سردار رادان: خانواده‌های شهدا نماد ماندگاری فرهنگ ایثار و مقاومت هستند هماهنگی اسرائیل با آمریکا برای حمله به غزه حمله مرگبار آمریکا به یک قایق در کارائیب + فیلم ترامپ: حمله به تاسیسات اتمی ایران زمینه توافق صلح در غزه را فراهم کرد واکنش حماس به حملات اسرائیل به نوار غزه کنفرانس بین‌المللی بازسازی نوار غزه برگزار می‌شود گزارش عراقچی از اقدامات دستگاه دیپلماسی در خصوص مقابله با تحریم‌ها پزشکیان: هیچ موضوعی نباید بر معیشت مردم تقدم و ترجیح یابد آغاز حملات گسترده و سنگین اسرائیل به نوار غزه + فیلم (۲۷ مهر ۱۴۰۴) نتانیاهو برای بررسی اوضاع غزه جلسه امنیتی برگزار می‌کند افزایش ۳۴ درصدی بودجه دفاعی ترکیه | آنکارا به دنبال چیست؟ ثبت جنایتی جدید از رژیم صهیونیستی| سرقت اعضای بدن شهدای فلسطینی به دست جنایتکاران اسرائیلی حماس توسط وزیر جنگ اسرائیل تهدید شد اظهارات توهین آمیز ترامپ علیه رئیس جمهور کلمبیا شهادت و زخمی شدن بیش از ۱۸۰ فلسطینی پس از آتش‌بس غزه (۲۷ مهر ۱۴۰۴) اظهارات گروسی درباره محل اورانیوم غنی‌‎شده ایران پس از حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی (۲۷ مهر ۱۴۰۴) گردان‌های قسام درباره پیدا کردن جسد یک اسیر اسرائیلی دیگر بیانیه داد حماس: به آتش‌بس پایبند هستیم جاسوس موساد در قم اعدام شد سفیر ایران در هند: تهران و دهلی شرکای طبیعی یکدیگر هستند قرارگاه نیروی قدس سپاه پاسداران: شهادت جمعی از سران طوایف اهل‌سنت بی‌پاسخ نمی‌ماند تأکید استاندار خراسان رضوی بر استفاده از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها برای مدیریت مسائل پیچیده استان خشم اسلام‌آباد از نزدیکی دهلی نو- کابل | هدف هند از دعوت امیرخان متقی افزایش تنش افغانستان و هند بود «ملاکمال صلاحی‌زهی» از معتمدین بلوچ ترور شد‌
سرخط خبرها

کرزی: میراث آمریکا و اروپا در افغانستان فاجعه و رسوایی کامل است

  • کد خبر: ۷۲۷۶۵
  • ۱۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۵
کرزی: میراث آمریکا و اروپا در افغانستان فاجعه و رسوایی کامل است
رئیس جمهور سابق افغانستان تاکید کرد، آمریکا برای مبارزه با افراطگرایی و برقراری ثبات در افغانستان به این کشور جنگ‌زده آمد و اکنون با گذشت نزدیک به ۲۰ سال پس از آنکه در هر دو زمینه شکست خورد، افغانستان را ترک می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حامد کرزی، رئیس جمهور سابق افغانستان چند هفته پیش از خروج آخرین گروه از نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان و پایان "جنگ همیشگی‌شان" در مصاحبه‌ای با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: افراط گرایی در بالاترین نقطه خود قرار دارد و نیروهای در حال عزیمت یک فاجعه پشت سر خود به جای می‌گذارند.

 

وی افزود: جامعه بین‌الملل ۲۰ سال پیش با هدف مشخص مبارزه با افراط گرایی و برقراری ثبات به افغانستان آمد اما اکنون افراط گرایی در بالاترین نقطه خود قرار دارد. بنابراین آنها شکست خورده‌اند. میراث آنها یک کشور جنگ‌زده در "فاجعه و رسوایی کامل" است.

 

کرزی تصریح کرد: ما به عنوان افغان‌ها تمامی شکست‌هایمان را به رسمیت می‌شناسیم اما نیروهای بزرگ‌تر و قدرت‌هایی که برای اهداف مذکور به اینجا آمدند چطور؟ آنها اکنون ما را کجا ترک می‌کنند؟ در فاجعه و رسوایی کامل.

 

کرزی که در دوران حکومت ۱۳ ساله‌اش بر افغانستان روابط پیچیده‌ای با آمریکا داشت، همچنان خواستار خروج نیروهای خارجی از کشورش است و گفت: افغان‌ها برای آرزوی برقراری صلح متحد شده‌اند و باید اکنون خودشان مسئولیت آینده‌شان را برعهده گیرند. ما بدون حضور نظامی آنها وضعیت بهتری خواهیم داشت.

 

وی افزود: فکر می کنم که ما باید خودمان از کشورمان دفاع کنیم و مراقب جان افغان‌ها باشیم. حضور آنها آنچه را اکنون داریم، به ما داده است. ما نمی‌خواهیم به این بدبختی و حقارتی که اکنون با آن مواجه هستیم ادامه دهیم. برای افغانستان بهتر است که نیروهای خارجی از آن خارج شوند.

 

کرزی تصریح کرد: کمپین نظامی آمریکا-ناتو یک کمپین علیه افراطگرایی و تروریسم نبود بلکه این کمپین بیشتر کمپینی علیه روستاهای افغان و امیدهای مردم افغانستان بود به طوری که افغان‌ها را به زندان انداخت، زندان‌هایی در کشورمان به وجود آورد و تمامی روستاها را بمباران کرد. این کاملا غلط و نادرست بود.

 

در آوریل سال جاری میلادی هنگامی که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خروج نهایی ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ نیروی باقیمانده را اعلام کرد، گفت: آمریکا به دنبال دستیابی به اهدافش، افغانستان را ترک می‌کند. حضور القاعده بسیار کاهش یافته و بن لادن کشته شده است. آمریکا دیگر به نیرو در خاک افغانستان برای مبارزه با تهدیدات تروریستی که ممکن است از افغانستان سرچشمه گیرند، نیازی ندارد.

 

کرزی گفت: خواست و تمایل مردم افغان در سراسر افغانستان، صلح است. من از هر دو طرف درگیر در افغانستان می خواهم تا دیگر با یکدیگر مبارزه نکنند.

 

وی در حالی که پاکستان جایی که رهبری طالبان در آن مقر دارد و آمریکا را به دامن زدن به درگیری‌ها در افغانستان متهم کرد، گفت: این به افغان‌ها بستگی دارد که به این جنگ چند دهه‌ای پایان دهند. تنها راه این است که افغان‌ها متحد شوند. ما باید درک کنیم که این کشور ماست و ما باید کشتار یکدیگر را متوقف کنیم.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->