صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت

  • کد خبر: ۳۰۷۲۴۴
  • ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵
اگر طعم بی نظیر کدو حلوایی با ذائقه چشایی شما هنوز جور نیست و از مصرف آن خودداری می‌کنید؛ بد نیست، مطلب امروز ما را در باره خواص بی شمار این میوه بخوانید تا راحت‌تر جای آن را در برنامه غذایی تان باز کنید.

امیرمقدم | شهرآرانیوز؛ خیلی‌ها کدوحلوایی را یک سبزی یا صیفی می‌دانند، درحالی که یک میوه است. میوه‌ای پرخاصیت که از بینایی تا گوارش را شامل می‌شود. ولی آنچه باید درباره این میوه خوشمزه دانست، خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده اش است که به فصل رویش آن مربوط می‌شود و‌ می‌تواند مانند یک سد دفاعی در برابر بیماری‌های فصل سرد عمل کند. اگر طعم بی نظیر این میوه با ذائقه چشایی شما هنوز جور نیست و از مصرف آن خودداری می‌کنید؛ بد نیست، مطلب امروز ما را در باره خواص بی شمار این میوه بخوانید تا راحت‌تر جای آن را در برنامه غذایی تان باز کنید.

ارزش غذایی

کدوحلوایی منبع سرشار از ریزمغذی‌هایی مانند مس، آهن، پتاسیم، کلسیم، منگنز و انواع ویتامین‌های A، E، C و B۶ است. همچنین در یک فنجان کدوی خام این ترکیبات را‌ می‌توان یافت.

نوع موادمغذی / میزان

  • پروتئین ۱ گرم
  • چربی کمتر از یک گرم
  • کربوهیدرات ۱۶ گرم
  • فیبر ۳ گرم
  • قند ۳ گرم

کم کالری

۱۰۰ گرم کدو حلوایی فقط ۲۶ کالری انرژی دارد.

سرد و‌تر

کدوحلوایی طبع سرد و تری دارد، ولی، چون سردی آن زیاد نیست، مصرفش برای سردمزاجان هم مضر نیست. با این همه، بهتر است با مصلحی مانند شیره انگور مصرف شود.

خواص و فواید درمانی

  • تقویت سیستم ایمنی و مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها
  • کمک به تقویت بینایی
  • تنظیم فشارخون
  • حفظ سلامت و نشاط پوست
  • کنترل دیابت
  • کاهش نشانه‌های سندرم متابولیک (سوخت وساز)
  • کاهش رشد سلول‌های سرطانی
  • تقویت کننده و افزایش دهنده رشد مو
  • مفید برای سرماخوردگی و آنفلوآنزا
  • کمک به کاهش وزن
  • مفید برای رشد و سلامت کودکان
  • کمک به کاهش استرس و افسردگی
  • کاهش خطر بیماری‌های قلبی
  • ادرارآور و کمک کننده به سم زدایی از بدن
  • پیشگیری از بیماری‌های التهابی
  • حفاظت دربرابر سرطان پروستات

کدوحلویی و بیماری‌های فصل سرد

یکی از شگفتانه‌های کدوحلوایی تأثیر مصرف آن در پیشگیری از گلودرد و بهبود سریع سرفه، زکام و سرماخوردگی و بیماری‌های این فصل از سال است.

انتخاب برای خرید

کدوحلوایی را در اندازه و شکل‌های مختلفی می‌توان در بازار پیدا کرد، ولی بهتر است کدویی را انتخاب کنید که کوچک با گوشت ترد و رنگ آتشین، وزنی سنگین نسبت به ظاهرش، ساقه‌ای محکم و سفت و پوستی بدون لک و کبودی داشته باشد.

شرایط نگهداری

کدوحلوایی خام را‌ می‌توان تا یک ماه در مکانی خنک، تاریک و خشک با دمای حدود ۱۰ درجه سانتی گراد و تا سه ماه در یخچال نگهداری کرد.

برای افزایش عمر کدوحلوایی پوست آن را با مخلوط یک قاشق غذاخوری کلر و ۳.۷۸ لیتر آب باید شست.

کدوحلوایی پخته شده را تا ۱۶ ماه به صورت یخ زده یا کنسروی می‌توان نگهداری کرد.

زیاده روی و عوارض مصرف

هرچیزی خوردن کم آن حکم دارو، خوردن به اندازه اش حکم غذا و زیاده رویی در مصرفش حکم سم را برای بدن دارد. کدوحلوایی هم از این قاعده مستثنا نیست و‌ می‌تواند برای بدن مضر باشد و عوارضی برجا بگذارد.

  • کدوحلوایی کالری کمی دارد ولی مصرف زیادش می‌تواند اضافه وزن ایجاد کند.
  • اگرچه کدوحلوایی برای دیابتی‌ها مفید است، مصرف زیادش می‌تواند سبب افت قند خون و فشارخون شود.
  • زیاده روی در مصرف کدو سبب سوء هاضمه، درد شکم، سوزش سردل، گاز معده و نفخ روده می‌شود.
  • مصرف آنتی اکسیدان‌ها برای بدن مفید است، ولی مصرف زیادشان هم می‌تواند سبب عوارضی مانند افزایش خطر خون ریزی شود.
  • مصرف کدوحلوایی در افرادی که به آن حساسیت دارند، سبب بروز واکنش‌های حساسیت زا مانند خارش، تنگی نفس و تورم می‌شود.
  • زیاده روی در مصرف کدوحلوایی سبب کاهش حجم مایع اسپرم در مردان می‌شود.

تداخل دارویی

بعضی ترکیبات موجود در کدوحلوایی ممکن است با برخی دارو‌ها تداخل ایجاد کند، به ویژه با دارو‌های رقیق کننده خون. ازاین رو کسانی که دارو مصرف می‌کنند باید پیش از مصرف کدوحلوایی با پزشک خود مشورت کنند.

انواع ماسک کدویی

از کدوحلوایی بجای ماسک‌های پوست و موی شیمیایی موجود در بازار هم می‌توان استفاده کرد.

  • رفع چربی پوست  مخلوط کدو حلوایی با سرکه سیب
  • رفع خشکی پوست  مخلوط کدوحلوایی، عسل، شیر و خامه
  • درخشندگی پوست صورت مخلوط کدوحلوایی، عسل، لیمو و روغن ویتامین E
  • نرم کنندگی پوست بدن مخلوط کدوحلوایی، دارچین و روغن نارگیل
  • نرم و مرطوب کننده مو مخلوط کدوحلوایی، روغن نارگیل، عسل و ماست.

دسر کدو حلوایی

از کدوحلوایی بنا به ذائقه افراد می‌توان برای تهیه غذا، پوره، دسر، کیک و اسموتی استفاده کرد. ولی دسر آن محبوب‌تر است. سالم‌ترین روش برای تهیه دسر کدوحلوایی و بهره بردن از همه خواص آن هم، البته به شرط شیرین بودن، بخارپز کردن آن است.

کدو را باید با پوست شست. تخمه هایش را جدا کرد و به قطعات کوچک پنج سانتی متری برش زد. سپس آن‌ها را با یک فنجان آب پخت یا بخارپز کرد. پس از سرد شدن می‌توان آن را به همان شکل خورد. درصورت بی مزه بودن هم می‌توان مقداری عسل یا شیره به آن اضافه کرد.

از آنجایی که کدوحلوایی بافت نرم و پرآبی دارد، نیازی به مصرف زیاد آب یا زمان طولانی برای پخت نیست.

نوعی دیگری از دسر کدوحلوایی هم هست که در آن باید کدو را مانند بادمجان برش زد و با مقدار کمی روغن سرخ کرد. سپس آن‌ها را لایه لایه روی هم چید و بین هر لایه مقداری گردوی آسیاب شده، شکر، دارچین، زعفران و هل ریخت. درمرحله آخر هم نیم فنجان آب به آن اضافه کرد واجازه داد باشعله بسیار کم بپزد و آبش گرفته شود.

این دسر قابلیت استفاده به جای غذا و خوردن همراه با نان را هم دارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.