شهردار مشهدمقدس: تقاطع انقلاب اسلامی گره‌گشای ترافیک مناطق جنوبی و مرکزی شهر است تکمیل ۱۱ بخش از ۱۲ پروژه ساماندهی تقاطع انقلاب اسلامی مشهد مشهد در وضعیت قرمز آلودگی | امروز نفس‌کشیدن سخت شد! (پنجشنبه، ۸ آبان ۱۴۰۴) مسیر دسترسی بولوار امام‌خمینی(ره) به میدان حافظ در تقاطع غیرهم‌سطح انقلاب اسلامی مشهد بازگشایی شد پایان انتظار و نفس تازه در بولوار شهید فخرایی مشهد | ۵ سال خاک و تاریکی به آسفالت و روشنایی رسید ضرورت تأمین منافع مردم مشهد در طرح بلندمرتبه‌سازی شهر بازگشایی مسیر دسترسی بولوار امام خمینی (ره) به میدان حافظ درتقاطع غیرهم‌سطح انقلاب مشهد پیشرفت ۷۰ درصدی فاز اول بوستان جهانشهر مشهد بازرسان، دیده‌بانان امین خدمت و سلامت اداری کنفرانس برنامه‌ریزی و مدیریت شهری، برند علمی مشهد در تعامل میان دانشگاه و مدیریت شهری حادثه، مستأجر ساختمان‌های ناایمن شهر | گزارش آخرین وضعیت ۶۵۰ ساختمان ناایمن در بافت شهری مشهد بودجه حفظ و مرمت آثار تاریخی خراسان رضوی کمتر از نیازها | مرمت می کنیم اما به اندازه اعتبار یادمان «رستم و رخش» مشهد به دلیل اجرای پروژه چپ‌گرد شاهنامه جمع شد | نصب مجدد مجسمه پس از اتمام پروژه آلودگی شدید هوای مشهد طی روزهای آینده هم ادامه دارد | هوای امروز شهر، ناسالم برای همه شهروندان (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) ضرورت توسعه فضا‌های شهری ویژه بانوان در مشهد مقدس رئیس شورای اسلامی شهر مشهدمقدس: یکی از تلاش‌های شورای ششم ایجاد امکانات مناسب برای بانوان است نقش شوراهای شهر در تحقق عدالت شهری و توسعه پایدار بوستان بانوان «شهربانو بسیج» مشهد کجاست و چه امکاناتی دارد؟ بوستان‌های بانوان مشهد، الگویی برای شهر‌های دیگر کشور «نگاه جنسیتی»، بزرگ‌ترین ظلم به زن در طول تاریخ است | تأسیس بوستان شهربانو، مصداق تحقق «نگاه هویتی» به زنان
سرخط خبرها

مدیرکل سازمان انتقال خون ایران: «مشهد» شهر پالایشگاه انتقال خون است

  • کد خبر: ۸۷۸۷۸
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۰
مدیرکل سازمان انتقال خون ایران: «مشهد» شهر پالایشگاه انتقال خون است
آیین افتتاح فاز یک ساختمان ستادی انتقال خون خراسان رضوی امروز با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد و این پروژه بعد از ۱۲ سال به بار نشست.

جانقربان | شهرآرانیوز، دکتر عشقی، مدیرکل سازمان انتقال خون ایران در آئین افتتاح فاز یک ساختمان ستادی انتقال خون خراسان رضوی با بیان اینکه همه می‌دانند که خون چه جایگاهی و اهمیت دارد و یک داروی حیاتی است که فقط از انسان دریافت می‌شود و هیچ کارخانه توان تولید آن را ندارد، گفت: گروه‌های خونی کم یاب وقتی وجود ندارد و کم یاب می‌شود چشم بیماران به مردم است که کمک کنند.

وی با اشاره بر اینکه این داروی حیاتی قابلیت تولید ندارد و بسیار مهم است، افزود: بحث سلامت خون نیز یکی از مسائل مهم برای ما در سازمان بوده و هست و تمام دستورالعمل‌های علمی رعایت می‌شود و ما تنها سازمان حیاتی کشور هستیم. اما ما را حیاتی ندیده‌اند و برای افتتاح یک ساختمان باید سال‌ها معطل باشیم و حالا جشن هم بگیریم.

به گفته وی، بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر سالانه به ما مراجعه می‌کنند و فعالیت ما هیچ تعطیلی ندارد، اما سیستم‌های ما هیچ وقت مورد توجه قرار نگرفته است. ما بالاترین شاخص اهدای خون را در منطقه داریم و امنیت خون در ایران در حد کشور‌های توسعه‌یافته است، اما امکانات ما با آن‌ها قابل مقایسه نیست.

وی ادامه داد: مردم با خیال راحت از خون اهدایی استفاده می‌کنند چراکه  ۴۵۰۰ نفر عاشق در این سازمان کار می‌کنند. بیش از ۶ سال است که به سازمان ما اجازه جذب نیرو داده نشده و ما با کمبود نیرو مواجه هستیم؛ و فقط توانستیم ۵۰۰ نیرو در این مدت جذب کنیم.

عشقی خاطرنشان کرد: ۲ سال پیش این نکته مطرح شده که پروژه غبار گرفته سناباد رها شده است و من وسوسه شدم که این ساختمان نیمه کاره جمع شود، اما جمع کارکنان فقط یک خواسته داشتند و آن هم سناباد بود. هیچ درخواست رفاهی نداشتند و فقط اتمام این پروژه را مدنظر داشتند.

به گفته وی، انتقال خون مشهد از دو عنصر عشق و هویت تشکیل شده است و مدیران اینجا فعالیت جهادی دارند. نمی‌دانید که بر پروژه سناباد چه گذشت این پروژه برای ما نگینی است که هیچ گاه آن را فراموش نمی‌کنیم هرچند برای خیلی‌ها این پروژه غباری بیش نیست.

وی تصریح کرد: مشهد شهر پالایشگاه انتقال خون است و دارو‌های حیاتی که از خون تهیه می‌شود یک صنعت استراتژیک است. در این زمینه از آستان قدس دعوت می‌کنم که در این زمینه سرمایه گذاری کند و از شهرداری که در انجام این پروژه با ما همکاری کرد تشکر می‌کنیم. امیدوارم روزی را ببینم که حتی یک لیتر از پلاسمای ما به کشور‌های دیگر برای تولید دارو نرود و تولید دارو در کشور خودمان انجام شود.

از ظرفیت توریست درمان باید بهره ببریم

هاجر چنارانی نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در آئین افتتاح فاز یک ساختمان ستادی انتقال خون خراسان رضوی با بیان اینکه خیلی‌ها به نیت نذر در مشهد خون اهدا می‌کنند که این موضوع بسیار اهمیت دارد، گفت: شاخص اهدای خون در کشور ما باید مورد توجه قرارگیرد؛ عدم توجه به مقوله اهدای خون یک خسران است و ارسال یک میلیون لیتر به خارج از کشور اصلا خوب نیست. باید با یک نگرش نو و مثبت به سمت اهدای خون برویم.

وی افزود: متاسفانه به این پروژه فقط یک چهارم اعتبار و تنها ۸ میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافته است. باید در این زمینه، مسئولان توجه و همت بیشتری داشته باشند و از ظرفیت خیران نیز بهره برد تا میراثی ماندگار از خود به جا بگذاریم.

به گفته وی، خراسان رضوی با این حجم اهداکننده باز هم ما با مشکل دریافت خون مواجه هستیم که دردی بزرگ است. مردمی داریم که پای کار اهدای خون هستند و دارای گرید بین المللی در این زمینه هستند ، باید آستان قدس رضوی در زمینه احداث پالایشگاه خون پای کار بیاید و از ظرفیت توریست درمان بهره برد.

چنارانی ادامه داد: می خواستیم سهمی از درآمد‌ها را به انتقال خون اختصاص دهیم که متاسفانه در صحن رای نیاورد، بعد از ۱۲ سال به لطف خدا این تابو شکسته شد و این آغازی است برای روز‌های بهتر در سازمان انتقال خون.

ضرورت توجه توزیع کنندگان بودجه به اهدای خون

دکتر سیدحمیدرضا اسلامی، مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی در آئین افتتاح فاز یک ساختمان ستادی انتقال خون خراسان رضوی با بیان اینکه این پروژه یکی از زیرساخت‌های مهم در شمال شرف کشور است، گفت:چرا که در خون‌رسانی به نیازمندان بسیار اهمیت دارد. این طرح عظیم یک مرکز حیاتی در پدافند غیرعامل شناخته می‌شود که متاسفانه فقط در زمان بحران‌ها به آن توجه می‌شود.

وی ادامه داد: پرسنل سخت کوش انتقال خون هیچ‌گاه نگذاشتند فردی دچار مشکل شود، اما در مقیاس کشوری و استانی باوجود افزایش تخت‌های بیمارستانی باز هم به مقوله اهدای خون توجه نمی‌شود. چراکه اگر اینگونه نبود این پروژه بعد از ۱۲ سال  آن هم در دو فاز جداگانه به دلیل مشکلات تامین هزینه‌ها به بار نمی‌نشست.

به گفته وی،انتقال خون با جمع آوری ۴۰۰ هزار کیسه خون در سال سعی در تامین نیاز‌ها داشته است، اما در تامین نیرو رشدی نداشته است و باید در این زمینه زنگ خطر به صدا درآید.

دکتر اسلامی خاطرنشان کرد: در ساخت فاز اول این پروژه بودجه کافی در اختیار قرار نگرفت و اکنون یک فاز با نبود آسانسور و رمپ درحال افتتاح است! سوال این است که چه کسانی ما را با بحران مواجه کرده‌اند! برای این پروژه ۳۵ ملیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است که متاسفانه اعتبار به آن اختصاص نیافته است.

وی افزود: تامین خون نقش حساسی در وقایع دارد و این ساختمان در حالی افتتاح می‌شود که بودجه اختصاصی تامین هزینه‌های جاری را پوشش نمی‌دهد. توزیع کنندگان بودجه باید به مقوله اهدای خون و ساخت این مرکز توجه ویژه می‌کردند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->