رهبر معظم انقلاب با اشاره به گذشت ۴۳ سال از روزهای پر شکوه پیروزی انقلاب و برپایی نظام مردم سالاری دینی، وظیفه یک ملت زنده را عبرت گرفتن از گذشته، شناخت وظایف کنونی و تعیین چشم انداز و گامهای استوار برای حرکت پر قدرت به سمت آن چشم انداز دانستند و افزودند: «این وظیفه دانی و آینده شناسی موجب کامیابی و پیروزی نهایی یعنی حیات طیبه ملت ایران و تأمین دین، دنیا و رفاه روحی و جسمی برای ملت خواهد شد» (۱۹ دی ماه ۱۴۰۰).
سخنان مهم و عمیق رهبر معظم انقلاب هم زمان با سالروز قیام مردم قم در ۱۹ دی ماه ۵۶ و دومین سالروز شهادت سردار سلیمانی به دست مزدوران آمریکا، مثل همیشه حاوی نکات مهم و سرنوشت سازی بود که شرح و تبیین آنها برای نخبگان و مردم ضروری است.
رهبر معظم انقلاب برای حفظ نشاط و حرکت رو به پیشرفت انقلاب اسلامی به ملت و مسئولان کشور، ۹ تذکر کاربردی و مهم بیان کردند که عمل به آن ها، راهگشا و سرعت دهنده به پیشرفت انقلاب است.
غیرت دینی، به این معناست که انسان مسلمان نسبت به کیان اسلام و آنچه بدان مربوط میشود حساس باشد، با تمام توان در اثبات و اجرای آن بکوشد و از کوچکترین خدشه و تعرضی نسبت به آن جلوگیری کند.
بر این اساس، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر، سفارش به حق و صبر، تعلیم و تعلم و... میتواند در راستای غیرت دینی قرار گیرد. به عنوان مثال، تشییع تاریخی شهید سلیمانی، نمونه دیگری از فوران غیرت فرصت ساز مردم بود.
مهمترین اصولی که دشمن درباره آن حساسیت زدایی میکند، عبارت اند از: حاکمیت دین و تسلیم نشدن در برابر دشمن مستکبر. براساس سخنان امام (ره)، موضوع «مردم»، «استقلال کشور»، «تدین و پایبندی به مبانی اسلامی»، «مبارزه با استکبار و زورگویی»، «مسئله فلسطین»، «موضوع معیشت مردم»، «توجه به مستضعفین و رفع فقر»، خطوط اصلی انقلاب هستند که از ترکیب آنها «هندسه انقلاب» به دست میآید.
برای ایستادگی درمقابل حساسیت زدایی از اصول و بینات و مبانی انقلاب، باید اصول انقلاب دائم بازخوانی شود. شعارها و اصول باید تنقیح و با مبانی و محکمات اسلام تطبیق داده شود. استقلال، آزادی، عدالت خواهی، تسلیم نشدن در برابر استبداد و استعمار، نفی تبعیضهای قومی و نژادی و مذهبی، نفی صریح صهیونیسم، ارکان نهضتهای امروز کشورهای اسلامی بوده و همه برگرفته از اسلام و قرآن است.
تغایرهای موهومی که بین گروههای سیاسی به وجود آمده است، باید تضعیف و کم اثر شود. دشمنانی هستند که تخصصشان ایجاد اختلاف است؛ تخصصشان «تفرقه بینداز و حکومت کن یا سیادت کن» است. اینها بلدند این کار را انجام بدهند؛ و انسان میبیند هر جا توانسته اند، این کار را هم انجام داده اند؛ از جمله اختلاف مذهبی، اختلاف شیعه و سنی؛ نباید بگذاریم که این چیزها در کشور رخ بدهد یا اوج پیدا بکند.
کسانی هستند که سعی میکنند امید را در جوانها تضعیف کنند و آنان را نسبت به آینده ناامید و بی اعتماد کنند تا چشم اندازی درمقابل آنها وجود نداشته باشد؛ این وظیفه ماست که این امید را در دلها تقویت کنیم. تقویت این امید فقط هم با حرف زدن نمیشود؛ با تلاش و با حرکت باید باشد.
امروز در مسائل اقتصادی مشکلاتی داریم مثل تورم، اما بعضی، این مشکلات را آن چنان بیان میکنند که گویا هیچ موفقیتی در جمهوری اسلامی اتفاق نیفتاده و آنها را مکتوم میکنند. دهها موفقیت در بخشهای مختلف نظام جمهوری اسلامی وجود دارد که باید این موفقیتهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی را بگوییم و به یاد مردم و به یاد کسانی که غفلت میکنند، بیاوریم.
دولتی که امروز بر سر کار است، ارتباطاتش با مردم خوب است، به میان مردم میرود، در بین مردم حضور دارد؛ یک حرکت مردمی، گرایش مردمی محسوس است که این را باید تکمیل کرد؛ اولا ادامه پیدا کند و ثانیا به وعدههایی که به مردم داده میشود، عمل بشود.
مسئولین باید ساز و کاری را پیش بگیرند که بتوانند از نظرات مردمی در عمل استفاده کنند و مردم را در اقدام شریک کنند.
در گوشه و کنار کشور مواردی هست که فساد هست، ویژه خواری هست که ممکن است از چشم مسئولین ذی ربط دور مانده باشد، اینها را مردم مشاهده میکنند. از ظرفیت مردم در این زمینه استفاده بشود.
مسئولین محترم از صدر تا ذیل مشغول کارند، تلاش میکنند و زحمت میکشند؛ این زحمتها ان شاء ا... مورد برکت الهی قرار بگیرد. این مجاهدتها را ادامه بدهند، برای مردم کار کنند، نیتشان را خالص کنند برای خدا.