مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد امسال ۴۴ درصد گنجایش اقامتگاه‌های رسمی خراسان رضوی تکمیل شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) خطرات محصولات غذایی وارداتی فاقد استعلام وزارت بهداشت درمان بیماران سکته مغزی نیازمند حمایت دولت است کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۳) | دمای مشهد به منفی ۵ درجه می‌رسد ارتقای دانشگاه صنعتی اسفراین به تصویب رسید امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۴۰۰ نفر در کشور طی ۷۲ ساعت گذشته (۴ اسفند ۱۴۰۳) چالدران، سردترین شهر کشور با دمای منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد (۴ اسفند ۱۴۰۳) آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای شمال کشور (۴ اسفند ۱۴۰۳) قتل پیرمرد ۹۱ ساله در برابر دوربین مداربسته تأثیر شیردهی بر کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد بارش برف و باران در برخی نقاط کشور از امروز (۴ اسفند ۱۴۰۳) این محصولات آرایش لب غیرمجاز هستند (۴ اسفند ۱۴۰۳) ورزش چگونه بر بیماری آلزایمر تأثیر می‌گذارد؟ هر آنچه باید درباره‌ی دیابت در کودکان بدانید
سرخط خبرها

یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی!

  • کد خبر: ۳۰۶۸۰۲
  • ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۱
یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی!
در این روز‌ها اگر درگیر سرماخوردگی شوید با چالش گرانی دارو‌ها و ویزیت پزشک مواجه می‌شوید و شاید باورتان نشود هزینه درمان سرماخوردگی نیز چشمگیر شده است!

به گزارش شهرآرانیوز، با شروع فصل سرما زمزمه‌های سرماخوردگی آغاز می‌شود به طوری گاه با یک سرماخوردگی ساده مسیرتان به هزینه‌های میلیونی می‌رسد تا از شر این بلای جان راحت شوید. سرماخوردگی جز آن دست از بیماری‌هایی است که شما را روانه دکتر‌های عمومی می‌کنند و با دارو و هزینه‌های میلیونی همراه می‌شود.

مراکز دولتی به دلیل شلوغی معمولاً با زمان دیرتری وقت می‌دهند که این موضوع با مسئله کمبود پزشک و نیاز جامعه هم بی ربط نیست. حتی یک سرماخوردگی ساده می‌تواند هزینه‌های زیادی به همراه داشته باشد، که این روز‌ها بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

در شرایط کنونی جامعه، هزینه‌های درمان سرماخوردگی به عوامل مختلفی بستگی دارد که این از جمله هزینه‌های اولیه است که مراجعه به پزشک تا داروها، درمان‌های تکمیلی و حتی هزینه‌های جانبی مرتبط با تغذیه نیز بر مجموع بر هزینه‌هایی که یک درمان دارد نیز تأثیر می‌گذارد.

وجه پنهان هزینه درمان سرماخوردگی تغذیه است

وجه پنهان هزینه درمان سرماخوردگی نیز تغذیه است که بار دیگری را به بیماری اضافه می‌کند و به تسریع روند بهبودی نیز کمک بسیاری را می‌کند. با استفاده از آبمیوه‌ها، مواد غذایی مقوی و پروتئینی جزو نیاز‌های اساسی بیمار در دوران سرماخوردگی به حساب می‌آید.

این مواد معمولاً در طول بیماری مصرف بیشتری دارند و هزینه‌های روزانه را به طور قابل توجهی را افزایش می‌دهند. در روند درمان تغذیه بسیار حائز اهمیت است که بهبود بیماری را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و در شرایط اقصادی امروزه بیماران از این بعد بیماری غافل می‌شوند؛ اما در مواقعی استراحت و تغذیه پاسخگوی درمان بیماری نیست و باید برای طی کردن روند درمان به پزشک مراجعه کرد. در مواقعی نیز هزینه‌های سرسام آور میلیونی برای یک سرماخوردگی ساده افراد را مجبور به استفاده خودسرانه دارو و آنتی‌بیوتیک‌ها می‌کند که مصرف خودسرانه این دارو‌ها منجر به تشدید بیماری می‌شود.

شروع درمان با پانصد هزار تومان!

شاید شنیدن تجربه تعدادی از افرادی که طی همین روز‌ها به بیماری آنفلوانزا مبتلا شده‌اند و به پزشک مراجعه داشته‌اند برای شما هم جالب باشد. مریم احمدی می‌گوید: اگر بخواهم به صورت خلاصه برایتان از هزینه‌های درمان سرماخوردگی بگویم، ویزیت و تهیه دارو حدود ۵۰۰ هزار تومان می‌شود و اگر تزریقات داشته باشید برای روز دوم تزریقات خود دوباره باید مبلغی را پرداخت کرده و نزد پزشک بروید که این رقم به یک میلیون تومان هم می‌رسد. 

وی ادامه می‌دهد: این هزینه‌ها برای قشر متوسط جامعه بسیار زیاد است و با توجه به اینکه سرماخوردگی یک ویروس است و افراد دیگر در خانه هم درگیر این بیماری می‌شوند و برای درمان آن باید به دکتر مراجعه کنند، اما به دلیل هزینه‌های بالا دست به استفاده سرخود دارو‌های سرماخوردگی می‌زنند که این امر باعث ایجاد حساسیت دارویی هم‌ می‌شود.

یکی دیگر از افراد نیز می‌گوید: در برخی موارد پیش می‌آید که وقتی برای خرید دارو به داروخانه مراجعه می‌کنیم می‌گوید: «این دارو را نداریم، اما شبیه آن را داریم که قیمت آن بیشتر است» چرا هیچ نظارتی بر فروش داروی‌های داروخانه‌ای نیست که دارو‌هایی که تقاضای بازار آنها زیاد است در داروخانه‌ها موجود باشد تا مسیر به سمت خرید داروی خارجی و گران‌تر نرود.

پزشک‌های مختلف ویزیت متفاوتی هم می‌گیرند

یکی دیگر از افراد می‌گوید: با پیدا شدن علائم سرماخوردگی بعد از دو روز به دکتر مراجعه کردم و نسخه بلند بالایی از آنتی بیوتیک‌ها و قرص‌ها برای من نوشت و بعد از آن برای تهیه دارو‌ها به داروخانه پایین درمانگاه مراجعه کردم که با شلوغی و شکایت مردم مواجه شدم.

وی ادامه می‌دهد: چیزی که در داروخانه شنیده می‌شد خبر از نبود استامینوفن و کلدکس آپ را می‌داد که در نسخه من هم نوشته شده بود و تنها یک شربت گلودرد را توانستم تهیه کنم و بعد ازگذر از چند داروخانه موفق به خرید داروی نسخه مانند آموکسی‌سیلین، قرص سرماخوردگی ساده و استامینوفن شدم.

همچنین یکی دیگر از بیماران که به تازگی به مطب پزشک مراجعه کرده است می‌گوید حدود پانصد هزار تومان هزینه داروهایم شد! سیصد هزار تومان هزینه تزریقات و صد و پنجاه هزار تومان هم هزینه ویزیت پزشک! جالب اینجاست که پزشک‌های مختلف ویزیت متفاوتی هم می‌گیرند و اغلب برای اینکه پول بیشتری از بیمار بگیرند بیمار را ترغیب به مصرف سرم و مکمل‌ها می‌کنند.

اما مسئولین در این امر چه نقشی دارند؟

درحالی که طاهر موهبتی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، کاهش پرداختی از جیب مردم را یکی از مهم‌ترین تکالیف وزارت بهداشت در برنامه‌های توسعه و پیشرفت کشور می‌داند و می‌گوید: «در برنامه ششم و هفتم توسعه، وزارت بهداشت مکلف بود که پرداختی از جیب مردم را به ۲۰ درصد برساند و به ازای هر درصد کاهش پرداختی از جیب، بین ۶ تا ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار باید تأمین شود که برای رسیدن به این هدف حداقل به ۱۸۰ تا ۲۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.»، اما بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد پرداختی از جیب مردم برای هزینه درمان بالاتر از ۴۰ درصد است.

با توجه به مشکلاتی که مردم در حوزه دارو دارند، وضعیت دارو هم چندان رضایت بخش نیست، اما مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو، مدعی شده است برای اینکه هزینه‌های دارویی از جیب مردم بالا نرود، حداقل بودجه مورد نیاز برای دارویار در سال آینده، ۱۸۰ هزار میلیارد تومان است.

نارضایتی مردم از حوزه سلامت افزایش یافت

محسن فتحی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز ساکت نماند و با انتقاد از اینکه نارضایتی مردم از حوزه سلامت افزایش یافته و وزارت بهداشت در این رابطه منفعلانه عمل می‌کند، گفت: مردم به صورت مداوم مشکلات حوزه سلامت از جمله کمبود دارو و تعلل در پرداخت‌ها را به نمایندگان مجلس منعکس می‌کنند و ما هم وظیفه داریم مشکلات مردم در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه سلامت را پیگیری کنیم.

فتحی نایب از نارضایتی مردم دفاع کرد و گفت: نظام سلامت به ویژه در سال‌های گذشته جزو حوزه‌هایی بوده که توانسته خدمات ارزنده‌ای را به مردم ارائه کند و دولت‌ها از این حوزه بیشترین بهره را برده‌اند، اما متأسفانه در این دولت که رئیس آن پزشک است، شاهد اقدامات مناسبی برای بهبود وضعیت سلامت مردم نیستیم. در حالی که انتظار داشتیم نظام سلامت با مدیریت پویا و چابک، اقدامات مؤثری انجام دهد و برنامه‌هایی برای حل و فصل برخی از مشکلات حوزه سلامت داشته باشد.

بر اساس برنامه‌های توسعه کشور، حداکثر پرداختی از جیب مردم بابت هزینه‌های سلامت، ۳۰ درصد باشد که متأسفانه هرگز به این عدد نزدیک نشده‌ایم که این امر نیازمند تمهیدات و برنامه‌های جدید است که باید منتظر برنامه‌های دولتمردان باشیم تا فکری به اوضاع سلامت مردم کشور کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->