بهره برداری از خط ۳ قطار شهری مشهد در اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور رئیس‌جمهور | باب الجواد؛ زیباترین ایستگاه مترو کشور به‌زودی افتتاح می‌شود روایت شکل‌‏گیری محله چهارچشمه مشهد | چهارچشمه‌ای که کوثر شد گلایه های بی سرانجام از کمبودهای درمانی و زیرساخت های شهری محله «عباس آباد» مشهد عبور سبز از تابستان تشنه مشهد کلنگ‌زنی پروژه مسکن ۴۰۵۲ واحدی شهرک شهید رجایی مشهد با حضور رئیس‌جمهور نگاهی به خدمات دهی واحد‌های اقامتی موقت و ارزان در مشهد | اسکان ارزان برای زیارت آسان چشم‌انداز مشهد ۱۴۰۴، توسعه پایدار با حمایت از حمل‌ونقل عمومی ایمان فرهمندی: عملکرد مدیریت شهری در حوزه حمل‌ونقل و عمران در ۲۰ روز اخیر جهادی بود تردد نیم میلیون خودرو در پارکینگ‌های تحت مدیریت شهرداری مشهد در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ قلندر شریف: فاز اول بوستان «جهان شهر» در بهار ۱۴۰۴ به بهره برداری می‌رسد رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: سال ۱۴۰۴، سال تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و اولویت‌دار است مدیرکل راه‌آهن خراسان رضوی: بیش از ۷۰ درصد قطار‌های مسافری کشور در نوروز ۱۴۰۴، در مسیر‌های منتهی به مشهد تردد کردند درباره مجسمه‌های قدیمی ساخته شده توسط غلامرضا رحیم‌زاده‌ارژنگ | تندیس‌های گم‌شده آقای ارژنگ بازدید بیش از ۱۳ هزار نفر از خانه داروغه مشهد در نوروز ۱۴۰۴ تأکید عضو شورای اسلامی شهر مشهد بر اتمام عملیات حفاری خطوط مترو در سال ۱۴۰۴ اسکان موقت و اضطراری بیش از ۹۲ هزار نفر در مشهد در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نگاهی به حال و هوای شهر مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | بهار تمام عیار عزم مدیریت شهری برای زمینه‌سازی و تحقق «سرمایه‌گذاری برای تولید» پایان باشکوه نورنما در مشهد | خاطره‌ای فراموش‌نشدنی از یک جشن خانوادگی برای ۱۵ هزار زائر و مجاور خرابی تاب در شهربازی بوستان غدیر مشهد؛ ۴ مصدوم و تعلیق فعالیت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

توسعه مردم سالاری در گرو پذیرش شورای شهر از سوی نهاد‌های محلی است

  • کد خبر: ۶۳۲۵۹
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵
توسعه مردم سالاری در گرو پذیرش شورای شهر از سوی نهاد‌های محلی است
محسن حسینی‌پویا، رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد: همواره قانون نانوشته‌ای برای محدود کردن شورا‌های شهر وجود دارد.
لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ رئیس کمیسیون حقوقی املاک و قرارداد‌های شورای اسلامی شهر مشهد گفت: شورای شهر در قانون اساسی باید جایگاه رفیعی داشته باشد، ولی در عمل شورا‌های شهر در بین سایر بازیگران حاکمیت محلی، جنبه اقلیتی دارند.
محسن حسینی‌پویا در گفتگو با شهرآرا افزود: در‌حالی‌که سایر نهاد‌ها باید خود را با دیدگاه نمایندگان مردم تطبیق دهند، شورا‌های شهر که جایگاه مردمی دارند هنوز به جایگاه واقعی خود در میان بازیگران محلی دست نیافته‌اند.


قانون نانوشته برای تحدید شورای شهر

وی ادامه داد: همه نمایندگان حاکمیت ملی و محلی به‌صورت قانونی نانوشته درصددند که شورای شهر را محدود و کنترل کنند. این یک قانون نانوشته است که شورای بعدی هم آن با مواجه خواهد بود و مهم‌ترین چالش پیش روی همه نمایندگان مردم در شوراهاست.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: در دوره پنجم شورای شهر بسیار تلاش کردیم که جایگاه شورای شهر مشهد را ارتقا دهیم و از جایگاه واقعی آن حفاظت کنیم تا شورا به معنای واقعی در جایگاه شورای شهر و نه شورای شهرداری قرار بگیرد و حرکت کند. حسینی پویا افزود: در حد شایان‌توجهی در این‌مسئله موفق هم بوده‌ایم، اما این‌موضوع چالشی است که از دیرباز شورا‌ها با آن درگیر بوده‌اند و چالش شورا‌های آتی هم خواهد بود. در حقیقت تقابل نانوشته‌ای است که متأسفانه بین دستگاه‌های حکومتی و شورای شهر وجود دارد.
 
وی با اشاره به اینکه شورای شهر باید از جایگاه قانونی خود که در قانون اساسی به آن اشاره شده است دفاع کند تأکید کرد: همه کنشگران اجتماعی و سیاسی باید از این‌موضوع حمایت کنند و در جبهه مردم قرار بگیرند.
رئیس کمیسیون حقوقی املاک و قرارداد‌های شورای شهر یادآور شد: توسعه مردم سالاری هم در همین‌موضوع نهفته است، یعنی همه نهاد‌ها باید شورای شهر را به عنوان یک واقعیت قبول کنند تا نمایندگان مردم بتوانند دیدگاه مردمی را به‌صورت واقعی نمایندگی کنند.

حسینی پویا اظهار کرد: در جزئیاتی که نمایندگان مردم در بدنه اجرا با آن مواجه می‌شوند چالش‌ها در این‌حوزه به وضوح حس می‌شود. آن چیزی خواسته مردم است توسط نمایندگان مردم در شورا تبلور پیدا می‌کند، اما از طرف برخی نهاد‌های حکومت و قدرت با آن مقابله می‌شود و این‌نهاد‌ها مثل یک سرعت‌گیر در برابر خواست مردم عمل می‌کنند. اگر همه این‌نهاد‌ها شورای شهر را در جایگاه واقعی خودش قبول کنند این‌مشکل حل می‌شود.


دستاورد مهم منشور حقوق شهرنشینی

عضو شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: از مهم‌ترین دستاورد‌های شورای پنجم در حوزه حقوقی می‌توان به منشور حقوق شهرنشینی و شهر همگان اشاره کرد که گروه‌های خاص شامل زنان، جانبازان، معلولان و کودکان را مورد هدف قرار داده است. وی افزود: خیران شهریار و مصوباتی که به حوزه آسیب‌دیدگان اجتماعی مربوط می‌شد نیز از دیگر‌دستاورد‌های مهم شورای شهر و حتی شورا‌های بعدی است، زیرا موجب مشارکت عمومی شهروندان در جامعه می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->