صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان‌رضوی گفت: اکنون به‌دلیل مشکلات این بخش و بی‌رغبتی مرغدار، تولید روزانه ۶۰۰تن تخم‌مرغ به کمتر از ۳۵۰تن رسیده است.

طنین همتی|شهرآرانیوز؛ موسوی‌نژاد، رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار، با اشاره به بی‌رغبتی مرغداران برای تولید اظهار کرد: متأسفانه مشکلاتی که صنعت طیور تخم‌گذار این روزها با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، به‌دلیل نبود حمایت‌های دولت روزبه‌روز بدتر می‌شود. به‌جرئت می‌توان گفت مرغداران پرورش‌دهنده مرغ تخم‌گذار از ابتدای سال۹۹ انگیزه‌شان را برای تولید از دست داده‌اند؛ به‌طوری‌که کاهش تولید تخم‌مرغ در خراسان‌رضوی در سال۹۹ به‌شکل چشمگیری کم شده است.

 

وی گفت: در سال۹۸ روزانه ۶۰۰تن تخم‌مرغ تولید می‌کردیم که این عدد در سال۹۹ به ۴۵۰تن رسید. مشکلاتی که ابتدای سال۹۹ برای تأمین نهاده به وجود آمد، مشکلاتی که بازارگاه برای مرغدار به وجود آورد، افزایش هزینه‌ها، به‌روزرسانی‌نکردن قیمت تخم‌مرغ در زمان‌ لازم، جلوگیری‌ مکرر از صادرات، دخالت‌های دستوری و قیمت‌های فرمایشی برای محصولی که مرغدار تولید می‌کند، فارغ از نگاه کارشناسانه به امور، همه باعث شد مرغدار انگیزه‌ای برای تولید نداشته باشد.

 

موسوی‌نژاد اضافه کرد: ما بارها هشدار دادیم. در سال۹۸ هم شاهد این موضوع بودیم که چه اتفاقی برای تخم‌مرغ در کشور افتاد. در ابتدای سال۱۴۰۰ هم در بخش تولید هشدارهای لازم را دادیم. اکنون کاهش قیمت به کمتر از نرخ مصوب رسیده است و دلیلی نمی‌بینیم که دولت بی‌توجه باشد و لاکپشتی تصمیم بگیرد.

 

رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان‌رضوی یادآور شد: درخواست کردیم حالا که قیمت کمتر از نرخ مصوب شده است، شرکت پشتیبانی امور دام موظف شود با خرید تضمینی قیمت را متعادل کند تا مرغدار بیش از این ضرر نکند. قیمت مصوب تخم‌مرغ که در دی‌ماه۹۹ تصویب شد، ۱۴هزار تومان بود. در کنار آن، قیمت ذرت و سویا رسما حدود ۲۵درصد افزایش یافت، اما بااین‌همه افزایش قیمت هزینه‌های جانبی، قیمت تخم‌مرغ در همان نرخ قبلی مانده است.

همه این عوامل باعث شد در ابتدای سال۱۴۰۰ قیمت هر کیلو تخم‌مرغ به بیش از ۱۸هزار تومان برسد، ولی دولت بازهم توجهی نکرد. مرغدار تخم‌مرغی را که بهای تمام‌شده آن ۱۸هزار تومان است، ۹۵۰۰تومان می‌فروشد. پشتیبانی امور دام موظف است خرید تضمینی کند تا ما در آینده دچار بحران قیمت نشویم.

 

موسوی‌نژاد اضافه کرد: به‌نظر می‌رسد دولت فعلی بیش از این نمی‌خواهد خودش را بدنام کند و قرار است تصمیم‌گیری درباره افزایش قیمت را به دولت بعدی منتقل کند. طبق آمار امروز، تولید سال گذشته که ۴۵۰تن بوده، اکنون به کمتر از ۳۵۰تن رسیده است‌ و مرغدار انگیزه‌ای برای تولید ندارد و به مرحله‌ای رسیده است که دلالی را به تولید ترجیح می‌دهد. متأسفانه اقداماتی که دولت در بخش صنعت دام و طیور انجام داده کاملا متضاد شعار «تولید، پشتیبانی‌ها و‌ مانع‌زدایی‌ها» است.

 

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.