به گزارش شهرآرانیوز، دکتر شیما عبدالهی افزود: توصیه میشود افراد سه میانوعده در بین وعدههای غذایی اصلی مصرف کنند.
وی افزود: انواع سبزیجات میتوانند از بهترین میانوعدهها باشد بهخصوص در افراد شاغل که فرصت کمتری برای تهیه و مصرف میانوعده دارند، آمادهسازی سبزیجاتی نظیر هویج و کرفس و یا خیار میتواند یک انتخاب غذایی سالم به شمار رود و فرد را از انواع ویتامینهای موجود در آن بهرهمند سازد.
وی با اشاره به اهمیت میوهها، ادامه داد: مصرف میوهها به دلیل محتوای قند موجود در آنها باید کنترل شده (روزانه ۴ عدد میوه متوسط) در طی روز باشد.
وی افزود: به منظور سهولت مصرف میوه و سبزیجات توصیه میشود این اقلام به صورت شسته و ضدعفونیشده در یخچال قرار بگیرد تا در زمان مصرف در دسترس باشند.
عبدالهی با بیان اینکه میوههای خشک را نیز میتوان به عنوان میانوعده سالم در نظر گرفت، اضافه کرد:، اما به دلیل ازدستدهی آب، محتوای قند در هر واحد افزایش مییابد، بنابراین میوه تازه انتخاب بهتری است.
وی به ارزش غذایی دانهها هم اشاره و اعلام کرد: انواعی از دانههای خام نظیر بادام درختی، فندق، گردو و.. میتواند انتخاب مناسبی برای میانوعده باشد، اگرچه با توجه به محتوای بالای چربی موجود در دانهها، توصیه میشود میزان مصرف آن با مشورت با متخصص تغذیه مشخص شود.
این متخصص ادامه داد: نان سبوسدار با توجه به محتوای قند ساده پایین و محتوای بالای انواع ویتامینهای گروه B و فیبر، میتواند یک جایگزین مناسب برای انواعی از بیسکوئیت باشد.
وی افزود: نکته قابل توجه این است که برخی بیسکوییتهای موجود با عنوان بیسکوییتهای رژیمی حاوی قند و چربی قابل توجهی هستند و به عنوان مصرف روتین توصیه نمیشود.
عبدالهی در بخش دیگری از توصیههای خود به شکلات تلخ نیز اشاره و اعلام کرد: توصیه میشود افرادی که عادت به صرف چای در روز دارند به جای مصرف انواع شکلات و یا قند از شکلات تلخ استفاده کنند.
به گفته وی این ماده غذایی به دلیل محتوای بالای آنتیاکسیدانی میتواند از میانوعدههای سالم به شمار رود، با این حال اگر طعم تلخ آن مورد پسند نباشد میتوان انواع توت خشک و یا کشمش را جایگزین کرد، البته این مواد غذایی خالی از قند نیستند و مصرف آنها باید با محدودیت همراه شود.
منبع:ایسنا