و انتقال کمتر فردبهفرد در جامعه گردند.