به گزارش شهرآرانیوز، روزنامه آلمانی فرانکفورتر آلگماینه در گزارشی درباره لغو سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به اتریش به دلیل برافراشته شدن پرچم رژیم صهیونیستی روی بنای وزارت امور خارجه و مقر نخست وزیری وین، نوشت: ظریف درواقع قرار بود آخر هفته (یکشنبه) به وین سفر کند. تمرکز این مذاکرات دوجانبه با الکساندر شالنبرگ وزیر امور خارجه اتریش، طبق آنچه وینر زتونگ دِ پرس گزارش داده بود، قرار بود بر مذاکرات هستهای باشد. اتریش در این مذاکرات مشارکت ندارد، اما میزبان آن است.
فرانکفورتر آلگماینه ادامه داد: جو مذاکرات در روزهای اخیر آرام بوده است. این میتواند نشانه روندی سازنده باشد، چون اگر مذاکرات متوقف میشد، خبرش به بیرون درز پیدا میکرد. شرایط کلی مذاکرات هنوز پیچیده و زمانبر است. مذاکره کنندگان روسیه، چین، فرانسه، آلمان، انگلیس در یک طرف مذاکرات و ایران در طرف دیگر قرار دارد و با هیئت آمریکا نیز که مخالف اصلی ایران است، به طور جداگانه [بدون حضور ایران]رایزنی میشود. هیئت سه کشور اروپایی یاد شده میانجی این مذاکرات هستند. هدف احیای توافق هستهای است که برنامه هستهای ایران را کنترل و تحریمهای آن را لغو کرده بود. آمریکا در دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ از این توافق به طور یکجانبه خارج شد، بنابراین، ایران هم از خیلی از شروط توافق پا فراتر گذاشت.
این گزارش میافزاید: دور قاطعانه این مذاکرات از هفتم ماه مه آغاز شده است. طبق گفته هیئتهای دیپلماتیک متعدد غربی، باید تا آخر هفته بعدی به نتیجهای درباره توافق هستهای رسید. چون تا آن موقع دوران پر تب و تاب کارزارهای انتخاباتی در ایران آغاز میشود که به موجب آن، خطر از بین رفتن فرصت محدود مذاکره کنندگان ایرانی در حال حاضر وجود دارد. همچنین، تفاهمنامه مشروط میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای نظارت بر برنامه هستهای آن نیز به پایان میرسد. طبق گزارشها، در حال حاضر درباره «موارد بغرنج» مذاکره میشود که شامل سوالهایی است از جمله این که با سانتریفیوژهای پیشرفتهای که ایران بر خلاف مفاد توافق هستهای به کار گرفته است، چه باید کرد.
این روزنامه در ادامه نوشت: آیا لغو شدن سفر ظریف نشانهی نامطلوبی است؟ عباس عراقچی معاون ظریف و سرپرست هیئت مذاکره کننده ایران در وین، با آزردگی و خشم در صفحه توییترش نوشته بود: وین، مقر آژانس بینالمللی انرژی اتمی و سازمانهای بین المللی، تا الان میزبان فوقالعادهای برای مذاکرات بوده است. برافراشته شدن پرچم اسرائیل که رژیمی اشغالگر که نظامیان بیگناه را کشته است، روی دفاتر دولتی آن تعجبآور و دردناک است.
در انتهای گزارش این روزنامه آلمانی آمده است: شالنبرگ مطرح کرد که همبستگی اتریش با اسرائیل و اظهارات علنی هماهنگ با [منافع آن]بر اساس برنامه سفر کشورهای دیگر انجام نمیشود. او که تلاش میکرد با برداشت تاثیر این اقدام بر مذاکرات وین مخالفت کند، گفت: برای ما مهم است که مذاکرات برای احیای توافق هستهای بدون تخفیف و با پافشاری زیاد ادامه یابد. چون فوریتی وجود دارد و همه از آن با خبرند. حتی در میان هیئتهای اروپایی هم هیچ نگرانیای درباره این وجود ندارد که لغو سفر دوجانبه ظریف به اتریش، تاثیری منفی روی مذاکرات وین بگذارد.
منبع: ایسنا