به گزارش شهرآرانیوز؛ فاطمه محمدی اظهار کرد: زندگی امروز بهدلیل پیچیدگیهای فراوانی که دارد، به گونهای با استرس و اضطراب درهم آمیخته که جدا کردنش، غیرممکن به نظر میرسد. جنسیت و ویژگیهای رفتاری انسان بر کم و زیادی این همپوشانی تاثیر بسزایی دارد.
وی با اشاره به اینکه بانوان، بخش قابلتوجهی از جامعه را تشکیل میدهند و بههمین دلیل سلامت یا عدم سلامت روان آنها بر جامعه اثر میگذارد، افزود:، چون اگر این بخش از جامعه مورد آسیب قرار بگیرند، بهخاطر نقشهای مهمی مثل دختری، همسری و مادری که برعهده دارند، تمام جامعه دچار آسیبهای متعددی خواهند شد.
این پژوهشگر حوزه زنان با تاکید بر اینکه حذف کامل عوامل مولد اضطراب در بانوان، نیازمند تغییر نگرش ایشان نسبت به آن عامل است که این، خود فرآیندی زمانبر و طولانی است، یادآور شد: زنان خانواده، که نقش دختری، خواهری، همسری و مادری را برعهده دارند، بیش از مردان نگران کیفیت زندگی حال و آینده سایر اعضای خانواده هستند. همین نگرانی در درجه بالاتر، منجر به استرس، اضطراب و حتی افسردگی خواهد شد. استرسهایی که ریشه در اقتصاد، آینده، روابط اجتماعی و سلامتی افراد خانواده دارد.
محمدی تصریح کرد: زنان، بهدلیل برخورداری از عواطف و احساسات بالا، اتفاقهای ناخوشایند جامعه را پیش و بیش از مردان دریافت میکنند. آنها، نسبت به ناملایمات و مشکلات جامعه حساستر از مردان هستند و از این جهت اتفاقهای ناگوار میتواند روحشان را آزار دهد و عامل ایجاد استرسهای زیادی برای آنها شود.
وی متذکر شد: یکی از مهمترین راهکارها برای مهار تنشهای ناشی از استرسهای زندگی، ورزش منظم است. این راهکار به اندازهای قدرتمند است که میتواند سطح تحمل و پذیرش ناملایمات را از طریق کمکردن ضعفهای جسمانی شایع در زنان و کیفیت بخشیدن به خواب، تا میزان قابلتوجهی بالا ببرد. البته برای خیلی از زنان، ورزش مستمر در میانه مشغلههای زندگی غیرممکن به نظر میآید، اما باید توجه کرد همین شلوغیهای زندگی، بزرگترین کمک به عوامل ایجاد استرس است و ورزش راهی برای رهایی از این تنش جانکاه! پس کافی است کمی منطقی باشیم و به این ورزش نهتنها بهعنوان یک کار پسندیده یا تفریح، بلکه بهعنوان یک درمان و مکمل ناملایمات زندگی نگاه کنیم.
منبع: مجله زن روز