سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: اگر آمریکا آماده است تا در مسیر اصلاح قرار گیرد و به برجام بازگردد، فقط میتوان از آن استقبال کرد. زمانی که حرکت در این مسیر واقعی شود نباید برای آن شرایط اضافی مطرح و مشروط کرد.
به گزارش شهرآرانیوز،«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که احتمال بازگشت آمریکا به برجام را رد نمیکنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در نشست مطبوعاتی هفتگی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارزیابی روسیه از امکان بازگشت آمریکا به برجام و لغو تحریمهای ضد ایرانی اظهار داشت: ما این احتمال را رد نمیکنیم و در گذشته هم رد نکرده ایم.
وی افزود: در دو سال گذشته بارها ضرورت اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و لغو تحریمها علیه ایران ازسوی آمریکا را مطرح کرده ایم.
وی افزود: در دو سال اخیر مصرانه ضرورت رعایت کامل تعهدات آمریکا در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک برای حل مساله هستهای ایران و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را به واشنگتن خاطرنشان کرده ایم.
زاخارووا گفت: اگر آمریکا آماده است تا در مسیر اصلاح قرار گیرد فقط میتوان از آن استقبال کرد. زمانی که حرکت در این مسیر واقعی شود نباید برای آن شرایط اضافی مطرح و مشروط کرد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه تصریح کرد: باید احتمال بازنگری و تجدیدنظر در برجام از بین برود و اجازه نداد تا در روند اجرای آن موضوعات و مباحثی که خارج از چارچوب این توافق است بویژه موضوعاتی که با برنامه هستهای ایران ارتباط ندارد، مطرح شود.
زاخارووا با بیان اینکه باید یکپارچگی برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت حفظ شود، اظهار کرد: واشنگتن باید به تمام تعهدات خود در برجام عمل کند و موارد نقض این توافق که ازسوی آمریکا با خروج یکجانبه از آن در ماه میسال ۲۰۱۸ رخ داده است برطرف شود.
وی ادامه داد: این شامل لغو تمام تحریمها در مورد ایران نیز میشود.
ترامپ در اردیبهشت ماه سال ۹۷ خروج کشورش از برجام را اعلام کرد و تحریمهای رفع شده توسط این توافق را در دو مرحله در ۱۵ مردادماه و ۱۴ آبان ماه علیه ملت ایران بازگرداند.
با این وجود مقامهای آمریکایی از جمله مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در ماههای اخیر مدعی شدند که آمریکا همچنان در برجام حضور دارد و خواستار تمدید محدودیت تسلیحاتی در مورد ایران و بکارگیری مکانیسم ماشه برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران شد که جامعه بین الملل با آن موافقت نکرد.
منبع: انتخاب