هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند
سرخط خبرها

مصرف بی رویه مردم یکی ازعلل کمبود آنتی‌بیوتیک‌ها در بازار است

  • کد خبر: ۱۳۱۴۵۵
  • ۰۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۷
مصرف بی رویه مردم یکی ازعلل کمبود آنتی‌بیوتیک‌ها در بازار است
با شیوع آنفولانزا کمبود برخی دارو‌ها در بازار کم شده است که مصرف بی رویه مردم یکی از علل کمبود بعضی از دارو‌ها در داروخانه‌ها است.

به گزارش شهرآرانیوز، متاسفانه با شیوع سرماخوردگی، مصرف برخی آنتی‌بیوتیک‌ها افزایش چشمگیری پیدا کرده است؛ و به گفته دکتر سارا رحیم زاده اسکویی،مسئول فنی یکی از داروخانه‌های مشهد مصرف بی رویه مردم یکی از علل کمبود آنتی بیوتیک‌ها دربازار و دارو خانه می‌باشد.

وی گفت: مسلما کمبود دارو به خصوص دارو‌های بیماران خاص پا برجاست و نمی‌شود انکار کرد، اما مصرف خودسرانه دارو در کشور هم بی علت نیست و اینکه برخی از پزشکان در هر نسخه تجویز دارو‌های زیادی می‌کنند. مسلما این نوع تجویز‌ها توسط پزشک و ارائه بدون نسخه دارو از سوی داروخانه‌ها در کنار سوء مدیریت ارگان‌های مربوط به کمبود دارو کمک کرده است.

وی تصریح کرد: متاسفانه آنفولانزا زیاد شده و دارو هم کم است. دسترسی راحت مردم به این دسته از دارو‌ها حتی بدون تجویز پزشک باعث شده در زمانیکه شاهد شیوع بیماری آنفولانزا باشیم کم شود. شربت چرک خشک کن و آنتی بیوتیک از آن دسته دارو‌هایی است که فقط باید با نظارت و تجویزپزشک ارائه شود. اما متاسفانه بعضی از افراد به تشخیص خودشان در بیماری و بدون مراجعه پزشک و درنظر نگرفتن عوارض آن دارو‌ها را دریافت می‌کنند. همچنین بعضی وقت‌ها خلط موجود در حلق دلیل آلودگی هوا است و ربطی به چرک گلو ندارد و همین خود درمانی مردم تاثیرات منفی به همراه دارد. در بیماری آنفولانزا مگر اینکه بیماری همراه با عفونت باکتریال باشد که نیاز به آنتی بیوتیک باشد.

این داروساز بابیان اینکه مهمترین مسئله‌ای که این روز‌ها باید دوباره رعایت شود زدن ماسک است. تصریح کرد: در دو سالی که کرونا شیوع پیدا کرد مردم استفاده بیشتری از ماسک داشتند که از شیوع آنفولانزا هم جلوگیری می‌کرد. اما به دلیل اینکه بیماری نسبتا فروکش کرده است مردم استفاده از ماسک را هم کاهش داده اند و همین دلیل اصلی شیوع گسترده آنفولانزا می‌باشد.

دکتر اسکویی در ادامه گفت: تنها راه پیشگیری آنفولانزا که شیوع آن گسترده شده است استفاده از ماسک و مصرف روزانه ویتامین ث است. بزرگسالان هم اگر علائم آنفولانزا داشتند تا سه روز اول می‌توانند با قرص سرماخوردگی، ویتامین ث و قرقره آب نمک که ترشحات حلق و بینی را پاکسازی می‌کند استفاده کنند. اگر پس از سه روز و رعایت این موارد هنوز علائم بیماری برقرار بود آن موقع می‌توانند به پزشک مراجعه کنند. برای کودکان هم که دچار آنفولانزا هستند از شربت‌های سرماخوردگی و اسپری‌های سدیم کلراید استفاده شود. اگر بعد از دو روز این بیماری همچنان پا برجا بود می‌توانند به دکتر مراجعه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->