به گزارش شهرآرانیوز؛ با این وجود این گروه به تدریج برخی مناطق دور افتاده را به تصرف خود درآورد و سلطه خود را بر این مناطق حاکم کرد. گسترش جغرافیای تحت سلطه طالبان در ۱۵ سال اخیر شیب ملایمی را طی کرد، اما پس از روی کار آمدن جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و تصمیم وی مبنی بر خروج بی قید و شرط نظامیان آمریکایی از افغانستان، روند تصرف مناطق مختلف توسط طالبان خیز بلندی برداشت به طوری که میتوان ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ (۱۴ آوریل ۲۰۲۱) را نقطه عطفی در این روند دانست.
موسسه مطالعات راهبردی شرق که بر تحولات افغانستان متمرکز است، با مانیتورینگ عملیاتهای طالبان تلاش دارد تا تصویری از روند سقوط و بازپسگیری این مناطق توسط حکومت افغانستان ارائه کند. این نقشه با توجه به تحولات میدانی افغانستان به روز رسانی میشود و در حال حاضر دادهها در بازه زمانی ۲۵ فروردین تا ۱۲ تیر ماه بارگذاری شدهاند.
برای دیدن نقشه با کیفیت اینجا را کلیک کنید.
دادههای این گزارش، از منابع آشکار مانند اظهارات مقامهای امنیتی، مقامهای محلی هر ولایت، رسانههای معتبر افغانستان و پایگاههای خبری طالبان جمعآوری شدهاند، اما ادعای محض طالبان به تنهایی ملاک سقوط یک ولسوالی/فرمانداری قرار نگرفته و تنها پس از تأیید آن توسط منابع دیگر به جمع مناطق سقوط کرده اضافه شده است.
با توجه به عدم دسترسی به نقشه جغرافیایی به روز، نقشه به کار رفته در این گزارش توسط مؤسسه مطالعات راهبردی شرق تا حد ممکن بر اساس آخرین تغییرات و تقسیمات اداری اعلام شده توسط "اداره مستقل ارگانهای محلی" افغانستان به روز رسانی شده است.
(به رغم دقت لازم، درصد اندکی از خطا را باید مد نظر قرار داد.)
منبع: موسسه مطالعات راهبردی شرق