صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

افت ۵۰ درصدی فروش رستوران‌های مشهد

  • کد خبر: ۴۸۷۷۷
  • ۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۶
رئیس اتحادیه صنف رستوران‌داران مشهد گفت: گرانی مواد غذایی، ادامه‌دارشدن شیوع کرونا و کاهش ۵۰ درصدی مشتری شرایط را برای صنف ما سخت کرده است.
طنین همتی|شهرآرانیوز، حسن امیریان، رئیس اتحادیه صنف رستوران‌داران مشهد درباره وضعیت رستوران‌های شهر مشهد اظهار کرد: رستوران‌های ما از نظر کاسبی حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد افت کرده‌اند و مردم به خوردن غذا در بیرون در شرایط کرونایی تمایلی ندارند، ولی ما با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، واحد‌های صنفی را به‌طور مدون رصد می‌کنیم.

وی گفت: همچنین گرانی موادغذایی سرسام‌آور شده است، به‌طور مثال یک روغن ۱۷ کیلویی در ۲ ماه گذشته ۱۶۰ هزار تومان بوده است، اما الان باید ۴۵۰ هزار تومان خریداری کنیم و این فقط یک قلم مواد مصرفی ماست و کرونا و کاهش مشتری هم به مشکلات ما اضافه شده است.

رئیس اتحادیه رستوران‌داران مشهد در ادامه گفت: متأسفانه تعیین نرخ‌های ما زیرنظر انجمن حقوق مصرف‌کننده است، در صورتی که در قانون نظام صنفی در اولویت ۲، تعیین نرخ رستوران باید فقط بر اساس اعلام انجمن باشد. تعیین نرخ چلوکبابی و آشپزخانه باید دست واحد صنفی باشد، ولی متأسفانه در مشهد با این بهانه که این‌ها زیرنظر رستوران‌ها هستند، برای صنف چلوکبابی‌ها هم تعیین نرخ می‌کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: اگر باتوجه‌به وضع موجود تقاضای تغییر نرخ کنیم، ۲ ماه طول می‌کشد تا نرخ تأیید شود که با این افزایش قیمت‌ها که روزبه‌روز هم تغییر می‌کند، درعمل قیمتی که بعد ۲ ماه به ما اجازه فروش می‌دهند، برای ما سوخته است.
امیریان یادآور شد: نزدیک ۳۰ درصد واحد‌های صنفی ما تعطیل کردند و جوازهایشان را باطل کردند؛ این تعطیلی نه فقط برای کرونا که به‌علت نداشتن نرخ نیز بوده است، با وجود اینکه آب و برق، حقوق کارگر و بیمه افزایش یافته است.

وی افزود: ستاد تسهیلات برای صنف ما کاری نکرده است و اگر هم شرایطی برای وام فراهم کند، آن‌قدر موانع سفت‌وسخت می‌گذارد که کارفرما از درخواستش پشیمان می‌شود.
رئیس اتحادیه صنف رستوران‌داران مشهد در ادامه یادآور شد: چند برند معروفمان در مشهد جمع کردند و حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ واحد صنفی چلوکبابی مجبور شدند تعطیل کنند و عامل بزرگ آن هم نداشتن نرخ بوده و کرونا فقط یک علت کوچک آن بوده است.
به گفته وی اگر سازمان صمت سهمیه موادغذایی می‌داد، در کنترل گرانی بسیار مؤثرتر بود تا اینکه ستاد تنظیم بازار واحد‌های صنفی را به‌دلیل افزایش قیمت واقعی نرخ جریمه کند.
امیریان تأکید کرد: ما از روز شنبه تا چهارشنبه هر هفته ۲ بازرس داریم که به‌طور میانگین روزی ۱۵ واحد صنفی را بازرسی می‌کنند که در صورت تکرار رعایت‌نکردن بهداشت و دیگر مسائل، واحد صنفی پلمب می‌شود.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.