پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۶ درجه می‌رسد وزیر علوم: افزایش ظرفیت پذیرش در کنکور نداریم | برای همه داوطلبان صندلی خالی وجود دارد اسامی فراورده‌های بهداشتی غیرمجاز در حوزه مراقبت از مو و بدن اعلام شد شمارش معکوس برای جبران کمبود «پنتاوالان» | پیگیری شهرآرانیوز از وضعیت کمبود واکسن پنج‌گانه نوزادان توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی جدید قطعی شد| شش همت اعتبار برای حدود ۸ میلیون دانش‌آموز کشور مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

واکنش وزارت بهداشت به ادعای کارشناس صداوسیما درباره مضرات شیر

  • کد خبر: ۴۱۳۲۵
  • ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۶
واکنش وزارت بهداشت به ادعای کارشناس صداوسیما درباره مضرات شیر
وزارت بهداشت: چرا صلاحیت علمی کسانی که به صدا و سیما دعوت می‌شوند از قبل بررسی نمی‌شود؟
به گزارش شهرآرانیوز، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در واکنش به ادعای مضر بودن مصرف شیر و لبنیات که در یکی از شبکه‌های تلویزیونی مطرح شد، ضمن رد این ادعا تاکید کرد که چنین اظهاراتی مغایر با سیاست‌های نظام سلامت است و تضعیف سیاست‌های وزارت بهداشت برای سلامت مردم را سبب می‌شود.

دکتر زهرا عبدللهی با انتقاد از عملکرد رسانه ملی در دعوت از افرادی با نام متخصصین که به اظهار نظر پیرامون بهداشت، سلامت و تغذیه می‌پردازند، گفت: اخیرا فردی در یکی از شبکه‌های سیما در مورد مضرات مصرف شیر و لبنیات و فواید مصرف کله‌پاچه صحبت کرده است. این حرف‌های غیرکارشناسی و غلط کاملا مغایر با سیاست‌های نظام سلامت کشور است.

توصیه بر مصرف روزانه شیر و لبنیات طبق تمام مستندات علمی

وی افزود: در بحث تغذیه تمام تلاشمان را در نظام سلامت بر این گذاشتیم که مردم را به مصرف شیر و لبنیات تشویق کنیم؛ زیرا این مواد منبع غنی کلسیم و پروتئین هستند. بر اساس تمام مستندات علمی توصیه ما مصرف روزانه شیر و لبنیات است، اما وقتی فردی نا آگاه تحت لوای طب سنتی در تلویزیون اعلام می‌کند لبنیات مصرف نکنید، چون طبع سرد دارد، سیاست‌های ما به مشکل می‌خورد. این در حالی است این اظهارات سبب ایجاد مشکل برای طب سنتی واقعی هم خواهد شد.
 

مصرف شیر در ایران نصف مصرف دنیا

وی با تاکید بر اینکه حتی در شرایط فعلی مصرف شیر و لبنیات در کشور پایین است، خاطرنشان کرد: میزان مصرف شیر در کشور ما نصف میزانی است که در دنیا مصرف می‌شود؛ یعنی مردم در ایران شاید سالانه حدود ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم شیر و لبنیات مصرف می‌کنند؛ در حالی که متوسط مصرف جهانی ۱۶۵ کیلوگرم در سال است. حتی در کشور‌های غربی و اروپایی تا ۳۰۰ کیلوگرم در سال مردم شیر و لبنیات می‌خورند و اگر این حرف‌های افراد ناآگاه مبنی بر مصرف لبنیات درست بود، پس اکنون باید تمام انسان‌ها در سایر کشور‌ها پوکی استخوان می‌گرفتند. این سخنان نا آگاهانه جز آنکه تلاش‌های ما در وزارت بهداشت در راستای ارتقای سلامت مردم را تضعیف می‌کند، آورده دیگری نخواهد داشت.

عبدللهی با این پرسش که چرا صلاحیت علمی کسانی که به صدا و سیما دعوت می‌شوند از قبل بررسی نمی‌شود؟، ادامه داد: حضور افراد فاقد صلاحیت در رسانه ملی سبب گمراهی مردم می‌شود، زیرا برخی به واسطه اعلام این سخنان از تلویزیون آن را باور می‌کنند و وقتی چنین اظهاراتی از شبکه‌های صدا و سیما اعلام می‌شود سلامت مردم به خطر می‌افتد.

وی درباره روند پیگیری چنین موضوعاتی توسط وزارت بهداشت، گفت: اینگونه اظهارات یکی و دوتا نیستند؛ ما مکررا با سازمان صدا و سیما مکاتبه کرده‌ایم که برنامه‌های کارشناسی توسط افراد دارای صلاحیت اجرا شود. اینگونه اظهار نظر‌ها موضوع تازه‌ای نیست، زمانی که بسیج ملی کنترل فشارخون بالا در کشور در حال اجرا بود، فردی در یکی از شبکه‌ها در یک برنامه زنده تلویزیونی به مردم می‌گفت نمک بخورید تا فشارخون نگیرید! این در حالی بود که با این بسیج ما در تلاش بودیم به مردم بگوییم مصرف نمک را کاهش دهند. این از همگسیختگی در بحث رسانه باید مورد رسیدگی قرار گیرد. وزارت بهداشت بار‌ها تذکرات خود را به صدا و سیما اعلام کرده است، اما همچنان شاهد اظهارنظر‌های غیرکارشناسی در برخی برنامه‌ها هستیم.
 
منبع: ایسنا
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->