صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

انحصار قدرت در تهران از معضلات استانداری|رشد ۱۳/۵درصدی اشتغال خراسان رضوی در سال ۹۸

  • کد خبر: ۳۲۲۳۳
  • ۰۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۵
رئیس خانه صنعت و ‌معدن خراسان رضوی گفت: تقاضای تفویض اختیار به استانداری‌ها را داریم. تمرکزگرایی به تمرکززدایی در کشور سوق پیدا کند.
طنین همتی/شهرآرا نیوز، حسن حسینی در نشست خبری که دهم تیرماه به‌مناسبت روز صنعت و معدن، با حضور خبرنگاران برگزار شد، تصریح کرد: عاجزانه از خبرنگاران تقاضا دارم که مطالبه تمرکززدایی اختیارات از پایتخت را داشته باشند. انحصار قدرت در تهران یکی از معضلات استان است.


وی گفت: جای تأسف است که در استانی مثل خراسان رضوی با حجم ۳۰ میلیون زائر، ۶۰۰۰ واحد صنعتی، نزدیک به ۱۰۰ هزار مهندس در مشهد و ظرفیت بالایی در حوزه اقتصاد، انحصار قدرت در پایتخت و تفویض‌نشدن اختیار به استانداری‌ها بر محدودیت‌هایش دامن بزند.


حسینی با بیان اینکه مقررات دست‌وپاگیر در استان امسال نسبت به سال گذشته ۳۰ در صد افزایش داشته است، ادامه داد: خوشبختانه استاندار ما ریسک‌پذیری خوبی دارد. با تمام مشکلاتی که در این مدت بر سر راه تولید داشتیم، در سال ۹۸ رشد ۱۳/۵درصدی اشتغال را داشتیم که در کشور این رشد بی‌نظیر بود. اگر حمایت‌ها بیشتر شود، شاهد تحول اقتصادی کلان در کشور هستیم.


رئیس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی افزود: هرکس که در این کشور با هر سمت و جایگاهی، به تولید پشت کند و از سرمایه‌گذاری سالم در کشور حمایت نکند، هیچ دل‌بستگی‌ای به کشور و صحبت‌های مقام معظم رهبری ندارد.


وی با بیان اینکه تولید باید به‌وسیله رسانه‌ها پایش شود و از تولید بی‌کیفیت به‌بهانه تحریم باید جلوگیری شود، تصریح کرد: در هیچ شرایطی از صنعت خودروساری فعلی و عملکرد آن حمایت نمی‌کنیم. ما این صنعت را قبول داریم، اما نه به این شکلی که اکنون کار می‌کند. ما بعد چند دهه هنوز نتوانستیم خودرو جهانی داشته باشیم. این‌ها همه ضعف است.


وی گفت: امروز متأسفانه اقتصاد شرایط خوبی ندارد. ثبات اقتصادی به یک روز هم نمی‌رسد. باتوجه‌به فرایند تولید که ممکن است چند ماه طول بکشد تا به محصول برسد، متأسفانه شاخص‌های تولید در تلاطم نوسان ارز درگیرند. این تلاطم تنها در یک بخش نیست و در بخش ارز، مسکن و مایحتاج مورد نیاز مردم تأثیر گذاشته است.
ما هنوز نتوانستیم بعد ۴۰ سال بازار مرغ را در کشور ثابت کنیم. تشابه آن در سایر حوزه‌ها زیاد است. این مسائل کنترل‌شدنی است، به‌شرطی که دولت بخش خصوصی را به رسمیت بشناسد.


حسینی گفت: تا زمانی که دولت بخش خصوصی را به رسمیت نشناسد و به‌معنای واقعی از آن حمایت نکند، امکان ندارد رشدی شاهد باشیم. متأسفانه انحصار در بخش خصوصی کشور و در حوزه اقتصاد، نتیجه آن اختلاس‌ها و فسادهاست.

حسینی ادامه داد: یکی از مشکلات اقتصاد ما متکی بودن به بانک ها  جهت استفاده از تسهیلات آن است. ۳۵ تا ۴۰ درصد مشکلات حوزه صنعت و تولید به منابع مالی و بانکی مربوط است. بانک‌ها رائه تسهیلات را  به تولیدکننده آنقدر سخت کردند که فرد پشیمان از دریافت تسهیلات می‌شود.


نائب رئیس خانه صنعت و معدن کشور در پاسخ سوال خبرنگار در خصوص تعطیلی واحد‌های تولیدی در شرایط کرونایی گفت: در خراسان رضوی ما آنچنان شاهد تعطیلی به معنای واقعی واحد‌ها در رابطه با کرونا نبودیم، اما شاهد عوارض آن در واحد‌های تولیدی بودیم. در بحث کرونا مورد فوتی نیز در جامعه کارگری نداشتیم و شاید تعداد فوتی‌ها در کل استان در حوزه‌‎های صنعتی به پنج نفر هم نرسد.

وی افزود: یک بخشی از این مشکلات در شرایط شیوع کرونا کاهش صادرات را به دلیل بسته شدن مرز‌ها داشتیم و در کنار آن ارز مبادلاتی به بازار تزریق نشد که به تبع تولید را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
 
حسینی در خصوص نوسانات نرخ ارز اظهار کرد: ما اصلا تعیین نمی کنیم نرخ ارز چقدر باشد تنها کاری که دولت انجام دهد این نرخ را برای یکسال نگه دارد. این نوسانات که ما در نرخ ارز شاهد هستیم تولید ما را فلج کرده است که تولید کننده  ومصرف کننده نمی تواند بر اساس برنامه ریزی، تولید خود را پیش ببرد.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.