مقامات امنیتی اسرائیل با خروج از غزه موافقت کردند باقری‌کنی: حمایت بی‌دریغ یمن از مردم مظلوم غزه مایه مباهات امت اسلامی است حزب‌الله لبنان محل استقرار نظامیان صهیونیست را هدف قرار داد یورش نظامیان صهیونیست به «طولکرم» (یکم مرداد ۱۴۰۳) نیروی دریایی سپاه: شناور خارجی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس را توقیف کردیم (یکم مرداد ۱۴۰۳) نگرانی سخنگوی «گوترش» از حمله اسرائیل به یمن حمله اسرائیل به خان‌یونس ۷۰ شهید و بیش از ۲۰۰ مجروح برجای گذاشت (یکم مرداد ۱۴۰۳) ایروانی: ایران کاملاً متعهد به کمک به راه‌حل سیاسی بحران سوریه است آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ابلاغ شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) انهدام جنگ‌افزارهای متجاوز صهیونیستی از سوی قسام پزشکیان: حساب مردمی که به هر دلیلی ناراضی هستند، از دشمنان و بددلان جداست حملات سنگین مقاومت لبنان به شمال سرزمین‌های اشغالی + فیلم (یکم مرداد ۱۴۰۳) حمله وزیر تندرو رژیم صهیونیستی به ارتش اسرائیل فرماندار یک ایالت آمریکا: «ترامپ» یک جنایتکار، مرتکب تجاوز جنسی و دروغگوی مادرزاد است العربیه مدعی توقیف نفتکشی باپرچم «توگو» در ۶۱ مایلی بوشهر شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) اردوغان و بشار اسد دیدار می‌کنند؟ سرلشکر سلامی: از طرح انزوای دشمنان خارج شده‌ایم اوکراین به بزرگترین پالایشگاه نفت روسیه در دریای سیاه حمله پهپادی کرد وزیر ارشاد درباره استخدام برادرزاده‌اش در وزارت بهداشت توضیح داد دادگاه عالی هند، قانون ایالتی تبعیض‌آمیز علیه مسلمانان را رد کرد
سرخط خبرها

چه کشورهایی بزرگ‌ترین فروشندگان و خریداران جنگ افزار در ۵ سال اخیر بودند؟

  • کد خبر: ۶۱۶۵۲
  • ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۲
چه کشورهایی بزرگ‌ترین فروشندگان و خریداران جنگ افزار در ۵ سال اخیر بودند؟
بیش از یک سوم تسلیحات جهانی طی پنج سال گذشته از ایالات متحده آمریکا به سایر کشور‌ها صادر شده و حدود نیمی از این صادرات به مقصد خاورمیانه صورت گرفته است.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ بیش از یک سوم تسلیحات جهانی طی پنج سال گذشته از ایالات متحده آمریکا به سایر کشور‌ها صادر شده و حدود نیمی از این صادرات به مقصد خاورمیانه صورت گرفته است.


آمریکا، بزرگ‌ترین صادرکننده سلاح در جهان

مؤسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم (SIPRI) روز دوشنبه در گزارشی اعلام کرد که آمریکا ۳۷ درصد از فروش جهانی اسلحه را در سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ به خود اختصاص داده و به ۹۶ کشور جهان تسلیحات نظامی فروخته است؛ تقریبا نیمی از این تسلیحات به خاورمیانه منتقل شده اند. بر این اساس، صادرات تسلیحات آمریکا در پنج سال گذشته نسبت به سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵، حدود ۱۵ درصد افزایش یافته است.
به گزارش این مؤسسه، آمریکا، فرانسه و آلمان، از بزرگ‌ترین صادرکنندگان تسلیحات در جهان، میزان فروش تسلیحات خود را افزایش داده اند؛ این در حالی است که میزان صادرات تسلیحات از سوی روسیه و چین کاهش یافته است.


عربستان سعودی، بالاترین رتبه در واردات تسلیحات

در این گزارش آمده است که در پنج سال گذشته، کشور‌های خاورمیانه بیشترین افزایش در واردات اسلحه را به خود اختصاص داده اند. بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰، واردات تسلیحات به خاورمیانه حدود ۲۵ درصد افزایش داشته است. در این مدت، عربستان سعودی، بزرگ‌ترین واردکننده اسلحه در جهان، واردات خود را ۶۱ درصد و قطر ۳۶۱ درصد افزایش داده اند. همچنین منطقه آسیا و اقیانوسیه با واردات ۴۲ درصد از تسلیحات جهانی، بزرگ‌ترین منطقه وارداتی در جهان به حساب می‌آید. هند، استرالیا، چین، کره جنوبی و پاکستان، بزرگ‌ترین واردکنندگان سلاح در این منطقه هستند.

سیمون وزمان، محقق ارشد مؤسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم، معتقد است: «برای بسیاری از کشور‌های آسیا و اقیانوسیه، درنظرگرفتن چین به عنوان یک تهدید روبه رشد، عامل اصلی واردات اسلحه است.» این مؤسسه همچنین عنوان می‌کند که برای اظهارنظر دراین باره که آیا رکود اقتصادی ناشی از بیماری همه گیر کرونا سرعت خرید و فروش تسلیحات را کاهش خواهد داد یا خیر، بسیار زود است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->