صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

شهر فیروزه ثبت ملی شد

  • کد خبر: ۳۵۴۹۱
  • ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۱
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: در شورای ملی شهرهای صنایع دستی، شهر فیروزه به عنوان شهر ملی صنایع دستی در رشته فیروزه انتخاب شد.

به گزارش شهرآرانیوز، ابوالفضل مکرمی فر با اعلام این خبر درباره تشکیل شورای انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی اظهار کرد: در جلسه شورای انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی، اعضای شورا پس از بررسی پرونده‌ها و ارزیابی شاخص‌ها به هر یک از شهرها و روستاهای مطرح شده امتیاز می‌دهند و در نهایت مناطقی که حدنصاب را کسب کنند، برای ثبت ملی انتخاب می‌شوند.

وی به شرایط شهر فیروزه به عنوان شهر ملی صنایع دستی در رشته فیروزه اشاره کرد و گفت: ظرفیت تولید فیروزه به ازای هر فرد به طور میانگین سالانه ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم سنگ فیروزه است. همچنین برداشت سنگ از معدن به طور میانگین سالانه بین ۴۰ تا ۵۰ تن سنگ فیروزه است.

وی افزود: میزان ارزش افزوده این سنگ به ‌طور میانگین در سال، در هر تن سنگ ۱۴ کیلوگرم سنگ خالص فیروزه است که در ضعیف‌ترین حالت این نسبت یک به ۱۰ است؛ یعنی در ۴۰ تن سنگ ۴ تن سنگ خالص استحصال می‌شود.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی درباره دیگر ویژگی‌های این شهر برای انتخاب به عنوان شهر ملی صنایع دستی در زمینه فیروزه اظهار کرد: در شهر فیروزه ۲۰ کارگاه درون‌شهری و ۵۰ کارگاه خانگی درون‌شهری و ۱۵۰ کارگاه روستائی و ۱۰۰۰ کارگاه خانگی روستائی فعال است.

مکرمی‌فر با اشاره به میزان اشتغال‌زایی فیروزه‌تراشی در شهرستان فیروزه اظهار کرد: به صورت مستقیم ۲۳۰۰ نفر و به صورت غیرمستقیم ۲۲ هزار و ۱۰۰ نفر در این زمینه اشتغال دارند.

وی ادامه داد: ۸۰ درصد اشتغال در بخش مرکزی شهرستان فیروزه مربوطه به ۳۴ روستا از جمله معدن علیا و سفلی، قالیباف، گلشن‌آباد، حیدرآباد، شوری، اقبالیه، مهدی‌آباد، بزقوچان و... است که از این تعداد ۲۰ روستا به طور مستقیم و غیرمستقیم درگیر فیروزه است.

مکرمی‌فر افزود: ۲۰ درصد دیگر نیز ۳۵ روستای بخش است که از این جمله می‌توان به روستاهای مرزان، فهنه، کوندر، اردلان، همت‌آباد، صمان، شوریاب، شورگشت، گرماب و... اشاره کرد. البته تعداد ۱۵ روستا به صورت مستقیم و غیرمستقیم درگیر صنعت فیروزه است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تاکید کرد: آمار کارگاه‌ها مربوط به شهرستان فیروزه است و در شهرستان نیشابور بیش از هزار نفر در رشته تراش و فروش فیروزه مشغول کار هستند. حداقل سن شاغلان ۱۵ سال و حداکثر ۸۰ سال است. 

وی با اشاره به پیشینه تاریخی فیروزه یادآور شد: تعداد ۱۵۰ نفر در مجمع شهرستان جزو پیشکسوتان این رشته بوده که در قید حیات هستند.

بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، مکرمی‌فر با بیان اینکه شهرستان فیروزه ظرفیت‌های بسیاری دارد و به همین دلیل به عنوان شهر ملی صنایع دستی ایران انتخاب شده است، گفت: تعداد ۱۴۰ نفر کارگر در معدن مشغول به کار هستند و تونل اصلی معدن فیروزه به طول ۲ کیلومتر و تونل‌های فرعی به طول حدود ۵۰ کیلومتر است که این تونل‌ها نیز خود ظرفیت‌های گردشگری محسوب می‌شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.