سامانه یکپارچه وصول حق بیمه و مالیات ایجاد می‌شود پیش بینی قیمت دلار (دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) عدالت به سبک وزارت نیرو پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بورس در کُما می‌ماند؟ کاهش تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک به یک درصد پیش‌بینی نرخ دلار تا دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا بیت‌کوین امسال از طلا سبقت می‌گیرد؟ سقف قیمت فروش مرغ اعلام شد طلای جهانی آماده آغاز روند صعودی است؟ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت گازوئیل سه‌نرخی می‌شود تحرکات کم‌حجم در بورس ادامه یافت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: «پدیده» تنها یک طرح عمرانی نیست؛ بلکه سرمایه جمع بزرگی از مردم و خانواده‌ها در آن نهفته است روزانه بیش از ۶۵۰ تن گوشت مرغ در خراسان رضوی تولید می‌شود افت شدید قیمت طلا و سکه در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز گوشت گوسفندی، گوساله و مرغ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت خورشتی در مشهد چقدر قیمت دارد؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | سقوط دلار و طلا به کانال پایین‌تر قیمت جدید تخم‌مرغ برای سال ۱۴۰۴ اعلام شد واریز ۱۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز به صندوق توسعه ملی بررسی فایل‌های اجاره ملک با رهن ۳۰۰ میلیون تومان در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکسیناسیون هاری امسال نیز بدون محدودیت در خراسان رضوی انجام می‌شود ۸۷ تن برنج و روغن خوراکی احتکارشده در مشهد کشف شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰درصد ظرفیت شهرک‌های صنعتی به علت قطع برق تعطیل شده است بررسی وضعیت تسهیلات دهی بانک‌های خراسان رضوی | نسبت مصارف به منابع بانکی افزایش می‌یابد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | هلو و زردآلو به بازار آمد مقایسه قیمت گوشت در ایران و سایر کشورهای دنیا | آیا گوشت در ایران واقعا از همه کشور‌های دنیا گران‌تر است؟ گران‌فروشی نان، در صدر شکایات مردم طرح تعویض کولر‌های گازی برای عبور از بحران کمبود برق از سوی دولت | عملی خواهد بود؟ پیش بینی قیمت دلار (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

جای خالی صنایع تبدیلی در بزرگ‌‌‌‌‌‌ ترین استان صادرکننده زعفران

  • کد خبر: ۴۳۸۲۱
  • ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۳
جای خالی صنایع تبدیلی در بزرگ‌‌‌‌‌‌ ترین استان صادرکننده زعفران
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی گفت: با توجه به صادرات ۹۰ درصدی زعفران استان که به صورت خام فروشی است. اگر صنایع تبدیلی به فراوری زعفران ورود کند نیاز به افزایش تولید بیشترهم خواهیم داشت.
طنین همتی| شهرآرانیوز، غلامرضا میری، رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی، درباره نحوه ارسال زعفران به نقاط مختلف دنیا اظهار کرد: صادرات زعفران ما از ۰/۱ گرم تا حداکثر یک کیلوگرم به‌صورت بسته‌بندی و همراه با شناسه کالا و با برند مشخص فرستاده می‌شود. اصطلاح فروش فله در زعفران به این معناست که زعفران بدون هیچ برندی ارسال می‌شود. ما هیچ صادرات زعفرانی بدون بسته‌بندی و بدون ثبت نشان و شناسه زعفران و موافقت سازمان استاندارد و معاونت غذا و دارو نداریم.
 

وی درباره دلایل صادرات این محصول به‌صورت کیلویی یادآور شد: اینکه چرا به این‌گونه صادر می‌شود، دلایل مختلفی دارد، یکی اینکه زعفران کشاور فقط ۲۰ درصد مصرف داخلی دارد و بخش عمده آن صادرات است. وقتی قرار بر صادرات است، برای ما هم مثل کشورهای دیگر که بعضی از محصولاتشان را مثل قهوه یا ادویه‌جات به‌صورت حجمی و برای مصارف صنعتی مثل رستوران‌ها و مراکز دارویی می‌فرستند، خرید گرمی به‌صرفه نیست. زعفران هم از این قضایا مستثنا نیست.

 

میری در ادامه گفت: ما هم زعفران را با بسته‌بندی حداقل ۰/۱ گرم و حداکثر یک کیلوگرم برای کشورهایی که مصرف صنعتی دارند صادر می‌کنیم. مصرف زعفران در دنیا با مصرف ما در کشور یا مشهد فرق می‌کند، در دنیا این محصول بیشتر مصرف صنعتی دارد. به‌طور مثال برای یک کارخانه شکلات‌سازی، داروسازی و لوازم آرایشی و صنایع غذایی که مصرفشان کیلویی است، خرید گرمی به‌صرفه نیست و از طرفی هزینه بسته‌بندی هم برای ما به‌صرفه نیست.

 

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی تأکید کرد: بنابراین اگر ما زعفران را با حجم زیاد صادر می‌کنیم، به معنی فروش فله نیست، بلکه بر اساس درخواست مشتری است. اگر قرار بر این باشد همه زعفران‌هایی که صادر می‌کنیم در بسته‌بندی‌های گرمی باشد، مثل زمان گذشته که این اتفاق افتاده بود، باعث می‌شود هزینه‌ای بر دوش صادرات و افزایش قیمتی که هیچ فایده‌ای برای کشاورز و کشور ما ندارد، ایجاد شود.

 

به گفته وی ما به درخواست مشتری این‌گونه صادرات می‌کنیم. مسلما اگر این کار را نکنیم، ۲ اتفاق می‌افتد: یکی به قاچاق این محصول از راه‌های غیرقانونی دامن زدیم و دوم اینکه ممکن است فروشمان پایین بیاید و کشاورز لطمه بخورد.

میری با بیان اینکه من هم معتقدم نباید زعفران خام را بفروشیم، تصریح کرد: لازمه آن این است که زیرساخت‌هایی را فراهم کنیم. همان‌طور که کشورهای صنعتی دنیا زعفران ما را می‌خرند و به صنایع تبدیلی منجر می‌شود، ما هم باید به این سمت حرکت کنیم.

 

وی افزود: باید شرایط به‌گونه‌ای باشد که دانشگاه‌های ما و متولیان بخش دولتی، شرایط را برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فراهم کنند که زعفران هم وارد صنایع تبدیلی و از خام‌فروشی آن جلوگیری شود.

وی افزود: اما باتوجه‌به شرایط فعلی و اینکه ۸۰ درصد زعفران صادراتی است، باید این زعفران را طبق خواسته خریداران صادر کنیم و غیر از این هم چاره‌ای نداریم.

 

رئیس اتحادیه صادرکنندگان در ادامه یادآورشد: ۹۰درصد صادرات زعفران از خراسان رضوی است و اکنون به ۵۳کشور در ۵ قاره جهان صادر می‌شود و کشورهای امارات متحده عربی، چین، هنک‌کنگ و اسپانیا جزو عمده‌ترین کشورهای واردکننده این محصول هستند.

وی تأکید کرد: درخواست ما از مقامات و متولیان امر این است به این سمت برویم که زعفرانی که تولید می‌شود به صنایع تبدیلی منجر شود. در این صورت مطمئن باشید اگر این شرایط فراهم شود، با این حجم زعفران، برای نیازمان با کمبود هم روبه‌رو می‌شویم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->