صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کارگاه نقاشی در حرم مطهر رضوی | به مناسبت سالگرد شهادت سردار سلیمانی

  • کد خبر: ۹۴۴۷۴
  • ۱۳ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۵
  • ۲
کارگاه نقاشی «نقش سربند» به مناسبت سالگرد شهادت سردار سلیمانی، با حضور هنرمندان کشور در حرم مطهر رضوی برپا شد.

امیرمنصور رحیمیان | شهرآرانیوز - در سوگ از دست دادن شهید بزرگوار، حاج قاسم سلیمانی، هنرمندان هم مانند دیگر مردم، اما به سبک و سیاق خود، نبود این مردان بزرگ را مویه می‌کنند. عزاداری و بزرگداشت برگزار می‌کنند و یاد او را نزد خویش و برای آیندگان زنده می‌دارند. یکی از همین بزرگداشت‌ها و مراسم در روز‌های گذشته در حرم مطهر رضوی برگزار شد. کارگاه نقاشی با نام «نقش سربند» که به مناسبت دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی، با حضور جمعی از هنرمندان برجسته کشور در جوار مرقد مطهر حضرت رضا (ع)، از هشتم تا دهم دی برگزار شد.

در این آیین بزرگداشت که به همت «موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی» و با همکاری «بنیاد فرهنگی روایت فتح» برگزار شد، هنرمندان و استادان نقاشی به سبک و سیاق خود سعی در نشان دادن خصوصیت‌ها و منش و جوانمردی سردار شهید داشتند.

کاظم چلیپا، نقاش باسابقه و کهنه‌کار انقلاب، به‌عنوان دبیر این کارگاه نقاشی در کنار «محمد اسدی جوزانی»، «مهدی امینی»، «علی بحرینی»، «عباس برزگر گنجی»، «روح‌ا... پروین»، «عباس تارخ»، «علیرضا ذاکری»، «حسن رزمخواه»، «حسین عصمتی آمرآباد»، «عباس گودرزی»، «اکرم محمودی» و «احمد منصوب»، هنرمندان حاضر در این کارگاه سه‌روزه بودند. کارگاهی که صرف‌نظر از تکنیک و فرم، بیشتر روی محتوا و معنی و روح برگزاری آن تأکید شده بود. همه هنرمندان در حد اعلا، سعی در به تصویر کشیدن حالت‌های چهره و روحیات سردار را داشتند.

به جرئت می‌شود گفت کیفیت آثاری که در این کارگاه دوروزه تولید شد به قدری بالا بود که منبع بسیاری از تصویرگری‌ها و طراحی‌های بعد از این، از سردار سلیمانی خواهد شد. هر هنرمند به فراخور تکنیک و ابزاری که برای تولید اثر انتخاب کرده بود، موفق شد تا یک یا دو اثر را به سرانجام برساند. تنوع تکنیکی ارائه آثار، نشان‌دهنده سبک و سلیقه و باز بودن مسیر تولید آثار هنری در این زمینه بود. از کار کردن با زغال و کنته و آب‌مرکب گرفته تا رنگ روغن و اکرولیک و نقاشی دیجیتال، نشان‌دهنده توان نقاشان در تولید اثری بامفهوم و تفکربرانگیز درباره این سردار بزرگ بود. در بیشتر آثار، چهره شهید در مرکز توجه و تأیید بود و بقیه اتفاقات حول محور آن اتفاق می‌افتاد.

در جایی دست معصوم با انگشتری عقیق بر شانه اوست و در جایی دیگر پروانه‌هایی اطراف چهره مصممش در حال پرواز هستند. در این قبیل کارگاه‌ها که نقاش جلو چشم مخاطبان، به تولید اثر دست می‌زند، به دلیل کمبود وقت و شرایط حاکم بر کارگاه، فرصت فکر کردن به سوژه از نقاش گرفته می‌شود. هنرمند باید با تکیه بر المان‌های بصری که از قبل به آن‌ها رسیده است، دست به تولید اثر هنری بزند.

این‌طور کار‌ها بیشتر از منظر حسی باید مورد بررسی قرار بگیرند تا از منظر فنی. گو اینکه همه آثار به اکران درآمده در این نمایشگاه و کارگاه از نظر فنی هم به سطح درخوری رسیده بودند. انگار فضای حرم مطهر رضوی که هنرمندان در آن مشغول به فعالیت بودند، به واسطه وجود انرژی‌های مثبت و آن فضای معنوی، تأثیر مستقیم بر تولید و ارائه آثار داشته است. آثاری که برای زنده کردن یاد اسطوره‌ای به اسم حاج قاسم سلیمانی، خلق شدند. آثار این نمایشگاه تا ۱۵ دی در نگارخانه رضوان در کوهسنگی ۱۷ در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

می‌توانید دیگر آثار این نمایشگاه را اینجا ببینید

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۴:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۸
سلام اثر اولی کار استاد حقی هست که نوشته شده علیرضا خالقی لطفا تصحیح نمایید امضای ایشان سمت چپ پایین تایلو دیده میشود حواستان کجاست
ناشناس
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۸
سلام نقاشی اول کار اینجانب عسگر حقی است
که نمی‌دانم سهوا یا عمدا به اسم علیرضا خالقی نوشته شده است اثر با نام با ابوالفضل دست داد به حوزه هنری تهران ارسال شده بود در زیر اثر امضا اینجانب ع حقی دیده میشود