ممنوعیت تردد پرواز‌های عبوری بین المللی در آسمان مرکز و نیمه غربی کشور (۱۱ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور: تاکنون حدود ۴۰۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز به کشورشان بازگردانده شده‌اند (۱۱ تیر ۱۴۰۴) + فیلم جزئیات تیراندازی در گشت امنیتی منطقه تاریک دره همدان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تعلیق همکاری ایران با این سازمان واکنش نشان داد خشم کارشناس صهیونیست از حمایت مصر از ایران: قاهره وارد جنگ سرد با تل‌آویو شده است احضار کاردار آمریکا در پی تعلیق کمک نظامی واشنگتن به کی‌یف فروردین: حمله اسرائیل به اماکن ورزشی در مجامع بین‌المللی پیگیری شود ۴ کشته و ۱۱ زخمی در حادثه انفجار در پاکستان پزشکیان: ما طرفدار صلح، دشمنِ جنگ و در عین حال، مصمم برای دفاع از مرز، امنیت و مردم خود هستیم بیانیه رئیس دانشکده مطالعات جهان و جمعی از اساتید خطاب به دبیرکل سازمان ملل در خصوص جنایات جنگی صهیونیست ها موافقت کنگره آمریکا با پروژه ناسا برای رسیدن به ماه پزشک اسیر فلسطینی برنده جایزه نزار بنات شد نخست‌وزیر فراری بنگلادش به زندان محکوم شد سخنگوی وزارت امور خارجه: مواضع آژانس بین المللی انرژی اتمی سبب خشم مردم ایران شده است + ویدئو افزایش چشمگیر حجم تولید انواع تسلیحات در روسیه چین: مسئله هسته‌ای ایران باید از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک حل‌وفصل شود وضعیت بلاتکلیف آوارگان اسرائیلی و هرج و مرج در جبهه داخلی صهیونیست‌ها بعد از جنگ با ایران العربی‌الجدید: کشور‌های عربی باید از ایران درس قدرت و استقلال بگیرند برگزاری نشست خبری جایزه ادبی «بریکس» در روسیه حادثه امنیتی در نوار غزه برای نظامیان صهیونیست انفجار مقابل خانه زن تاجر مرتبط با نتانیاهو رئیس جمهور ونزوئلا: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود پزشکیان معاهده میان ایران و مالزی در زمینه انتقال بین‌المللی زندانیان را ابلاغ کرد واکنش حماس به اظهارات ترامپ درباره آتش‌بس ۶۰ روزه غزه فرانسه: موضع روسیه درخصوص جنگ اوکراین تغییری نکرده است سردار نائینی: عملیات نیروهای مسلح با تدبیر رهبری در کمترین زمان آغاز شد برگزاری جلسه سران قوا به میزبانی مجلس شورای اسلامی (۱۱ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کرزی: میراث آمریکا و اروپا در افغانستان فاجعه و رسوایی کامل است

  • کد خبر: ۷۲۷۶۵
  • ۱۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۵
کرزی: میراث آمریکا و اروپا در افغانستان فاجعه و رسوایی کامل است
رئیس جمهور سابق افغانستان تاکید کرد، آمریکا برای مبارزه با افراطگرایی و برقراری ثبات در افغانستان به این کشور جنگ‌زده آمد و اکنون با گذشت نزدیک به ۲۰ سال پس از آنکه در هر دو زمینه شکست خورد، افغانستان را ترک می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حامد کرزی، رئیس جمهور سابق افغانستان چند هفته پیش از خروج آخرین گروه از نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان و پایان "جنگ همیشگی‌شان" در مصاحبه‌ای با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: افراط گرایی در بالاترین نقطه خود قرار دارد و نیروهای در حال عزیمت یک فاجعه پشت سر خود به جای می‌گذارند.

 

وی افزود: جامعه بین‌الملل ۲۰ سال پیش با هدف مشخص مبارزه با افراط گرایی و برقراری ثبات به افغانستان آمد اما اکنون افراط گرایی در بالاترین نقطه خود قرار دارد. بنابراین آنها شکست خورده‌اند. میراث آنها یک کشور جنگ‌زده در "فاجعه و رسوایی کامل" است.

 

کرزی تصریح کرد: ما به عنوان افغان‌ها تمامی شکست‌هایمان را به رسمیت می‌شناسیم اما نیروهای بزرگ‌تر و قدرت‌هایی که برای اهداف مذکور به اینجا آمدند چطور؟ آنها اکنون ما را کجا ترک می‌کنند؟ در فاجعه و رسوایی کامل.

 

کرزی که در دوران حکومت ۱۳ ساله‌اش بر افغانستان روابط پیچیده‌ای با آمریکا داشت، همچنان خواستار خروج نیروهای خارجی از کشورش است و گفت: افغان‌ها برای آرزوی برقراری صلح متحد شده‌اند و باید اکنون خودشان مسئولیت آینده‌شان را برعهده گیرند. ما بدون حضور نظامی آنها وضعیت بهتری خواهیم داشت.

 

وی افزود: فکر می کنم که ما باید خودمان از کشورمان دفاع کنیم و مراقب جان افغان‌ها باشیم. حضور آنها آنچه را اکنون داریم، به ما داده است. ما نمی‌خواهیم به این بدبختی و حقارتی که اکنون با آن مواجه هستیم ادامه دهیم. برای افغانستان بهتر است که نیروهای خارجی از آن خارج شوند.

 

کرزی تصریح کرد: کمپین نظامی آمریکا-ناتو یک کمپین علیه افراطگرایی و تروریسم نبود بلکه این کمپین بیشتر کمپینی علیه روستاهای افغان و امیدهای مردم افغانستان بود به طوری که افغان‌ها را به زندان انداخت، زندان‌هایی در کشورمان به وجود آورد و تمامی روستاها را بمباران کرد. این کاملا غلط و نادرست بود.

 

در آوریل سال جاری میلادی هنگامی که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خروج نهایی ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ نیروی باقیمانده را اعلام کرد، گفت: آمریکا به دنبال دستیابی به اهدافش، افغانستان را ترک می‌کند. حضور القاعده بسیار کاهش یافته و بن لادن کشته شده است. آمریکا دیگر به نیرو در خاک افغانستان برای مبارزه با تهدیدات تروریستی که ممکن است از افغانستان سرچشمه گیرند، نیازی ندارد.

 

کرزی گفت: خواست و تمایل مردم افغان در سراسر افغانستان، صلح است. من از هر دو طرف درگیر در افغانستان می خواهم تا دیگر با یکدیگر مبارزه نکنند.

 

وی در حالی که پاکستان جایی که رهبری طالبان در آن مقر دارد و آمریکا را به دامن زدن به درگیری‌ها در افغانستان متهم کرد، گفت: این به افغان‌ها بستگی دارد که به این جنگ چند دهه‌ای پایان دهند. تنها راه این است که افغان‌ها متحد شوند. ما باید درک کنیم که این کشور ماست و ما باید کشتار یکدیگر را متوقف کنیم.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->