یک سوم ارزآوری کشور توسط مناطق آزاد و ویژه انجام می‌شود  مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند تحریم‌‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا علیه ایران سردار رادان: حجاب و عفاف موضوع امنیتی و انتظامی نیست استقرار ۱۲۰۰ شعبه اخذ رای در دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه مشهد  نشست کمیته اقتصادی مشترک ولایت هرات و استان خراسان رضوی برگزار می‌شود وزیر کشور در مشهد: طی دو سال گذشته، ۳۰۸ کارخانه در خراسان رضوی احیا شده است کابینه جنگ اسرائیل برای حمله احتمالی به رفح نشست برگزار کرد وزیر خارجه چین: صلح در منطقه با تحقق عدالت برای فلسطینی‌ها محقق می‌شود احمد وحیدی، وزیر کشور وارد مشهد شد (۶ اردیبهشت) اجرای نمایش «تمام نا تمام» در منطقه پدافند هوایی شمال شرق امام رضا (ع) عملیات «وعده صادق» و آینده نظم منطقه‌ای صباح زنگنه: اسرائیل به‌دنبال تنش در منطقه است| نیاز به فهم بهتر روابط بین‌الملل داریم صهیونیست‌ها برای سومین روز متوالی به مسجدالاقصی یورش بردند یک خبرنگار دیگر فلسطینی در بمباران خانه‌اش در غزه به شهادت رسید همسر شهید سید مصطفی خمینی درگذشت (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) افکار عمومی جهان مصمم به متوقف‌کردن جنایات جنگی در نوار ‎غزه و کرانه باختری است تأکید فرمانده ارتش بر ضرورت تداوم هوشیاری و آمادگی مرکز فرماندهی و واپایش عملیات ارتش برای اقدام نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند سردار فدوی: عملیات وعده صادق، صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
سرخط خبرها

ژنرال میلر: طالبان در حال پیشروی است و وضعیت امنیتی در افغانستان خوب نیست

  • کد خبر: ۷۳۱۹۱
  • ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۹
ژنرال میلر: طالبان در حال پیشروی است و وضعیت امنیتی در افغانستان خوب نیست
ژنرال آستین اسکات میلر، فرمانده نظامی ارشد آمریکا که بر خروج نظامیان از افغانستان نظارت داد، گفت باید درباره پیشروی‌های میدانی طالبان در این کشور نگران بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ژنرال میلر یکشنبه در مصاحبه با برنامه "این هفته" ای.بی.سی گفت: ما باید نگران باشیم. از دست دادن سریع اراضی باید مایه نگرانی باشد زیرا گرچه جنگ فیزیکی است اما همچنین یک مولفه روحی و روانی هم دارد. امید هم مهم است. روحیه هم مهم است. بنابراین، در شرایطی که پیشروی طالبان در سراسر این کشور را تماشا میکنید، آنچه شما نمیخواهید اتفاق بیفتد، از دست رفتن امید مردم است و اینکه آنها فکر کنند نتیجه قبلی به آنها ارائه شده است.

 

این ژنرال آمریکایی درباره شرایط امنیتی در افغانستان و احتمال وقوع جنگ داخلی به محض خروج نظامیان آمریکا، ابراز نگرانی کرد. آن هم در شرایطی که طالبان به سرعت مناطقی را در شمال افغانستان به تصرف خود درمی‌آورد.

 

او گفت: اوضاع امنیتی خوب نیست. افغان ها میدانند که وضعیت خوب نیست. طالبان در حال پیشروی است. اگر در آینده تحرکی برای تصرف نظامی باشد، آن شرایطی که ما در اینجا ایجاد کردیم، برای آینده افغانستان خوب نیست.

 

میلر در پاسخ به اینکه امنیت کسانی که از ارتش آمریکا در افغانستان حمایت کردند، چه خواهد شد گفت: دوست ندارم دوستان نیازمند خودم را جا بگذارم و میدانم که دوستانم نیازمند کمک هستند.

 

او از پاسخ به اینکه توصیه‌اش به دولت بایدن درباره خارج کردن نیروها چیست، طفره رفت. در کنار فرماندهان نظامی، اعضای کنگره آمریکا هم درباره ظهور دوباره تروریسم در صورت سقوط دولت کابل بعد از خروج نظامیان آمریکایی از این کشور ابراز نگرانی کرده اند.

 

مایکل مک‌کال، جمهوریخواه ارشد کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا یکشنبه هشدار داد که بایدن مسوول تبعات خروج از افغانستان خواهد بود. این جمهوریخواه اهل تگزاس در مصاحبه با فاکس نیوز ساندی گفت: وقتی کامل خارج شویم، با معضل ویرانی، کشتار، زنان، بحران انسانی که به مرز پاکستان کشیده میشود، مواجه میشویم و رئیس جمهور بایدن مسوول ثبت این تصاویر زشت خواهد بود.

 

او از دولت بایدن بابت فقدان برنامه ریزی و تدارکات در زمینه خروج نیروها انتقاد و رئیس جمهوری آمریکا را به بازی سیاسی از طریق تصمیم به خاتمه طولانی ترین جنگ آمریکا متهم کرد. مک‌کال گفت: میتوانیم درباره مدت زمانی که باید آنجا ماند، بحث کنیم اما انتقاد من به فقدان برنامه ریزی و تدارکات است. اگر شما برنامه ریزی نداشته باشید، در واقع برای شکست برنامه ریزی میکنید.

 

این جمهوریخواه آمریکایی گفت نگران است که افغانستان مسیر عراق را طی کند؛ زمانی که نیروهای افراطی بعد از خروج آمریکایی ها در این کشور قدرت گرفتند و بعد نظامیان آمریکایی به همین بهانه دوباره عازم عراق شدند.

 

مک‌کال گفت: تمام کارشناسان برتری که با آنها گفتگو کردم، شدیدا نگران هستند که شاید او این کار را بابت اهداف سیاسی کرده باشد. اما در برخی موارد، منافع حیاتی ما داعش و القاعده هستند. در شرایطی که طالبان این کشور را به دست میگیرد و آن خلاء با تروریست ها پر میشود، با این کار ما به آنها یک پناهگاه امن ارائه میکنیم. من نگران هستم که ما بازگردیم. من یک جنگ داخلی بزرگ را در این کشور پیش بینی میکنم و نگران سفارت آمریکا در کابل هستم.

 

او همچنین از دولت بایدن خواست تا برنامه‌ای برای حفاظت از مترجم‌های افغان که به نیروهای آمریکایی کمک کردند و ممکن است هدف حملات طالبان قرار بگیرند، طراحی کند. مک‌کال گفت: آنها اصلا برای این آماده نیستند. یک مقام آمریکایی و یک منبع مطلع این هفته به سی.ان.ان گفتند که دولت بایدن در حال رایزنی با کشورهای آسیای میانه است تا موقتا پذیرای هزاران مترجم افغان باشند تا زمانی که آنها ویزای آمریکا بگیرند.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->