اگر نوع کرونایی که به آن مبتلا شدهاید خفیف باشد، با استراحت مطلق، پرهیز از غذاهای چرب و استفاده از نوشیدنیهای گرم و گیاهی درمان خواهید شد.
به گزارش شهرآرانیوز، یکی از ویژگیهای منحصربهفرد ویروس کرونا، متفاوت بودن علائم آن در بدنهای مختلف است. به گفته متخصصان سازمان بهداشت جهانی، ۸۰ درصد مبتلایان به این بیماری هیچ علائم شدیدی را در خود احساس نمیکنند. اما ۲۰ درصد باقی مانده چطور این بیماری را تجربه خواهند کرد؟
علائم کرونا خفیف و حاد
ویروس کرونا برای هر بدن شرایط خاصی را ایجاد میکند. میزان شدت بروز علائم کرونا در هر فرد با میزان جهشیافتگی ویروس و مقاومت بدن رابطه مستقیم دارد. شدت بروز علائم در افراد مختلف، میزان متفاوتی دارد و از فرد بیعلامت تا فردی که درگیری شدید ریوی را تجربه میکند، شامل میشود. در کل میتوان موارد زیر را برای علائم کرونا معرفی کرد:
سردرد
سرگیجه
درد معده
اسهال
استفراغ
حالت تهوع
از دست رفتن حس بویایی یا چشایی
ورم سطح داخلی پلک
بیاشتهایی یا کماشتهایی
سرفه خشک
تب
تنگی نفس
گرفتگی عضلانی
علائم اولیه کرونا
علائم کرونا چیست در نوجوانان
ممکن است فردی که به کرونای خفیف مبتلا شده یک یا چند مورد از این علائم را در خود مشاهده کند. کرونای حاد معمولا با بروز چند مورد از علائم کرونا به همراه تنگی نفس شدید (نیاز به دستگاه تنفسی) در فرد ظاهر میشود. تنگی نفس در کرونای خفیف هم گاهی اتفاق میافتد، اما در حد چند ساعت و بدون نیاز به دستگاههای تنفسی خواهد بود. سازمان غذا و دارو (FDA) و سازمان بهداشت جهانی، هر دو بر ضرورت خودداری از مصرف خودسرانه دارو (Self-Medication) تاکید ویژهای دارند؛ بنابراین اگر علائم کرونا خفیف را در خود مشاهده کردید، فقط استراحت و قرنطینه را در کنار مشورت با یک پزشک رعایت کنید.
علائم جدید کرونا
مرکز کنترل بیماری و پیشگیری (CDC) اخیرا اعلام کرده است که همه افراد احتمال ابتلا به این بیماری را دارند و هیچ کس نباید آن را شوخی بگیرد. بر اساس گفته این موسسه، علائم جدید کرونا بین ۲ تا ۱۴ روز پس از ابتلا در فرد ظاهر خواهند شد و شامل موارد زیر هستند:
تنفس سنگین
تب شدید
سرفه چرکی یا خشک
درد بدن
خشکی و خارش گلو
آبریزش بینی
درد شکمی
علائم کرونا انگلیسی چیست
نوع جهشیافته جدیدی از ویروس کرونا اخیرا در انگلیس مشاهده شده است که سرعت انتقال بیشتری نسبت به ویروس کرونای اولیه یا کووید-۱۹ داشته و شدت بیشتری دارد. شیوع این ویروس نگرانیهای تازهای را در سطح جهانی ایجاد کرده است. بعضی از کشورها حتی ورود مسافران انگلیسی یا پروازهای انگلیس را به ممنوع کردهاند.
این ویروس از نوع قدیمی خود عفونیتر است، اما احتمال کمتری برای ایجاد علائم شدید در فرد بیمار دارد. گفته میشود در حال حاضر با واکسنهای کووید-۱۹ میتوان با این ویروس هم مبارزه کرد؛ اما اگر دوباره جهش پیدا کند نیاز به واکسن جدیدتری خواهد بود. این ویروس که برای اولین بار در ماه سپتامبر ۲۰۲۰ مشاهده شد، در حال حاضر به ۱۸ کشور دنیا از جمله ژاپن، سوئد، آلمان، فرانسه و کانادا منتقل شده است.
علائم مشاهده شده از این ویروس همان علائم کرونا با شدت بیشتر است. سرعت انتشار کووید-۲۰ تا ۷۰ درصد بیشتر از سرعت انتشار کووید-۱۹ است که این مسئله باعث نگرانیهای ویژه در سطح جهانی شده است. مقامات بلند پایه انگلیسی در حال بررسی تدابیر سنگینی برای قرنطینه بعدی هستند.
علائم کرونا در نوزادان و کودکان
حتما شنیدهاید که کودکان و نوزادان سیستم دفاعی قویتری داشته و احتمال کمتری برای ابتلا به کرونا دارند. اما به گفته مرکز کنترل بیماری و پیشگیری، کودکان میزبان خطرناکتری برای این بیماری هستند، چرا که آنها در اکثر موارد پس از ابتلا علائم خاصی بروز نمیدهند، اما ناقل ویروس خواهند بود. احتمال ابتلای کودکان به کرونای حاد هم اگرچه کم است، اما صفر نیست. موارد کمی از کودکان و نوزادان مبتلا به کرونا تا به حال نیازمند درمان بیمارستانی برای بیماری خود شدهاند، اما به هر حال این خطر وجود دارد و انجام مراقبتهای لازم وظیفه هر والدینی خواهد بود.
علائم کرونا چیست در کودکان
دانشمندان همچنین در حال تحقیق و بررسی روی اثرات بلندمدت ابتلا به ویروس کرونا در نوزادان زیر یک سال هستند. این تحقیقات هنوز چیزی را به صورت قطعی اثبات نکرده است؛ اما گفته میشود ابتلا به ویروس کرونا قبل از یک سالگی، احتمال بروز بیماریهای زیر را در بزرگسالی افزایش خواهد داد:
آسم یا بیماری مزمن ریه
دیابت
مشکلات ژنتیکی
مشکلات مغز و اعصاب
مشکلات متابولیکی
کمبود گلبول قرمز
ضعف در سیستم ایمنی
چاقی
علائم کرونا در بارداری چیست
سازمان خدمات ملی سلامت در انگلیس (NHS) زنان باردار را در گروه ریسک متوسط (Moderate Risk) قرار میدهد. متخصصان NHS معتقدند با اینکه هیچ ارتباط خاصی بین علائم کرونا و مشکلات بارداری مشاهده نشده است، اما وجود کودک در شکم مادر ریسک را از حالت عادی بیشتر میکند. آنها معتقدند مادر باید بلافاصله پس از مشاهده علائم، پزشک خود را از جزئیات با خبر کرده و به قرنطینه برود.
مصرف خودسرانه دارو باعث به خطر افتادن سلامت مادر و کودک در آینده خواهد شد. ویروس کرونا ممکن است از مادر به کودک منتقل شود؛ اما این اتفاق منفی نبوده و تنها باعث قویتر شدن سیستم دفاعی بدن نوزاد (به خاطر آنتیبادیها) میشود. در هر حال اگر باردار هستید باید مراقبت ویژهتری را برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس داشته باشید. اگر مبتلا شدهاید به حرکت فرزند در بدن خود توجه داشته باشید و هر گونه تغییر در الگوهای حرکتی او نسبت به روزهای قبل را به پزشک خود اطلاع دهید. کرونا همچنین ممکن است به خونریزی رحم منجر شود.
تفاوت علائم کرونا با سرماخوردگی و آنفولانزا
همه ما تا به حال انواع سرماخوردگی و آنفولانزا را مشاهده یا تجربه کردهایم. علائمی مثل تب، آبریزش بینی، سرفه و… بین این بیماریها و کرونا مشترک هستند. در چنین شرایطی چگونه میتوان علایم کرونا را از بیماریهای مشابه تشخیص داد؟ پزشکان توصیه میکنند به محض مشاهده علائمی مثل تب یا سرفه خود را تحت مراقبت و قرنطینه قرار داده و در صورت امکان تست کرونا بدهید.
با وجود دانستن این تفاوتها هم توصیه میشود از خودسرانه عمل کردن در صورت مشاهده نشانههای کرونا یا علائم مشابه آن خودداری کنید. چرا که ویروس کرونا هر روز در حال جهش و تغییر شکل است و حتی پزشکان و متخصصان را شگفتزده میکند.
همچنین اگر قرار است برای تست کرونا به مرکزی مراجعه کنید؛ در ساعات خلوت و با رعایت تمام پروتکلهای پیشگیرانه این کار را انجام دهید. چرا که ممکن است علائم شما مربوط به سرماخوردگی ساده باشد، اما پس از حضور در یک مرکز تست کرونا و رعایت نکردن نکات لازم، کرونا بگیرید. اما واقعا بین علایم این بیماریها چه تفاوتی وجود دارد؟ به جدول زیر توجه کنید:
پس از تشخیص علائم کرونا چه باید کرد؟
همانطور که پیشتر هم گفتیم، سازمان بهداشت جهانی به شدت با درمانهای خودسرانه مخالف است. پس در صورت مشاهده علائم کرونا و نیاز به درمان، قبل از هر چیزی با یک پزشک با تجربه یا پزشک خانوادگی خود مشورت کنید. همچنین لازم است خود را به مدت ۱۴ روز قرنطینه کرده و تمام تماسهای خود را با اطرافیان قطع کنید.
اگر نوع کرونایی که به آن مبتلا شدهاید حاد نباشد، با استراحت مطلق، پرهیز از غذاهای چرب و استفاده از نوشیدنیهای گرم و گیاهی درمان خواهید شد. در این مدت هر گونه تغییر در حالت یا علائم خود را سریعا به اطلاع دکتر برسانید؛ چرا که ممکن است به حضور در بیمارستان و استفاده از درمانهای ویژهتری برای درمان نیاز داشته باشید. از مصرف داروهای سرماخوردگی، آنفولانزا و… به طور جدی خودداری کرده و تنها راهنماییهای پزشک متخصص را مبنای عمل قرار دهید. گاهی پزشکان برای کم کردن بعضی از عوارض جانبی بیماری، داروهای سرماخوردگی یا آنفولانزا را تجویز میکنند. استفاده از این داروها در صورت تجویز پزشک هیچ مانعی نخواهد داشت.
درمان کرونای خفیف در منزل
روشها و گامهایی ساده وجود دارد که پس از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ (البته در موارد خفیف تا متوسط) میتوانید به کمک آنها دوره درمانی خود را به خوبی پشت سر گذاشته و به زنگی عادی و روزمره خود بازگردید.
یک برنامه و نقشه عملیاتی برای خود ترسیم کنید!
وقتی مشخص شد به کرونا یا همان کووید ۱۹ مبتلا هستید، لازم است خود را برای روزهای قرنطینه آماده کنید.
قبل از هر چیز باید اطمینان یابید که همه موارد لازم برای این روزها را تهیه کرده اند. اگر تنها هستید، بهتر است برای حدود ۲ تا ۴ هفته، مواد غذایی، صابون، شامپو، مواد ضد عفونی کننده و ... را به اندازه کافی بخرید و در خانه داشته باشید تا دیگر نیازی نباشد از خانه خارج شوید.
سعی کنید مواد غذاییِ با ماندگاری بالا مانند برنج، سیب زمینی، حبوبات، نانهای خشک، سوپهای آماده طبخ و سبزیجات فریز شده، تهیه کنید. اگر حیوان خانگی دارید، بهتر است به فکر غذای آن هم باشید.
البته میوه و سبزیجات تازه نیز برای حفظ سلامتی و بهبود سریعتر شما ضروری خواهند بود. میوه و سبزیجات تازه حاوی مواد مغذی بسیار مهم و ضروری هستند که البته مصرف آنها نیز دشوار نیست.
اقلام ضروری برای روزهای قرنطینه خانگی
غیر از مواردی که در بالا به صورت مختصر به آنها اشاره کردیم، برخی اقلام دیگر را نیز خدمت شما خواننده عزیز راسخون بیان میکنیم.
آب بهداشتی و کافی
اطمینان به دستیابی به آب بهداشتی و البته کافی، از ضروریترین اقلامی است که پس از مواجهه با کرونا (کووید ۱۹) و تصمیم به قرنطینه خانگی، به آن نیاز خواهید داشت.
کووید ۱۹ یک بیماری ویروسی مانند بیشتر بیماریهای ویروسی است و درمان آن تا حد زیادی به رسیدگی کامل به بدن و رفع نیازهای آن بستگی دارد؛ بنابراین لازم است آب بدن خود را کاملاً تأمین نمایید، پس تا میتوانید مایعات بنوشید. مصرف مایعات در مواردی که تب بالایی دارید، از ضرورت بیشتری برخوردار است.
علائم کووید ۱۹، مانند تب، سرفه، اسهال و تهوع، میتوانند موجب از دست رفتن آب بدن شوند و اگر این کمبود جبران نشود، بدن نمیتواند در برابر بیماری مقابله کند. وقتی آب بدن تأمین شود، مخاط بینی نیز از بین نخواهد رفت و دچار خشکی بینی نخواهید شد. همین موضوع باعث خواهد در هنگام سرفه، عطسه و حتی نفس کشیدن، کمتر اذیت شوید. از سویی رطوبت به بهبود مخاط آسیب دیده کمک میکند تا از ورود بیشتر باکتریها به بدن پیشگیری شود.
بهترین آب برای شما، آب شیر است. میتوانید همیشه یک بطری از آب شیر را در کنار خود داشته باشید و مرتب از آن بنوشید. توصیه پزشکان این است که مردها روزانه ۳.۷ لیتر مایعات بنوشند و این عدد برای خانمها ۲.۷ لیتر است. البته این مقدار برای افراد سالم است و بیماران باید بیش از اینها مایعات بنوشند. توجه نمایید که ۲۰ درصد آب مورد نیاز بدن نیز از طریق غذاها دریافت میشود.
در موارد اندکی که اسهال و استفراغ از علائم کووید ۱۹ باشد، قطعاً بدن فرد به آب بیشتری نیاز خواهد داشت و بهتر است از محلولهایی مانند ORC نیز استفاده شود.
داروهای مسکن
مفیدترین دارو در دوران نقاهت، دارویی است که تب، سردرد و بدن درد را کاهش دهد. داروی استامینوفن ساده، یکی از بهترین گزینهها محسوب میشود.
برخی افراد نیز برای تسکین دردها و تب خود از داروی ایبوپروفن استفاده میکنند، اما برخی متخصصان در مورد مصرف این دارو در زمان ابتلا به کووید ۱۹، هشدارهایی داده اند، بنابراین بهتر است از این دارو استفاده نشود.
مصرف ۶۵۰ میلی گرم استامینوفن هر ۴ تا ۶ ساعت میتواند برای بیشتر افراد بالغ، دوز مناسبی باشد. سعی کنید در کنار مصرف استامینوفن، با پاشویه و کمپرس سرد، دمای بدن خود را پایین آورید.
دستمال کاغذی
قطراتی که با سرفه و عطسه از دهان فرد خارج میشوند، از اصلیترین روشهای انتشار بیماری کووید ۱۹ محسوب میشوند؛ بنابراین سعی کنید به مقدار کافی دستمال کاغذی تهیه کنید تا از ابتلای دیگر افراد خانواده پیشگیری کنید.
داروهای درمان سرفه
بیشتر افرادی که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا میشوند، سرفههای سختی را تجربه میکنند. اگر به بیماری آسم و یا هر بیماری تنفسی دیگری مبتلا هستید، لازم است حتماً مصرف داروهای مختص به بیماری خود را ادامه دهید و در صورت ابتلا به کووید ۱۹، پزشک خود را از بیماری و دراهای مصرفی خود، مطلع کنید.
داروهای گیاهی سرفه که حاوی عسل نیز هستند میتوانند گزینهای مناسب برای تسکین سرفههای خشک باشند. در بازار دارویی ایران شربتهای زوفای حاوی عسل، یکی از بهترین گزینههای درمانی سرفه محسوب میشوند.
داروهای تجویزی
اگر به یک بیماری مزمن مانند آسم، دیابت، فشار خون بالا و ... مبتلا هستید، لازم است قبل از اینکه اقدام به قرنطینه نمودن خود نمایید، داروهای مورد نیاز خود را تأمین کنید تا دچار مشکل نشوید. کنترل قند و فشار خون میتواند از آسیبهای جدی در اثر ابتلا به کرونا، پیشگیری نماید.
روی
این روزها روی به یکی از مشهورترین توصیهها برای کاهش علائم کرونا تبدیل شده است. اگرچه هیچ دلیل علمی بر تأثیر روی بر پیشگیری و درمان کووید ۱۹ وجود ندارد، اما تحقیقات نشان داده اند که روی، دارای ویژگیهای ضد ویروسی است و میتواند از تکثیر ویروسهای خانواده کرونا، جلوگیری کند. البته بهتر است در مورد مصرف روی حتما با پزشک خود مشورت کنید.
ویتامین C
مصرف ویتامین C میتواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند. پزشکان توصیه میکنند برای تقویت توان دفاعی بدن بهتر است روزانه ۱ تا ۳ گرم ویتامین C مصرف کنید. علاوه بر مکملهای ویتامین C (قرص جوشان و قرصهای مکیدنی) بسیاری از میوهها و سبزیجات تازه، حاوی این ویتامین مفید هستند.
داروهای گیاهی مانند زردچوبه و زنجبیل
زردچوبه و زنجبیل، هر دو داری ویژگیهای ضد التهابی بوده و سرشار از آنتی اکسیدانهای مفید هستند. علاوه بر این، زنجبیل سرشار از ترکیباتی است که میتواند با سرماخوردگی مقابله نموده و ناراحتیهای گوارشی را تسکین دهد. همچنین زردچوبه حاوی صدها ترکیب شیمیایی مفید است و یک مسکن قوی محسوب میشود. از این دو گیاه طبیعی میتوانید برای تسکین دردها و بهبود سریعتر بیماری خود بهره ببرید.
تب سنج
اگر به کووید ۱۹ مبتلا شده اید، لازم است دمای بدن خود را روزی دو مرتبه چک کنید.
همانطور که میدانید یکی از علائم ابتلا به بیماری کووید ۱۹، تبهای مستمری است که تنها با مصرف مسکن ها، پایین میآیند. پزشکان توصیه میکنند در صورت بروز علائم کووید ۱۹، بهتر است حداقل به مدت ۷ روز خود را قرنطینه نمایید و اگر پس از این مدت، بدون مصرف هر گونه مسکن به مدت ۷۲ ساعت، دمای بدنتان بالا نرفت، باید بگوییم خوشبختانه، مداوا شده اید.
نکته: بهتر است در این مدت در یک اتاق کاملا مجزا از اعضای خانواد خود باشید و تا حد امکان با هیچ کس در تماس نباشید. در صورتیکه از سرویس بهداشتی و حمام مشترک استفاده میکنید، بهتر است پس از هر بار استفادهی شما، این مکانها کاملاً ضد عفونی شوند. از سویی برای اینکه حوصله تان سر نرود، بهتر است به فعالیتهای مورد علاقه تان، مانند تماشای فیلم، مطالعه کتاب، انجام بازیهای رایانهای و ... بپردازید تا روزهای قرنطینه برای شما خیلی سخت نگذرند.
بیشتر بخوانید: