محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با بیان اینکه در روز انتخابات ۱۸۰ گزارش تخلف در استان اعلام شده است گفت: تأخیر در ساعت آغاز رأی گیری، نبود آموزش مناسب اپراتورهای صندوقهای الکترونیک، رأی در محل غیرسکونت و فراهم کردن زمینه درگیری در روستاها و حضور نیافتن بموقع صندوق سیار از مهمترین تخلفاتی بود که به دادگستری گزارش شد و در حال پیگیری برای برخورد با متخلفان با رویکرد پیشگیری حداکثری هستیم.
سیدامیر مرتضوی در نشست خبری اعلام برنامههای هفته قوه قضائیه با اشاره به تشکیل پرونده برای متخلفان فروش رأی که اسامی نامزدها را همراه با پول در پاکت بین افراد توزیع میکردند، اظهار کرد: در روزی که تبلیغات ممنوع بود، عدهای در حاشیه و داخل حوزههای انتخابیه درحال تبلیغ برای برخی از نامزدها بودند که با آنها برخورد شد و همچنین عوامل تولید و انتشار کلیپهایی که در آن درباره وضعیت کشور سیاه نمایی و به برخی از شخصیتهای مملکتی توهین شده بود نیز شناسایی شدند و برای آنها پرونده تشکیل شد.
وی ضمن اشاره به برنامههای هفته قوه قضائیه و نام گذاری روزهای این هفته افزود: از یکم تیرماه که آغاز هفته قوه قضائیه آغاز میشود تا روز هفتم به ترتیب به نام گسترش عدالت در گام دوم انقلاب با اجرای سند تحول قضایی، پشتیبانی قضایی از تولید و رفع موانع، حفظ کرامت مردم و تکریم همکاران، پیشگیری از جرم، صلح و سازش و اصلاح مجرمان، هوشمندسازی و فناوریهای نوین، حمایت از حقوق عامه و تثبیت مالکیت رسمی و مبارزه با فساد و ارتقای سلامت نظام اداری نام گذاری شده است و در این هفته اقدامات مختلفی انجام و عملکرد دستگاه قضا برای مردم و رسانهها تشریح خواهد شد.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین محور کارها در این هفته نگاه ویژه به شعار سال و رفع موانع تولید است، تصریح کرد: در سال گذشته ۱۵۳ مانع تولید که به یکی از سازمانها و دستگاههای اجرایی مرتبط بود، در قوه قضائیه به همراه راهکارهای آنها شناسایی شد و بسیاری از آنها باید به دست قوه مجریه حل شود. ضمن اینکه در دادگستری استان به صورت مستمر و یک روزدرهفته از واحدهای تولیدی بازدید و به مشکلات آنها رسیدگی میشود.
مرتضوی افزود: رئیس قوه قضائیه در ابتدای امسال، طی دستورالعملی اعلام کرد که ضمن رسیدگی قضایی به پروندههای واحدهای تولیدی، باید از آنها حمایت حقوقی هم بشود و به جای اینکه واحدهای تولیدی مجازات شوند و برای صاحبان آنها حکم صادر شود، به قضات دستور داده شده است تا این پروندهها با مدیریت قضایی حل وفصل شود.
وی یکی از مهمترین کارویژههای دادگستری را تسهیل و تسریع در ارائه خدمات قضایی دانست و با بیان اینکه با برخی از ابتکارات، بخشی از فرایندهای قضایی برای مردم تسهیل شده است، گفت: مردم هرچه کمتر درگیر فرایندهای قضایی شوند بهتر است. مثلا اکنون پروندههایی برای فصل خصومت به دست ما میرسد و به راحتی حل نمیشود، مثل اختلافات قبیلهای و مطالبات تولیدی در قالب مدیریت قضایی که قبل از تشکیل پرونده و آغاز فرایند بررسی قضایی مطرح و با ذی نفعان پرونده جلسه برقرار میشود و اگر مشکل حل نشد، تشکیل پرونده خواهد شد. سال گذشته ۱۲۰ مورد از پروندههای استان به این شکل حل و از تشکیل ۱۰۰۰ پرونده جلوگیری شده است.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با تأکید بر اینکه قوه قضائیه در حال اجتماعی شدن است و قضات باید تکالیف اجتماعی را مدنظر قرار بدهند، خاطرنشان کرد: ما در این قوه برای حل مشکلات مردم تا حد عقلایی با نهادها و دستگاههای مختلف تعامل داریم و برای حل مشکل مردم با کسی تعارف نداریم و برای این کار به میدان خواهیم آمد.