صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

عروس و داماد‌های عصر کرونا و عروسی‌های ناکام

  • کد خبر: ۴۱۹۶۷
  • ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۸
تعطیلی تالار‌های عروسی و سایر خدمات مرتبط با برپایی این مجالس برای پیشگیری و کنترل همه‌گیری کرونا یکی از تبعات و آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی این ویروس است که با گذشت زمان ابعاد مختلف آن بیشتر نمایان می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، تالار‌های عروسی در مشهد و خراسان رضوی طی ۶ ماه گذشته فقط در خرداد ماه امسال و کمتر از سه هفته همگام با کاهش تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ بر اساس مصوبه ستاد استانی مبارزه با کرونا اجازه فعالیت یافتند.
لغو عروسی‌هایی که از ماه‌ها قبل برای برپایی آن‌ها ملزومات مختلفی نظیر لباس عروس، آرایشگاه، آتلیه عکاسی و سالن پذیرایی مهیا شده بود، ارائه‌دهندگان این خدمات و صاحبان این مراسم را با چالش‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی روبرو کرد.
در شرایط کنونی عروس و داماد‌ها که برای رزرو تالار پذیرایی و سایر خدمات مجالس عروسی مبالغ قابل توجهی را به عنوان بیعانه پرداخت کرده‌اند، خواهان برگرداندن پولشان هستند، اما اوضاع اقتصادی نابسامان صاحبان تالار‌های پذیرایی و سایر خدمات دهندگان این گونه مجالس در دوران کرونا، توان بازگرداندن این مبالغ را از آن‌ها گرفته است.
این در حالی است که بر اساس مصوبه ستاد استانی مبارزه با کرونا تمام پول‌های دریافت شده از سوی تالار‌های پذیرایی و ارائه‌دهندگان خدمات مجالس عروسی باید به صاحبان این مراسم برگشت داده شود.
ناتوانی در پرداخت مبالغ بیعانه از سوی ارائه دهندگان خدمات مجالس عروسی، عروس و داماد‌ها را برای گرفتن پول خود در پیچ و خم اتحادیه‌های مختلف، اتاق اصناف و تعزیزات حکومتی سرگردان ساخته است.

پای درد دل عروس و داماد‌ها
ح - اسدی یکی از شهروندان مشهدی که به خاطر کرونا مجلس عروسی وی لغو شده است، گفت: برای رزرو تالار عروسی در مشهد ۲۰ میلیون ریال پرداخت کردم و اکنون که مجلس لغو شده است و دنبال پولم هستم، کسی پاسخگو نیست.
این تازه داماد افزود: صاحب تالار پذیرایی قرار بود در چند نوبت به صورت قسط بندی پول بنده را پرداخت کند که هنوز هیچ مبلغی از این بابت دریافت نکرده‌ام و این درحالی است که وقتی با وی تماس می‌گیرم، یا جواب تلفن را نمی‌دهد و اگر هم گوشی را جواب بدهد، توهین آمیز برخورد می‌کند.
وی ادامه داد: از طریق اتاق اصناف مشهد شکایت و مشکل خود را مطرح کرده‌ام که هنوز به نتیجه نرسیده‌ام.

یکی دیگر از شهروندان مشهدی که بنا بود مراسم عروسی وی یک ماه پیش در یکی از تالار‌های پذیرایی مجلل شهرستان طرقبه و شاندیز برگزار شود و به خاطر کرونا این مجلس لغو شد، گلایه‌های فراوان از پرداخت نشدن پولش دارد.

وی که خواست نامش ذکر نشود گفت: ۴۲ میلیون تومان بابت بیعانه تالار پذیرایی پرداخت کرده‌ام و در حالی که یک ماه تا برگزاری مجلس باقی مانده بود و طرف هیچ اقدامی بابت تهیه مواد غذایی و ملزومات عروسی انجام نداده است، حاضر به برگرداندن پول بنده نیست.
وی افزود: شکایت خود را از صاحب تالار به اداره تعزیزات شهرستان طرقبه و شاندیز ارسال کرده‌ام و منتظر پاسخ آن می‌باشم.

یکی دیگر از شهروندان مشهدی که بیعانه لباس عروسی‌اش را پرداخت کرده است ضمن ابراز گلایه از مزونی که حاضر به بازگرداندن پول وی نیست گفت: مبلغ یک میلیون تومان بابت کرایه لباس به عنوان بیعانه پرداخت کرده بودم و در حالی که مجلس ما به خاطر کرونا لغو شد، صاحب مزون حاضر به پرداخت پولم نبود و می‌گفت به جای پول لباس را یک شب برای عکس گرفتن کرایه می‌دهم.

عاطفه وزیری افزود: با پیگیری‌های بسیار از طریق اتاق اصناف، اتحادیه خیاطان و تعزیزات حکومتی طبق توافق حاصله با صاحب مزون توانستم طی روز‌های اخیر بخشی از مبلغ پرداختی را دریافت کنم.
گفتگو با مسوولان اتحادیه تالار‌های پذیرایی و همچنین اتحادیه خیاطان مشهد حاکی از درد دل‌های بسیار آنان نیز دارد، به طوریکه آن‌ها ضمن دفاع از همکاران خود می‌گویند: شرایط دشواری است و توقف ۶ ماهه مراسم عروسی همکاران ما را تا مرز ورشکستگی کشانده است و آنان حتی توان پرداخت اجاره ملک خود را ندارند.

۱۸۵ شکایت از تالار‌های پذیرایی در مشهد

 
مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف مشهد در این خصوص گفت: لغو مجالس عروسی با هدف قطع زنجیره انتقال کرونا و تعطیلی تالار‌های پذیرایی و باغ تالار‌ها بر اساس مصوبات ستاد ملی و استانی مبارزه با کرونا مشکلاتی برای صاحبان این مراسم و ارائه‌دهندگان خدمات مجالس عروسی در زمینه بیعانه‌های پرداختی ایجاد نموده است.
امیر دلداری افزود: ارائه دهندگان خدمات عروسی که طی ۶ ماه گذشته از نظر اقتصادی شرایط نامطلوبی را به خاطر توقف خدماتشان سپری می‌کنند و به مرز ورشکستگی رسیده‌اند در حال حاضر وضعیت نامناسبی داشته و نیازمند حمایت همه جانبه هستند.
وی ادامه داد: آنان توان برگرداندن بیعانه‌های دریافتی بابت برگزاری مراسم عروسی را ندارند و بدین دلیل شکایت‌هایی از آنان به اتاق اصناف و تعزیزات حکومتی واصل شده است.

مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف مشهد گفت: تالار‌های عروسی و باغسرا‌ها بیشترین شکایت مرتبط با خدمات مجالس عروسی در مشهد را داشته‌اند به طوریکه طی این مدت ۱۸۵ شکایت از تالار‌ها و باغسرا‌ها به اتاق اصناف رسیده است و شکایات مربوط به لباس عروس و آتلیه عکاسی هر کدام ۱۰ مورد می‌باشد و شکایت از آرایشگران نیز حل و فصل شده است.
وی افزود: تاکنون ۱۲۰ مورد از شکایات مربوط به تالار‌های عروسی حل و فصل شده و در پرداخت آن‌ها رضایت شاکی جلب گردیده است و ۲۵ شکایت در دست اقدام می‌باشد و ۴۰ مورد نیز جهت تعیین تکلیف به اداره تعزیزات حکومتی استان ارسال شده است.
دلداری ادامه داد: تمام تلاش اتاق اصناف این بوده است که پرونده‌های شکایت حاصله به صورت توافقی حل و فصل شود و با قسط‌بندی و دادن چک رضایت شاکی جلب گردد.
وی گفت: طبق بررسی‌های انجام شده مشهد و خراسان رضوی از نظر تعامل واحد‌های صنفی در دوران کرونا در بین استان‌های کشور شرایط مطلوبی را دارد و هم‌اکنون بیشتر پرونده‌های شکایت از مجالس عروسی در این شهر حل و فصل شده است.
 
کل مبالغ بیعانه مجالس عروسی باید برگردانده شود
رییس اداره تعزیزات حکومتی طرقبه و شاندیز که تالار‌های پذیرایی و عروسی بسیار در این شهرستان فعالیت دارند در این خصوص گفت: بر اساس مصوبه ستاد استانی مبارزه با کرونا در خراسان رضوی، تمام مبالغ دریافت شده بابت بیعانه مراسم عروسی باید به صاحبان آن‌ها برگشت داده شود.
امید جلیلی تقوی افزود: در دوران شیوع کرونا از اسفندماه پارسال تاکنون همگام با کاهش تعداد مبتلایان به کرونا در خرداد ماه امسال فقط مدت ۲۰ روز تالار‌های عروسی اجازه برگزاری مراسم را داشتند و در سایر روز‌ها برپایی مجالس عروسی ممنوع بود.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبه ستاد مبارزه با کرونا در استان خراسان رضوی تمام مجالس عروسی که ۶ ماه گذشته لغو شده‌اند، باید مبالغ اخذ شده بابت بیعانه را بازگردانند.

رییس اداره تعزیزات حکومتی طرقبه و شاندیز گفت: تاکنون ۱۵۰ پرونده شکایت بابت عدم برگرداندن بیعانه خدمات مجالس عروسی در دوران کرونا به این اداره ارسال شده که همه آن‌ها مربوط به تالار‌های عروسی است و ۱۰۰ پرونده از این تعداد منجر به صدور رای شده است.
وی افزود: پرونده شکایت از تالار‌های پذیرایی یا به طور مستقیم توسط شاکیان واصل می‌شود یا از سوی اتاق اصناف به اداره تعزیزات حکومتی ارسال می‌گردد و مراحل قانونی خود را تا حصول نتیجه طی می‌کند.
 
تالار‌های عروسی متخلف مهر و موم می‌شوند
رییس کارگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون دستکم ۵۳ تالار عروسی و پذیرایی در مشهد و دیگر شهرستان‌های زیرپوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی مهر و موم شده است.
محمد باباخانی افزود: ۳۱ تالار از این تعداد در مشهد، ۱۵ تالار در شهرستان طرقبه و شاندیز و بقیه در سایر شهرستان‌های زبر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت داشتند.
وی ادامه داد: طی این مدت ۱۳۸ اخطار برای تالار‌های عروسی و پذیرابی مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد صادر شده است.

رییس کارگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن هشدار به تالار‌های عروسی که به صورت غیرمجاز و در شرایط کرونایی مراسم برپا می‌کنند گفت: به محض مشاهده این موارد هم تالار پلمب می‌شود و هم مالک آن به خاطر تهدید سلامت عمومی به دادگاه معرفی می‌گردد.
وی از مردم خواست با مشاهده هرگونه مراسم تجمع افراد در قالب عروسی یا عزاداری یا دایر بودن تالار‌های پذیرایی مراتب را با شماره تلفن‌های ۱۹۰ و ۱۹۱ اطلاع رسانی کنند.
هم اکنون ۸۶ تالار و ۵۱ باغ تالار دارای پروانه در مشهد و ۸۰ تالار عروسی در شهرستان طرقبه شاندیز که نزدیکترین قطب گردشگری به مشهد است، فعال هستند.

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.