صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

سونوگرافی در دوران بارداری هیچ ضرری برای مادر و جنین ندارد 

  • کد خبر: ۳۰۸۳۴۳
  • ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۷
فوق تخصص رادیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: سونوگرافی و‌ ام‌آر‌ای به دلیل نبود اشعه ایکس هیچ ضرری برای مادر و جنین ندارند از همین رو مادران نگران غربالگری و سونوگرافی دوره‌ای نباشند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حسین دستورانی با اشاره به اینکه مادران باردار از هفته‌های اول بارداری دچار اضطراب و نگرانی برای وضعیت جسمانی و سلامت جنین خود هستند که بخش بسیار زیادی از این نگرانی با انجام سونوگرافی و مشاهده جنین در رحم برطرف می‌شود، گفت: در صورتی که نقص مادرزادی یا مشکلات دیگری در زمان بارداری جنین رخ دهد، به کمک سونوگرافی قابل شناسایی است. همچنین پزشک با بررسی تصاویر سونوگرافی، از مشکلات احتمالی رخ داده برای مادر، مطلع می‌شود.

وی با بیان اینکه در دوران بارداری، حداقل ۴ سونوگرافی برای بررسی وضعیت جنین و مادر انجام می‌شود، گفت: بارداری به ۳ ماهه اول، دوم و سوم تقسیم می‌شود و در هر دوره، سونوگرافی غربالگری مخصوص به خود را دارد. اطلاعاتی که پزشک از انجام سونوگرافی در هر دوره از بارداری دریافت می‌کند، متفاوت است. سونوگرافی در دوران بارداری بسیار ضروری است و به منظور کنترل سلامت جنین در طول ۹ ماه انجام می‌گیرد.

دکتر دستورانی با اشاره به اینکه بیشتر ناهنجاری‌های مادرزادی و اغلب اختلالات ژنتیکی از طریق این آزمایش‌ها قابل شناسایی هستند، عنوان کرد: به این مجموعه از آزمایش‌ها و سونوگرافی‌ها، غربالگری بارداری یا غربالگری جنین گفته می‌شود. انواع سونوگرافی‌های بارداری از جمله سونوگرافی آنومالی (اسکن ناهنجاری‌های جنین) و سونوگرافی NT (ناهنجاری کروموزمی و ژنتیکی جنین) انجام می‌شود. 

وی گفت: دلایل نیاز به سونوگرافی در دوران بارداری برای اطمینان از کاشت صحیح تخمک بارور شده بر دیواره داخلی رحم و تشکیل جفت جنین نیاز به سونوگرافی است.

دکتر دستورانی خاطر نشان کرد: سایر دلایل نیاز به سونوگرافی نیز به منظور جلوگیری از حاملگی خارج رحمی، جلوگیری از عوارض بارداری مانند بارداری مولار (پوچ) و سقط جنین، تعیین بارداری، بررسی رشد و نمو جنین، بررسی نقص‌های مادرزادی و ناهنجاری‌های ژنتیکی و به عنوان بخشی از سایر آزمایش‌های پیش از تولد مانند «نمونه‌گیری از پرز‌های جفتی» است. 

وی بیان کرد: در شرایط عادی، سونوگرافی درد ندارد. با این حال، در صورتی که فرد دچار جراحت در ناحیه لگن یا درد در شکم باشد، ممکن است که با فشار مبدل در طول سونوگرافی، درد را حس کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در صورتی که در حین سونوگرافی هرگونه ناهنجاری مشاهده شود، ممکن است که پزشک روش‌ها و آزمایش‌های بیشتری با وضوح بالاتر را به کار ببرد. تشخیص برخی از اعضای بدن در حین سونوگرافی دشوار است، بنابراین می‌توان از پزشک خواست که آنها را بر روی تصاویر نشان دهد. سونوگرافی نباید در شرایط عادی دردناک باشد، بنابراین در صورت درد باید فورا به پزشک اطلاع داد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.