به گزارش شهرآرانیوز؛ ناتوانان جسمی، توان یابان و جانبازان، بخشی از افراد جامعه اند که همچون سایرین نیازمند دسترسی و استفاده از امکانات و خدمات عمومی هستند، اما بررسیها نشان میدهد که در اکثر اماکن عمومی شهری، ادارات و ساختمانهای دولتی مشهد تجهیزات خاصی برای توان یابان فراهم نشده است. مجموع این عوامل، فضای آشفته و فاقد ایمنی و راحتی را برای توان یابان مشهدی ایجاد کرده است.
از این روبه یک برنامه ریزی دقیق و منسجم برای بهبود وضع موجود و ایجاد محیط اجتماعی سرزنده و شاد با حضور توان یابان نیازمندیم؛ امری که بنا به گفته شهردار مشهد، هماکنون در حال انجام است.
سیدعبدا... ارجائی در همین خصوص میگوید: یکی از برنامههای شهرداری «شهر مهربان» است. متاسفانه هماکنون شهر مشهد برای افراد دارای مشکلات حرکتی و سالمندان و سایر اقشار مهربان نیست و باید مشکلاتش حل شود.
او اضافه میکند: به معاونان گفتهام تا پایان پاییز پارکها و فضاهای تفریحی برای افراد دارای مشکلات حرکتی بهسازی شود تا این عزیزان بتوانند از امکانات شهری بهرهمند شوند.
او از همکاری در پروژههای مشترک با بهزیستی میگوید و امیدوار است سازمان بهزیستی و وزارت رفاه از نظر اعتبارات ملی در این زمینه به شهرداری کمک کنند.
ارجائی ادامه میدهد: شهرداری صددرصد در خدمت توان یابان شهر است و برای مهربان شدن مشهد برای جمعیت هدف بهزیستی تلاش میکند. در مواردی هم که شهرداری اختیاری در مناسبسازی محیط ندارد، امیدواریم دادستان به عنوان مدافع حقوق عامه ورود کند.
شهردار مشهد با اشاره به آمار و توان یاب بودن ۱۰تا ۱۵ درصد جمعیت شهر تصریح میکند: عاقلانه نیست که این درصد از جمعیت را در خانه حبس کنیم.
به گفته او ۲۷۰ تقاطع شهری مشهد هنوز برای افراد دارای مشکلات حرکتی مناسبسازی نشده و برای برداشتن موانعی که خود شهرداری ایجاد کرده است، باید چند میلیارد هزینه کرد.
او شرایط موجود را برآمده از نبود نگاه عالمانه در کارها میداند و میگوید:مناسبسازی بوستانها و فضاهای ورزشی و تفریحی برای توان یابان و افراد دارای محدودیتهای ویژه یکی از سیاستهای چهارگانه مدیریت شهری است.
ارجائی تاکید میکند:باید همه مسیرهای عبور، وسایل بازی و مکانهای تفرجگاهی و بوستانها برای استفاده توان یابان مناسبسازی شود. این مناسبسازی باید در مرحله طراحی مدنظر قرار گیرد و اجرا شود، زیرا بعد از اجرا مناسبسازی دیر است و دیگر معنایی ندارد.
متأسفانه بسیاری از جاها دیده شده است که پروژه را اجرا میکنند بعد توان یابان عزیز را میآورند و از آنها سؤال میکنند چگونه محل را مناسبسازی کنند.
شهردار مشهد در پایان عنوان میکند:از معاونت عمران و سایر بخشها میخواهم که در مرحله طراحی پروژهها یک کارشناس و فرد توان یاب را به عنوان پیوست مد نظر قرار دهند تا پروژهها مناسب با نیاز توان یابان عزیز که ۱۵ درصد جامعه را تشکیل میدهند، اجرا شود.