صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

علائم کمبود پتاسیم در بدن چیست؟

  • کد خبر: ۴۲۲۱۸
  • ۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۷
هنگام کمبود ویتامین، ذهن ما به سمت ویتامین‌های D، C و B می‌رود و از اهمیت پتاسیم غافل می‌شود. در حالی که این ماده معدنی وظیفه بهبود عملکرد عضلات، تنظیم مایعات و چندین عملکرد حیاتی بدن را بر عهده دارد.
به گزارش شهرآرانیوز، بدیهی است که بالا رفتن سطح پتاسیم فقط با خوردن موز روی نمی‌دهد. در واقع، شما همچنین می‌توانید مقدار مناسبی پتاسیم را از طریق مصرف یک آووکادو، یک سیب زمینی پخته شده (با پوست) یا یک اسفناج کوچک، کلم بروکلی یا یک کاسه توت فرنگی دریافت کنید.

در این مطلب برخی از شاخص‌های رایج کمبود پتاسیم ذکر شده است.

مطابق دستورالعمل‌های رژیمی بزرگسالان آمریکای شمالی به سختی به میزان توصیه شده روزانه ۴، ۷۰۰ میلی گرم پتاسیم روزانه می‌رسند. این آمار معتبر اعلام شده کمی نگران کننده است. آمار‌های موسسه پزشکی حکایت از آن دارند که بیشتر ما فقط حدود ۵۰ درصد از میزان توصیه شده روزانه پتاسیم را دریافت می‌کنیم. مسئله نگران‌کننده‌ای که با آزمایشات معمولی پتاسیم قابل بررسی نیست.

گرفتگی عضلات


وقتی که بیش از حد معمول عضلات شما می‌گیرد، نشان‌دهنده پایین بودن میزان پتاسیم باشد. اسپاسم عضلات پا‌ها که به طور مکرر و اغلب در طول تمرین رخ می‌دهد ممکن است به دلیل عدم مصرف کافی پتاسیم باشد. این اتفاق زمانی می‌افتد که بدن ما برای خارج کردن انرژی خود از الکترولیت‌ها استفاده می‌کند. در ورزشکاران کمبود پتاسیم می‌تواند منجر به عوارض عضلانی از جمله منقبض شدن، ضعف و گرفتگی عضلات و کاهش جریان خون شود. برای جلوگیری از این گرفتگی‌های عضلانی، باید از نوشیدنی‌های ورزشی حاوی الکترولیت زیاد استفاده شود.
 

کمبود انرژی

 
خستگی غیر قابل وصف، ضعف عضلات و احساس لاغری در همه نقاط بدن می‌تواند نشانه‌ای از  کمبود پتاسیم باشد. اگر بسیار می‌خوابید، اما بعد از بیدار شدن هنوز هم انرژی شما کم است باید با پزشکتان مشورت کنید. خوشبختانه با خوردن انواع  میوه‌ها و سبزیجات غنی از پتاسیم می‌توان سطح پتاسیم را به تعادل رساند. همیشه کلم بروکلی، اسفناج، لوبیای سوئیسی و سیب زمینی‌هایی با پوست سالم را در بین مواد غذایی خود جای بدهید.
 

ضربان قلب نامنظم

 
اگر قلب شما مرتبا ضربان دارد یا ریتم آن نامنظم است دو تپش یا سه تپش می‌شود ممکن است نتیجه تپش قلب باشد که ناشی از کمبود پتاسیم است. کمبود پتاسیم، حتی متوسط ​​، می‌تواند باعث آریتمی قلبی یا ضربان قلب غیر طبیعی شود، خصوصاً برای افرادی که در معرض بیماری قلبی هستند.
 

فشار خون بالا

 
فشار خون بالا می‌تواند به دلیل اضافه وزن ایجاد شود، می‌تواند ارثی باشد، یا با مصرف سدیم اضافی ارتباط باشد. میزان پتاسیم و سدیم در بدن متعادل است. بررسی‌ها  نشان می‌دهد اگر سطح سدیم خیلی زیاد باشد و سطح پتاسیم خیلی پایین باشد، می‌تواند در افزایش فشار خون نقش داشته باشد، که می‌تواند منجر به سکته مغزی شود. هنگامی که سدیم بیش از حد در بدن وجود دارد، رگ‌های خونی ما دچار تنش می‌شوند. ما می‌توانیم با خوردن غذا‌های سرشار از پتاسیم، اثرات سدیم اضافی را مدیریت کنیم. هر چه پتاسیم بیشتری بخورید، سدیم بیشتری از طریق ادرار از دست می‌دهید. پتاسیم همچنین به کاهش تنش در دیواره رگ‌های خونی شما کمک می‌کند، که به کاهش فشار خون بیشتر کمک می‌کند.
 

احساس ضعف و خستگی

 
همه انسان‌ها  گاهی احساس خستگی می‌کنند. معمولاً علت این اتفاق این است که ما دارای یک برنامه شلوغ هستیم و به علت کمبود خواب احساس خستگی می‌کنیم. اما در بعضی موارد احساس خستگی شدید ناشی از پتاسیم کم است؛ بنابراین اگر به اندازه کافی خواب و استراحت دارید، اما هنوز احساس ضعف و لاغری می‌کنید باید ببینید که دچار کمبود پتاسیم شده‌اید یا خیر.

خوردن میوه و سبزیجات غنی از پتاسیم بیشتر می‌تواند احساس سرزندگی ایجاد کند. از آنجا که پتاسیم یک ماده مغذی مهم و اساسی است که بدن ما برای عملکرد صحیح به آن نیاز دارد، کمبود آن می‌تواند باعث شود بدن ما احساس فرسودگی بیشتری کند.
 
منبع:بهداشت نیوز
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.