لغو تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه جزئیات سفر لاوروف به تهران اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) انفجار در کنسولگری روسیه در شهر مارسی فرانسه (۶ اسفند ۱۴۰۳) آغاز مراسم رسمی تدفین شهید سید هاشم صفی‌الدین (۶ اسفند ۱۴۰۳) «جنگنده یاک ۱۳۰» در رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش به پرواز درآمد تاکید رئیس جمهور تاجیکستان بر استفاده از هوش مصنوعی در نیروهای مسلح شانزدهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه و بلاروس + جزئیات قالیباف: نبرد مقاومت با داعش و رژیم صهیونیستی، تثبیت امنیت لبنان را درپی داشت تحریم ۷۰ شهروند و ۷۹ نهاد روسی توسط استرالیا تعطیلی ۴۹ مدرسه در کره جنوبی درپی کاهش جمعیت اختلاف‌ها در رژیم صهیونیستی بالا گرفت | نتانیاهو از پسرش کتک خورد روز تاریخی تشییع سیدحسن نصرالله مخالفت ۶۰ درصد صهیونیست‌ها با ازسرگیری جنگ در غزه وخامت حال پاپ | واتیکان از جزئیات سلامتی رهبر کاتولیک‌های جهان خبر داد حمایت ترامپ از تصمیم نتانیاهو برای ازسرگیری جنگ در غزه (۶ اسفند ۱۴۰۳) واکنش قاطع عراق به تهدیدات امنیتی گروه‌های تروریستی سوریه تهدید نتانیاهو درخصوص نقض آتش‌بس غزه: برای ازسرگیری جنگ در هر زمانی آماده‌ایم وزیر دفاع: دشمنان حد و مرزی در جهان‌خواری و زورگویی ندارند پیروزی محافظه‌کاران آلمان در انتخابات سراسری | فردریش مرتس ۶۹ساله صدراعظم شد سرلشکر باقری: نگاه ما برای حل مشکلات باید به داخل کشور باشد مولدسازی املاک و زمین‌های مازاد ۷ وزارتخانه و سازمان زندان‌ها بررسی و قیمت‌گذاری شد رهبر معظم انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران همایش بین‌المللی تسنیم: حوزه علمیه وام‌دار آیت‌الله جوادی آملی است | تفسیر تسنیم کاری بزرگ و از افتخارات شیعه و حوزه است + فیلم و تصاویر عراقچی در کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح ژنو سخنرانی خواهد کرد سپاه: تشییع باشکوه شهیدان مقاومت در بیروت نشان داد حزب الله زنده است گفتگوی تلفنی آنکارا و پاریس پیرامون اوکراین و غزه نماینده ترامپ به خاورمیانه می‌آید جزئیات ترور یکی از نیرو‌های فراجا در خاش (۵ اسفند ۱۴۰۳) تصمیم نتانیاهو برای تمدید مرحله نخست توافق تبادل اسرا با حماس
سرخط خبرها

کرزی: میراث آمریکا و اروپا در افغانستان فاجعه و رسوایی کامل است

  • کد خبر: ۷۲۷۶۵
  • ۱۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۵
کرزی: میراث آمریکا و اروپا در افغانستان فاجعه و رسوایی کامل است
رئیس جمهور سابق افغانستان تاکید کرد، آمریکا برای مبارزه با افراطگرایی و برقراری ثبات در افغانستان به این کشور جنگ‌زده آمد و اکنون با گذشت نزدیک به ۲۰ سال پس از آنکه در هر دو زمینه شکست خورد، افغانستان را ترک می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حامد کرزی، رئیس جمهور سابق افغانستان چند هفته پیش از خروج آخرین گروه از نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان و پایان "جنگ همیشگی‌شان" در مصاحبه‌ای با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: افراط گرایی در بالاترین نقطه خود قرار دارد و نیروهای در حال عزیمت یک فاجعه پشت سر خود به جای می‌گذارند.

 

وی افزود: جامعه بین‌الملل ۲۰ سال پیش با هدف مشخص مبارزه با افراط گرایی و برقراری ثبات به افغانستان آمد اما اکنون افراط گرایی در بالاترین نقطه خود قرار دارد. بنابراین آنها شکست خورده‌اند. میراث آنها یک کشور جنگ‌زده در "فاجعه و رسوایی کامل" است.

 

کرزی تصریح کرد: ما به عنوان افغان‌ها تمامی شکست‌هایمان را به رسمیت می‌شناسیم اما نیروهای بزرگ‌تر و قدرت‌هایی که برای اهداف مذکور به اینجا آمدند چطور؟ آنها اکنون ما را کجا ترک می‌کنند؟ در فاجعه و رسوایی کامل.

 

کرزی که در دوران حکومت ۱۳ ساله‌اش بر افغانستان روابط پیچیده‌ای با آمریکا داشت، همچنان خواستار خروج نیروهای خارجی از کشورش است و گفت: افغان‌ها برای آرزوی برقراری صلح متحد شده‌اند و باید اکنون خودشان مسئولیت آینده‌شان را برعهده گیرند. ما بدون حضور نظامی آنها وضعیت بهتری خواهیم داشت.

 

وی افزود: فکر می کنم که ما باید خودمان از کشورمان دفاع کنیم و مراقب جان افغان‌ها باشیم. حضور آنها آنچه را اکنون داریم، به ما داده است. ما نمی‌خواهیم به این بدبختی و حقارتی که اکنون با آن مواجه هستیم ادامه دهیم. برای افغانستان بهتر است که نیروهای خارجی از آن خارج شوند.

 

کرزی تصریح کرد: کمپین نظامی آمریکا-ناتو یک کمپین علیه افراطگرایی و تروریسم نبود بلکه این کمپین بیشتر کمپینی علیه روستاهای افغان و امیدهای مردم افغانستان بود به طوری که افغان‌ها را به زندان انداخت، زندان‌هایی در کشورمان به وجود آورد و تمامی روستاها را بمباران کرد. این کاملا غلط و نادرست بود.

 

در آوریل سال جاری میلادی هنگامی که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خروج نهایی ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ نیروی باقیمانده را اعلام کرد، گفت: آمریکا به دنبال دستیابی به اهدافش، افغانستان را ترک می‌کند. حضور القاعده بسیار کاهش یافته و بن لادن کشته شده است. آمریکا دیگر به نیرو در خاک افغانستان برای مبارزه با تهدیدات تروریستی که ممکن است از افغانستان سرچشمه گیرند، نیازی ندارد.

 

کرزی گفت: خواست و تمایل مردم افغان در سراسر افغانستان، صلح است. من از هر دو طرف درگیر در افغانستان می خواهم تا دیگر با یکدیگر مبارزه نکنند.

 

وی در حالی که پاکستان جایی که رهبری طالبان در آن مقر دارد و آمریکا را به دامن زدن به درگیری‌ها در افغانستان متهم کرد، گفت: این به افغان‌ها بستگی دارد که به این جنگ چند دهه‌ای پایان دهند. تنها راه این است که افغان‌ها متحد شوند. ما باید درک کنیم که این کشور ماست و ما باید کشتار یکدیگر را متوقف کنیم.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->