به گزارش شهرآرانیوز، خوردن بعضی از خوراکیها مانند بستنی هر چقدر سردتر باشد، لذت بخشتر است و هر چه قدر بیشتر گرم شود، از میزان خوشمزگی اش کمتر خواهد شد، اما آیا تا به حال به تفاوت طعم مواد غذایی در حالت گرم و سرد دقت کرده اید؟ آیا میدانید که سرد و گرم بودن غذا چه تاثیری برای بدن دارد؟ در این قسمت از بهداشت و سلامت تفاوت تاثیر غذای سرد و گرم روی بدن را بررسی میکنیم و اثرات مثبت و منفی آن را به شما توضیح خواهیم داد.
طبق مطالعات اخیر بسیاری از افراد به اشتباه فکر میکنند که غذای گرم یعنی کالری بیشتر، زیرا ما را خیلی سریعتر سیر میکند، اما مطالعات علمی اثبات کرده است که غذای سرد نسبت به غذای گرم باعث میشود که شما کالری بیشتری مصرف کنید، زیرا غذای سرد حداقل ۳۱ درصد کالری، ۳۷ درصد چربی و بیش از ۲۲ درصد کربوهیدرات دارد و در نتیجه افرادی که غذای سرد بیشتری استفاده میکنند، بیشتر به چاقی مبتلا هستند.
روشی که بدن برای گوارش غذا استفاده میکند، در دماهای مختلف متفاوت است. یعنی زمانی که ما چیزی سرد میخوریم، بدنمان تلاش بیشتری میکند، زیرا اول میخواهد آن غذا را گرم کند و بعد گوارش را انجام دهد.
به عنوان مثال سوپ داغ فقط ۱۵ دقیقه برای گوارش نیاز دارد، اما لبنیات مخصوصاً بستنی خیلی خنک بیشتر از ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت زمان نیاز دارد، زیرا اول باید گرم شود و بعد گوارش آغاز گردد.
البته منظور ما این نیست که از خوردن غذاهای سرد مانند میوهها و سبزیجات دست بکشید، اما کار مفیدی که میتوانید انجام دهید، این است که آنها را تایم طولانی تری داخل دهان نگه دارید تا آنزیمها بتوانند بیشتر آن را گرم کنند و گوارش راحتتر انجام شود.
غذای گرم به دلیل اینکه آسانتر گوارش میشود، در نتیجه جذب مواد مغذی از طریق آن بیشتر خواهد بود. یعنی زمانی که سبزیجاتی مثل گوجه فرنگی را میپزید، میزان لیکوپن آزاد شده از آنها بیشتر است یا حتی کرفس با پخته شدن، فیبر بیشتری را به بدن میرساند و این گونه میتوان گفت که مواد مغذی در غذای گرم بیشتر از غذای سرد است.
آب سرد هنگامی که با شکم خالی خورده شود، خیلی سریعتر و بهتر از آب گرم جذب میگردد. علت آن هم این است که شما مقدار کمتری از آب گرم را میتوانید استفاده کنید و در نتیجه احتمال اینکه با کم آبی مواجه شوید، بیشتر است. البته منظور از آب سرد، آب خیلی خنک نیست.
دلیل اینکه بیشتر دوست داریم غذای گرم بخوریم، این است که ما را بیشتر سیر نگه میدارد مواد مغذی آن بیشتر جذب بدن میشود و طعم بهتری دارد و در نتیجه احساس رضایت از طریق غذا در بدن افزایش پیدا میکند و سیگنال سیری را زودتر ارسال کرده و مدت زمان طولانی تری شما را سیر نگه میدارد.
هیچ شکی نیست که نوشیدنیهای داغ مانند قهوه، چای و سوپ بدن را گرم میکند، اما بعضی از نوشیدنیهای سرد و غذاهای سرد هم میتواند باعث افزایش دمای بدن شود. به عنوان مثال بستنی یک خوراکی خوشمزه است که شاید با خوردنش احساس سرما کنید، اما کمی بعد بدن را گرم میکند، زیرا چربی و پروتئین بالایی دارد که باعث گرم شدن بدن و گوارش سریعتر غذا میشود و دمای بدن را بالا خواهد برد.
هنگامی که شما یک غذا را در دمای بالای ۶۵ درجه سانتیگراد میپزید، شرایط زنده ماندن برای میکروارگانیسمها سخت میشود. از طرفی نوشیدنیهای سرد کربنی مانند نوشابه عامل ایجاد ناراحتی برای شکم یا حالت تهوع هستند و در نتیجه میتوان گفت که غذاهای گرم معمولاً نفخ کم تری را ایجاد میکنند و به طور کل وضعیت روده با مصرف غذای گرم بهتر است.
منبع: آخرین خبر