رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

واکنش وزارت بهداشت به ادعای کارشناس صداوسیما درباره مضرات شیر

  • کد خبر: ۴۱۳۲۵
  • ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۶
واکنش وزارت بهداشت به ادعای کارشناس صداوسیما درباره مضرات شیر
وزارت بهداشت: چرا صلاحیت علمی کسانی که به صدا و سیما دعوت می‌شوند از قبل بررسی نمی‌شود؟
به گزارش شهرآرانیوز، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در واکنش به ادعای مضر بودن مصرف شیر و لبنیات که در یکی از شبکه‌های تلویزیونی مطرح شد، ضمن رد این ادعا تاکید کرد که چنین اظهاراتی مغایر با سیاست‌های نظام سلامت است و تضعیف سیاست‌های وزارت بهداشت برای سلامت مردم را سبب می‌شود.

دکتر زهرا عبدللهی با انتقاد از عملکرد رسانه ملی در دعوت از افرادی با نام متخصصین که به اظهار نظر پیرامون بهداشت، سلامت و تغذیه می‌پردازند، گفت: اخیرا فردی در یکی از شبکه‌های سیما در مورد مضرات مصرف شیر و لبنیات و فواید مصرف کله‌پاچه صحبت کرده است. این حرف‌های غیرکارشناسی و غلط کاملا مغایر با سیاست‌های نظام سلامت کشور است.

توصیه بر مصرف روزانه شیر و لبنیات طبق تمام مستندات علمی

وی افزود: در بحث تغذیه تمام تلاشمان را در نظام سلامت بر این گذاشتیم که مردم را به مصرف شیر و لبنیات تشویق کنیم؛ زیرا این مواد منبع غنی کلسیم و پروتئین هستند. بر اساس تمام مستندات علمی توصیه ما مصرف روزانه شیر و لبنیات است، اما وقتی فردی نا آگاه تحت لوای طب سنتی در تلویزیون اعلام می‌کند لبنیات مصرف نکنید، چون طبع سرد دارد، سیاست‌های ما به مشکل می‌خورد. این در حالی است این اظهارات سبب ایجاد مشکل برای طب سنتی واقعی هم خواهد شد.
 

مصرف شیر در ایران نصف مصرف دنیا

وی با تاکید بر اینکه حتی در شرایط فعلی مصرف شیر و لبنیات در کشور پایین است، خاطرنشان کرد: میزان مصرف شیر در کشور ما نصف میزانی است که در دنیا مصرف می‌شود؛ یعنی مردم در ایران شاید سالانه حدود ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم شیر و لبنیات مصرف می‌کنند؛ در حالی که متوسط مصرف جهانی ۱۶۵ کیلوگرم در سال است. حتی در کشور‌های غربی و اروپایی تا ۳۰۰ کیلوگرم در سال مردم شیر و لبنیات می‌خورند و اگر این حرف‌های افراد ناآگاه مبنی بر مصرف لبنیات درست بود، پس اکنون باید تمام انسان‌ها در سایر کشور‌ها پوکی استخوان می‌گرفتند. این سخنان نا آگاهانه جز آنکه تلاش‌های ما در وزارت بهداشت در راستای ارتقای سلامت مردم را تضعیف می‌کند، آورده دیگری نخواهد داشت.

عبدللهی با این پرسش که چرا صلاحیت علمی کسانی که به صدا و سیما دعوت می‌شوند از قبل بررسی نمی‌شود؟، ادامه داد: حضور افراد فاقد صلاحیت در رسانه ملی سبب گمراهی مردم می‌شود، زیرا برخی به واسطه اعلام این سخنان از تلویزیون آن را باور می‌کنند و وقتی چنین اظهاراتی از شبکه‌های صدا و سیما اعلام می‌شود سلامت مردم به خطر می‌افتد.

وی درباره روند پیگیری چنین موضوعاتی توسط وزارت بهداشت، گفت: اینگونه اظهارات یکی و دوتا نیستند؛ ما مکررا با سازمان صدا و سیما مکاتبه کرده‌ایم که برنامه‌های کارشناسی توسط افراد دارای صلاحیت اجرا شود. اینگونه اظهار نظر‌ها موضوع تازه‌ای نیست، زمانی که بسیج ملی کنترل فشارخون بالا در کشور در حال اجرا بود، فردی در یکی از شبکه‌ها در یک برنامه زنده تلویزیونی به مردم می‌گفت نمک بخورید تا فشارخون نگیرید! این در حالی بود که با این بسیج ما در تلاش بودیم به مردم بگوییم مصرف نمک را کاهش دهند. این از همگسیختگی در بحث رسانه باید مورد رسیدگی قرار گیرد. وزارت بهداشت بار‌ها تذکرات خود را به صدا و سیما اعلام کرده است، اما همچنان شاهد اظهارنظر‌های غیرکارشناسی در برخی برنامه‌ها هستیم.
 
منبع: ایسنا
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->