صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نظم نوین جهانی بعد توافق ایران و چین

  • کد خبر: ۶۲۳۹۷
  • ۰۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۶
سفیر جمهوری اسلامی ایران در برزیل امضای سند همکاری های جامع ایران و چین را بستری برای پایه‌گذاری نظم جدید جهان توصیف کرد که برای ارزش‌های شرق احترام زیادی قائل است.

به گزارش شهرآرانیوز، «حسین غریبی» روز شنبه با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: ایران و چین سند راهبردی همکاری بیست و پنج ساله را که در آن منافع طولانی مدت اقتصادی منعکس شده امضاء کردند. این سند نمونه‌ای از یک تعامل سازنده برای خدمت به مردم به عنوان طرف های ذینفع است.

وی یادآورشد که سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران در دوران همه‌گیری کووید-۱۹، نماد شکست اخلاقی طرفداران آن بشمار می‌رود.

سفیر کشورمان تصریح کرد که شراکت چین و ایران می‌تواند نظم جدید جهان را پایه گذاری کند که برای ارزش‌های شرق احترام زیادی قائل است. برخلاف معیارهای شکست خورده فعلی که به گفته «غریبی» در سال‌های اخیر بشدت پرخاشگرانه و ایدئولوژیک شده است.

سند همکاری‌های جامع ایران و چین صبح روز شنبه توسط محمدجواد ظریف و وانگ یی وزیران خارجه دو کشور در محل وزارت امور خارجه در تهران امضا شد.

ایران و چین در جریان سفر رسمی شی جی پینگ به تهران در بهمن ماه ۱۳۹۴ با صدور بیانیه‌ای سطح روابط خود را به روابط راهبردی ارتقا دادند. در بند ۶ این بیانیه دو طرف آمادگی خود را برای رایزنی و مذاکره جهت انعقاد یک سند همکاری بلندمدت اعلام کردند.

در ادامه دستگاه دیپلماسی در یک همکاری نزدیک با سایر نهادهای کشوری در نهایت نسخه پیش‌نویس برنامه همکاری های جامع را تهیه و در شهریور ۱۳۹۸ و در جریان سفر  ظریف به چین این پیش نویس تحویل دولت چین شد.

دولت چین چند ماه بعد و در بهار ۱۳۹۹ بصورت رسمی نظر خود را پیرامون پیش‌نویس پیشنهادی طرف ایرانی اعلام کرد. بعد از آن وزارت امور خارجه با همکاری نهادهای کشوری ضمن بررسی سند، فرآیندهای قانونی را طی نمود و در نهایت هیات دولت  سوم تیر ۱۳۹۹، مجوز رسمی آغاز مذاکرات و امضای برنامه همکاری جامع بر اساس منافع متقابل بلندمدت را به وزارت امور خارجه اعطا کرد.

مهرماه ۱۳۹۹ ظریف در جریان سفر رسمی به پکن نظرات اصلاحی و تکمیلی ایران را به اطلاع طرف چینی رساند.

حدود ۵ ماه بعد یعنی در نیمه اسفند ۱۳۹۹، طرف چینی نظرات خود پیرامون سند مذکور را به اطلاع وزارت امور خارجه ایران رساند و در نهایت این سند امروز به امضای وزیران خارجه ایران و چین رسید. ‌

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.