یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند
سرخط خبرها

تزریق همزمان واکسن آنفلوانزا و کرونا چه عوارضی دارد؟

  • کد خبر: ۸۳۹۴۱
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۵
تزریق همزمان واکسن آنفلوانزا و کرونا چه عوارضی دارد؟
سوالی که این روزها زیاد شنیده می‌شود این است که آیا می‌شود افزون بر واکسن کرونا، واکسن آنفلوانزا را هم تزریق کرد یا نه؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ هرسال با آغاز فصل سرما، وزارت بهداشت به مردم توصیه می‌کند که واکسن آنفلوانزا تزریق کنند، اما در ۲ سال گذشته و بعد از موج وحشتناک همه گیری کرونا انگار فراموش شد و پزشکان هر علائمی را کرونا ثبت می‌کردند. با اینکه ویروس آنفلوانزا می‌تواند به اندازه کرونا کشنده باشد، اما ۲ ویروس متفاوت هستند، بنابراین با ۲ واکسن کاملا متمایز، ایمنی ایجاد می‌شود و واکسن کرونا و آنفلوانزا به عنوان ۲ واکسن غیرزنده به صورت جداگانه استفاده می‌شود، اما حالا نقل قول‌های مختلفی از مدیران و مسئولان وزارت بهداشت درباره موجود بودن یا نبودن واکسن آنفلوانزا در گرفته که می‌تواند موجب سردرگمی مردم شود.

از طرفی، بعضی از مردم نمی‌دانند که آیا می‌شود افزون بر واکسن کرونا، واکسن آنفلوانزا را هم تزریق کرد یا نه؟ ۲ روز پیش محمدی، مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو، گفته واکسن آنفلوانزا امسال با دو برند خارجی و دو برند داخلی در دسترس مردم قرار می‌گیرد. واکسن وارداتی با قیمت حدود ۲۰۰ هزار تومان عرضه خواهد شد، اما قیمت برند داخلی هنوز مشخص نشده است، ولی وضعیت امروز مثل ۲ سال پیش نیست.

سیدحیدر محمدی، مدیرکل دارویی سازمان غذا و دارو، گفته: «۴۰۰ هزار دز واکسن آنفلوانزای ۳ ظرفیتی هم در داروخانه‌های خصوصی توزیع شده است تا هر کسی که نیاز داشته باشد با مراجعه و با مبلغ ۱۵۵ هزارتومان بتواند آن را تهیه کند.» یعنی ۴۵ هزار تومان با قیمت مدیر همان سازمان تفاوت وجود دارد. با اینکه پزشکان می‌گویند بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا شهریورماه است، اما از آغاز شهریور تا آغاز فروردین ماه می‌توان این واکسن را تزریق کرد.

هنوز هیچ کس نمی‌داند آنفلوانزا در آینده چه تعداد از افراد را در دنیا درگیر خود خواهد کرد؟ به ویژه با رویکرد‌های متفاوت کشور‌های دنیا درباره ضرورت ماسک زدن و حفظ فاصله گذاری فیزیکی. دستورالعمل‌های بهداشتی همچنان ایجاب می‌کند که همه افراد ۶ ماه به بالا باید واکسن سالانه آنفلوانزا را دریافت کنند، اما سؤال اینجاست که آیا می‌توان هر دو واکسن آنفلوانزا و کووید ۱۹ را هم زمان تزریق کرد؟ پزشکان می‌گویند هیچ دلیلی وجود ندارد که نتوانیم هر دوی این واکسن‌ها را یکجا دریافت کنیم، به ویژه برای کسانی که ایمنی بدنشان پایین است یا بیماری شدید زمینه‌ای دارند.

تنها مشکل این است که اگر هر دو واکسن هم زمان به شما تزریق شود، ممکن است عوارض جانبی بیشتری را تجربه کنید. شایع‌ترین عوارض جانبی واکسن آنفلوانزا؛ درد یا قرمزی در محل تزریق، سردرد، تب، حالت تهوع، درد‌های عضلانی و خستگی است. این علائم با شایع‌ترین عوارض جانبی واکسن‌های کووید هم پوشانی زیادی دارد، اما بیشتر عوارض جانبی هر دو واکسن خفیف هستند و ظرف یک یا دو روز از بین می‌روند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->