با تصویب لایحه پیاده سازی فرایند شهروندسپاری در بستر الکترونیک، تلاش ۲۰ ساله مدیریت شهری مشهد به ثمر نشست.
علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ با تصویب لایحه هوشمندسازی و شهروندسپاری و استفاده از ظرفیتهای برون سازمانی در ارائه خدمات شهرسازی در صدوبیست وششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد، سرانجام تلاش ۲۰ ساله ادوار مختلف مدیریت شهری برای رسیدن به هدف «شهر هوشمند» و شهرسازی هوشمند به نتیجه رسید و با اجرایی شدن این مصوبه شهروندان میتوانند نسبت به ارائه درخواست صدور پروانه، پایان کار ساختمانی و دریافت دیگر مجوزهای مربوط به بخش شهرسازی از طریق بستر اینترنت و بدون مراجعه حضوری به مناطق شهرداری یا دفاتر پیش خوان شهرداری اقدام کنند. شورا همچنین در مصوبه مهم دیگری، همه محلات هدف بازآفرینی را که در محدوده مصوب سکونتگاه غیررسمی و بافت فرسوده قرار گرفته اند مشمول بسته تشویقی بازآفرینی محلات هدف قرار داد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر در جریان بررسی این دستور کار با تأکید بر شعار محوری شورای پنجم مبنی بر ایجاد شهری هوشمند گفت: یکی از بخشهای مربوط به شهر هوشمند به حوزه شهرسازی بر میگردد که در این راستا باید فرایندهایی همچون درخواست و صدور پروانه یا پایان کار ساختمانی از طریق سیستم انجام شود.
محمدهادی مهدی نیا افزود: در سالها و ماههای گذشته مصوباتی با این محوریت و در راستای ایجاد زیرساختهای انجام این کار داشته ایم و اکنون با اقدامات صورت گرفته در بخشهای فنی و فناوری، بستر این کار برای اجرایی شدن شهرسازی هوشمند آماده شده و با اجرایی شدن این مصوبه در نیمه اول اردیبهشت ماه امسال آخرین گام برای شهرسازی هوشمند هم برداشته خواهد شد.
محصول نهایی از ۸ اردیبهشت
مدیرکل امور شهرسازی شهرداری مشهد هم با بیان اینکه پس از برگزاری جلسات مختلف، تلاش ۲۰ ساله مدیریت شهری مشهد برای رسیدن به هدف شهرسازی هوشمند در این دوره به ثمر نشسته و با اجرایی شدن این مصوبه ملموس است، اظهار کرد: اقدامات قبلی ما در این حوزه پیش نمایش کار اصلی بوده و محصول اصلی این کار که اخذ مجوز در حوزه شهرسازی است با اجرایی شدن این مصوبه هم زمان با میلاد امامحسن (ع) آماده بهره برداری میشود.
وی با بیان اینکه براساس این مصوبه کارشناسان و مهندسان دفاتر پیش خوان که با ما فعالیت میکنند، در حوزه مشاورهای فعالیت خود را ادامه میدهند، تصریح کرد: با اجرایی شدن این فرایند، شهرداری نقش نظارتی خواهد داشت و انجام همه امور مربوط به شهرسازی از صفر تا ۱۰۰ آن با شهروندان است.
اعضای شورای اسلامی شهر مشهد هم در راستای رسیدن به هدف شهرهوشمند به این لایحه رأی مثبت دادند.
بسته تشویقی برای همه محلات هدف بازآفرینی
نمایندگان پارلمان شهری مشهد در ادامه بررسی طرحها و لوایح، به موضوع اصلاح تبصره ۷ بند ۳ مصوبه بسته تشویقی بازآفرینی محلات هدف بافت فرسوده و ناکارآمد شهری ورود پیدا کردند. محمدحسین ودیعی، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکتهای شورا، در این باره گفت: براساس این تبصره اصلاحی همه محلات هدف بازآفرینی که در محدوده مصوب سکونتگاه غیررسمی و بافت فرسوده قرار گرفته اند مشمول تمام مشوقهای مربوط به بسته تشویقی بازآفرینی محلات هدف بافت فرسوده خواهند شد.
دراین باره، رمضانعلی فیضی، رئیس کمیسیون ویژه مناطق پیرامونی و کم برخودار شورای شهر با استقبال از این تبصره اصلاحی گفت: مصوبه بسته تشویقی، محلاتی را که دفاتر تسهیلگری داشتند در بر میگرفت، اما با این اصلاحیه تمام محلات هدف بازآفرینی میتوانند از بسته تشویقی این محلات استفاده کنند.
سیدمصطفی نعمتی، سرپرست سازمان بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری مشهد، نیز با بیان اینکه در سال گذشته ۱۴۰ پروانه در محلات هدف بازآفرینی از بسته تشویقی استفاده کردند، اظهار کرد: همچنین در سال گذشته ۳ میلیارد تومان بخشودگی عوارض از محل این بسته اعمال شده است و با توجه به تبلیغات و اطلاع رسانیهای گسترده در روزهای اخیر و تصویب این تبصره اصلاحی امید است استقبال از این بسته بیش از پیش شود.
در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر مشهد هم با رأی سبز خود این اصلاحیه را مصوب کردند.
نام گذاری یک معبر به نام استاد محمود فرشچیان
اعضای شورای شهر همچنین به طرح نام گذاری بولوار یا معبری به نام محمد فرشچیان با هدف گرامیداشت خدمات ارزنده و هنری این هنرمند کشورمان رأی مثبت دادند.
۲ حلقه لاستیک، هدیه مدیریت شهری به تاکسی رانان
طرح واگذاری ۲ حلقه لاستیک به رانندگان تاکسی رانی و لایحه ارائه خدمات حمایتی به تاکسی رانان دیگر دستور کار جلسه شورای شهر بود که رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای شهر در تشریح این طرح و لایحه گفت: براساس این لایحه و طرح مبلغ ۱۵ میلیارد تومان برای خرید ۲ حلقه لاستیک که ۵۰ درصد آن را شهرداری میپردازد و ۵۰ درصد آن به صورت نقد از تاکسی ران اخذ میشود و همچنین توزیع رایگان بن کارت خرید کالا به مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به تاکسی رانان فعال اختصاص پیدا میکند.
بتول گندمی افزود: همچنین در موضوع بیمه تاکسی رانان که دولت ۵۰ درصد سهم خود را نپرداخته است، از سوی شهرداری مشهد پرداخت میشود و در نهایت این مبلغ در حساب فی مابین شهرداری و دولت باید لحاظ شود.
احمد محبی، رئیس سازمان تاکسی رانی شهرداری مشهد، هم در پاسخ به سؤال محمد حاجیان شهری، عضو شورای شهر مشهد، درباره تعداد تاکسی رانانی که مشمول این طرحها میشوند، گفت: توزیع ۲ حلقه لاستیک برنامه ما برای ۱۱ هزار تاکسی فعال شهر است و همچنین در موضوع بن کارت رایگان، این کارتها میان ۱۶ هزار تاکسی ران شهر مشهد توزیع میشود.
پس از بررسی این دستورکار توسط نمایندگان مردم مشهد در پارلمان شهری، اعضای شورای شهر در راستای حمایت از تاکسی رانان به این لایحه و طرح رأی مثبت دادند.
محقق نشدن اهداف تجاری در موضوع پروژههای اقتصادی حمل و نقل محور و اجرایی نشدن موضوع مجتمعهای ایستگاهی دیگر دستور کار جلسه دیروز شورا بود و در حالی که نمایندگان حوزه شهرداری مشهد با ایجاد ساختاری جدید در بدنه معاونت اقتصادی مخالف بودند، اعضای شورای شهر مشهد با هدف بهره وری اقتصادی از پروژههای حمل و نقل محور به ایجاد مدیریت توسعه مجتمعهای ایستگاهی قطارشهری در معاونت اقتصادی شهرداری (بدون بهره گیری از نیروی انسانی جدید و با بهره مندی از نیروها و کارشناسان فعلی) رأی مثبت دادند.
همچنین آیین نامه خیران شهریار و مشارکتهای مردمی خیرخواهانه، لایحه تهاتر پایانه معراج با املاک فرماندهی انتظامی خراسان رضوی و لایحه افزایش سرمایه سازمان فردوسها از دیگر دستورکارهای این جلسه بود که اعضای این شورا به این ۳ لایحه نیز رأی مثبت دادند.