صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

سرقت ۱۱ میلیاردی از ۱۵۰ حساب بانکی در مشهد

  • کد خبر: ۴۸۶۱۰
  • ۱۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۴
اعضای ۲ باند اسکیمری که از کارت های بانکی مردم در مشهد کپی می گرفتند، دستگیر شدند
محمدجوادابوعطا | شهرآرانیوز؛ زنان جوان با ظاهری فریبنده به سراغ فروشنده‌ها می‌رفتند. آن‌ها بیشتر سراغ فروشندگان جوان را می‌گرفتند، چون می‌دانستند که نمی‌توانند حریف کهنه‌کار‌ها شوند. این افراد که حکم جاده صاف‌کن را برای سایر افراد گروه داشتند، مأمور بودند تا وجوه سرقتی از حساب شهروندان را تبدیل به سکه، طلا و ارز کنند. اما به آنچه توجه نداشتند، احتمال دستگیری و زندان‌نشینی طولانی‌شان بود.

ماجرای رسیدگی به این پرونده از چندی پیش با شکایت‌های مشابهی از سوی شهروندان مبنی بر سرقت از حساب‌هایشان، در پلیس فتای خراسان‌رضوی آغاز شد. کارشناسان پلیس فتا با دریافت دستور تخصصی از سوی سردار محمدکاظم تقوی، فرمانده انتظامی خراسان‌رضوی، تحقیقاتشان را با تمرکز بر روی اظهارات مال‌باختگان آغاز کردند.

مأموران در بررسی اظهارات مال‌باختگان متوجه شدند که هیچ کدام از شکات دقیقا نمی‌دانند چگونه و کجا از آن‌ها کلاهبرداری شده است. آنچه در این میان توجه کارشناسان را به خود جلب کرد، وجود افرادی در میان شاکیان بود که هیچ کدام از کارت‌های بانکی‌شان رمز دوم نداشته است، موضوعی که بحث فیشینگ را در این پرونده کم‌رنگ می‌کرد.


احتمال استفاده از اسکیمر‌ها

مأموران وقتی نتوانستند از شاکیان سرنخ قابل توجهی کسب کنند، پرونده را از دو محور دیگر پیگیری کردند. یک شاخه از عملیات، ردزنی پول‌های سرقتی بود. موضوعی که نیازمند اقدامات کارشناسی دقیق و البته اندکی زمان‌بر بود.

اقدام بعدی مأموران که از یک احتمال سرچشمه می‌گرفت، بررسی استفاده از دستگاه‌های اسکیمر بود - دستگاه کوچکی که می‌تواند بدون جلب توجه مخاطب به کارتخوان متصل شود و اطلاعات کارت قربانی را کپی کند- شگردی که پس از بررسی‌های اولیه از سوی پلیس فتا تأیید شد.

از آنجا که برای استفاده از اسکیمر‌ها حتما باید کارتخوان فعالی در دسترس باشد، کارشناسان دوباره به سراغ شاکیان رفتند و از آن‌ها خواستند تا مکان‌هایی که پیش از وقوع سرقت، در آن‌ها خرید کرده و کارت کشیده‌اند را اعلام کنند و به این ترتیب پلیس با فهرستی از اماکن تجاری روبه‌رو شدند که احتمال وقوع سرقت در هر یک از آن‌ها متصور بود.


آغاز سرکشی از صنوف

مأموران در پیگیری این پرونده به دستگاه‌های کارتخوانی رسیدند که به دستگاه اسکیمر مجهز شده بودند، اما مالکان این دستگاه‌ها از وجود این دستگاه بی‌اطلاع بودند و برخی از این افراد فروشندگان سیار بودند. در ادامه مشخص شد افرادی با سوءاستفاده از اعتماد آن‌ها و در برخی موارد با وعده واگذاری امتیاز‌هایی همچون دریافت مجوز کارواش و... اقدام به نصب اسکیمر بر روی دستگاه‌های کارتخوان آن‌ها کرده و با کپی کردن اطلاعات کارت شهروندان مرتکب سرقت می‌شده‌اند.

ردزنی متهمان مأموران دایره عملیات ویژه در پلیس فتای استان را به متهمی سابقه‌دار رساند که با تشکیل یک باند حرفه‌ای، اقدامات شومشان را پیگیری می‌کردند. این افراد تمام تلاش خود را کرده بودند تا ردپایی از خود به جا نگذارند، غافل از آنکه ردزنی شده و در تعقیب پلیس هستند.
مأموران پس از انجام هماهنگی‌های لازم، عملیات دستگیری این افراد را در مشهد اجرا کرده و سرکرده باند و چهار همدستش را دستگیر کردند. در میان دستگیر شدگان زنی بیست ساله نیز حضور داشت.


مأموریت ویژه برای زنان جوان

شاخه دیگر این عملیات که به دنبال کشف شگرد متهمان برای نقد کردن وجوه سرقتی بود، مأموران را به چند صرافی و طلافروشی در مشهد رساند. اماکنی که پول‌های سرقتی در آنجا تبدیل به طلا، سکه و ارز شده بود.
حضور مأموران در این اماکن تعجب مالکان آن‌ها را برانگیخت، زیرا آن‌ها هم ندانسته اسیر این باند شیادی شده بودند.

پیگیری مأموران نشان داد که دو زن جوان با ظاهری آراسته پس از حضور در این اماکن اقدام به خرید کرده و هنگام تسویه‌حساب از کارت‌های کپی استفاده کرده و به این ترتیب اقدام به پول‌شویی کرده‌اند.
در چهره‌زنی زنان جوان مشخص شد که یکی از آن‌ها همان زن بیست ساله است که به همراه سایر اعضای باند دستگیر شده است. زن جوان در اعترافاتی گفت که با وعده ازدواج از سوی سرکرده باند فریب خورده است. وی با تهیه اسناد هویتی جعلی (کارت ملی) برای زنی دیگر، اقدام به افتتاح حساب برای آن‌ها کرده است و آن‌ها مأمور خرید از صرافی‌ها و طلافروشی‌ها شده‌اند.


۱۱ میلیارد کلاهبرداری در ۸ ماه

به گفته فرمانده انتظامی خراسان‌رضوی، برابر با برآورد‌های صورت گرفته هشت ماه از فعالیت این گروه می‌گذرد و آن‌ها در این مدت اقدام به برداشت غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال از حساب‌های ۱۵۰ شهروند کرده‌اند.
سردار تقوی با اشاره به اینکه هم‌زمان با این پرونده، یک باند مشابه اسکیمری دیگر نیز در مشهد شناسایی و منهدم شد، بیان کرد: این افراد نیز پس از سرقت به منظور پول‌شویی و مخفی کردن ردپای خود، اقدام به خرید از پمپ‌بنزین‌های بین‌راهی در محور‌های مواصلاتی استان می‌کردند.

وی با بیان اینکه تحقیقات گسترده‌ای از این افراد آغاز شده و دو دستگاه اسکیمر که هر دو از یک نوع و بی‌سیم بودند از اعضای این باند کشف و ضبط شده است، گفت: انجام عملیات کشیدن کارت از سوی فروشندگان در خفا و جایی که صاحب کارت نتواند عملیات را به درستی ببیند و همچنین اعلام رمز چهاررقمی کارت به فروشندگان می‌تواند زمینه سرقت‌های اسکیمری را افزایش دهد.

فرمانده انتظامی خراسان‌رضوی یگانه راه مقابله با سرقت‌های اسکیمری را وارد کردن رمز کارت از سوی شخص صاحب کارت اعلام کرد و گفت: در صورتی که اطلاعات کارت شما سرقت شود، تاجایی که متهم به رمز شما دسترسی نداشته باشد، نمی‌تواند به هدف شوم خود برسد.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.