صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

متخصص بیماری‌های عفونی: فریب ایمنی واکسن را نخورید

  • کد خبر: ۸۳۶۲۳
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۱
یک متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه در برخی ممکن است واکسن ایمنی لازم را ندهد مثل افراد مسن یا افرادی که دچار نقص ایمنی هستند، یادآور شد: مراقب باشیم کرونا از غفلت ما به بهانه تزریق واکسن سوء استفاده نکند، در این صورت به جای کاهش آمار ابتلا شاهد گسترش ویروس خواهیم بود.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن ابراهیم‌زاده با تأکید براینکه تنها به تزریق واکسن اطمینان نکنید، عنوان کرد: واکسن زمانی می‌تواند تأثیربخش باشد که واکسیناسیون جمعی اتفاق بیفتد رسیدن به این نقطه هم زمان‌بر است و در این راه همچنان باید مراقب باشیم، چون هنوز ما با مواردی مواجه هستیم که با وجود تزریق دو دوز واکسن همچنان بیمار شدند.

وی در گفت و گویی ادامه داد: اگر این ویروس با بیماری زمینه‌ای دیگری همراه شود حتی ممکن است منجر به فوت هم بشود.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه افراد ممکن است حتی بین دو دوز واکسن به بیماری مبتلا شوند، توضیح داد: ایمنی بین ۲ تا چهار هفته بعد از دوز دوم حاصل می‌شود و در این مدت هنوز بدن ایمن نیست برخی نیز اذعان دارند بعد از زدن واکسن علائم کرونا در آنها ظاهر شد که به دلیل این است که بدن با ویروس تماس داشته و با زدن واکسن بدن تحریک شده و علائم به صورت ناگهانی ظاهر شده اگر این فرد واکسن نمی‌زد ممکن بود علائم چند روز دیرتر بروز پیدا کند، اما در هر صورت بدن آلوده شده بود.

ابراهیم‌زاده توضیح داد: فردی که کرونا گرفته بهتر است بین ۶ تا هشت هفته، حدود ۲ ماه بعد از کرونا واکسن تزریق کند چون بدن به واسطه کرونا آنتی‌بادی خود را دارد و در نتیجه پس از واکسن آنتی‌بادی حاصل از بیماری، آنتی‌ژن واکسن را خنثی می‌کند و واکسن بی‌تأثیر می‌شود، البته افراد در این ۲ ماه هم ایمنی لازم را دارند.

وی با هشدار در زمینه مصرف بیش از حد ویتامین‌ها نیز توصیه کرد: ما به ویژه در این ۲ سال شاهد مصرف بیش از حد ویتامین‌ها هستیم و درصدی از مردم به ما مراجعه می‌کنند که عوارض ویتامینی دارند یعنی دچار مشکلات گوارشی مثل تهوع یا اسهال شدند در حالیکه اصلا مصرف اضافه ویتامین هیچ نقشی در پیشگیری بیماری‌ها ندارد و بهتر است که ما به جای مصرف ویتامین از خوراکی‌های طبیعی و رژیم‌های متنوع اسفاده کنیم.

او اضافه کرد: نقش مؤثر ویتامین‌های «دی و سی» در زمان ابتلای به کرونا ثابت شده اما اینکه آنها را به صورت مرتب و همیشگی ادامه دهیم و به رژیم غذایی‌مان اضافه کنیم نیز خطرناک است، بعنوان مثال ویتامین‌هایی مثل ویتامین «ای» محلول در چربی است و در بدن تجمع پیدا می‌کند و حتی برای قلب مضر است، یا ویتامین «آ» روی سیستم اعصاب مرکزی تأثیر منفی دارد و مغز را دچار فشار می‌کند، پس نباید خودسرانه مصرف شوند.

وی به مردم توصیه کرد به تست‌های اکسیژن‌ خون اعتماد نکنند چراکه بیماران بسیاری داریم که در هفته دوم بیماری با وجود اکسیژن خون ۹۷ درصد و بدون سرفه و تنگی نفس دارای ۷۰ درصد درگیری ریه هستند، لذا باید توجه داشته باشیم که عدد ضربان یا نبض چند است، اگر اکسیژن ۹۷ است اما ضربان ۱۴۰ است یعنی ریه درگیر است چون نبض طبیعی بین ۷۵ تا ۶۵ و نهایتا ۸۰ است و عدد بالا نشان‌دهنده درگیری ریه است، پس نباید عدد اکسیژن خون را به تنهایی معیار قرار دهند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.