علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ در ادامه قرار اعضای شورای اسلامی شهر مشهد برای حضور در میان مردم و در قالب گفتگوهای رودررو برای بررسی مشکلات محلات مختلف شهر، چهارمین نشست صمیمانه «پای حرف مردم» با حضور مهدی ناصحی نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، فاطمه سلیمی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر، حسن کریمدادی رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد و حسین فرهادیان شهردار منطقه ۷ در محله خلج واقع در منطقه سیدی برگزار شد.
در این نشست که در مسجد حضرت، ولی عصر (عج) خیابان شهیددایی برگزار شد، اهالی از مهمترین دغدغه هایشان با اعضای شورای اسلامی شهر مشهد گفتند.
در این جلسه مانند جلسات پیشین «پای حرف مردم» ابتدا شهروندان دغدغه هایشان را به گوش مدیران شهری رساندند. یکی از دغدغههای مردم این محله نبود زمین مناسب برای گذران اوقات فراغت و ورزش فرزندان بود که اعضای شورای اسلامی شهر به اتفاق پیشنهاد دادند از زمینهای خالی محله در صورت توافق با مالک، به صورت موقت برای ایجاد زمین ورزشی بهره گیری شود. ضمن اینکه آمادگی مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر برای آماده سازی این زمینها نیز اعلام شد.
پس از وعده همراهی اعضای شورای اسلامی برای تحقق این درخواست مردمی، محمدرضا نهاری، نوجوان سیزده ساله حاضر در این نشست، پیشنهاد کرد زمین خالی واقع در بین صبای ۴ و ۶ را به زمین ورزشی تبدیل کنند. این پیشنهاد پذیرفته شد و مهدی ناصحی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، با تمجید از این پیشنهاد، از شهرداری منطقه خواست تا تعیین تکلیف این زمین، به صورت موقت از آن به عنوان زمین بازی موقت استفاده شود.
در ادامه، یکی دیگر از شهروندان محله خلج با گلایه از سرویس دهی شرکت اتوبوس رانی به این محله از مدیران شهری درخواست کرد که این موضوع نیز پیگیری شود.
یکی دیگر از اهالی محله در این باره گفت: اتوبوسهایی که از محله ما گذر میکنند، آن قدر دیر به ایستگاه میرسند که مردم دیگر خسته میشوند و برای سوارشدن به اتوبوس به خیابانهای مجاور میروند تا از دیگر خطوط اتوبوس رانی استفاده کنند.
شهروند دیگری هم درباره املاک این منطقه صحبت کرد. به گفته او بیشتر املاک و منازل منطقه قول نامهای است و از مسئولان خواست تا برای سنددارکردن املاکشان راهکارهایی ارائه دهند. یکی از اهالی جوان منطقه نیز از مدیران شهری خواست تا جلو ساخت وساز غیرمجاز یک آپارتمان پنج طبقه در محله گرفته شود.
همچنین نبود آسفالت مناسب و خاکی بودن و تاریکی برخی کوچهها و نبود کانالهای مناسب برای جمع آوری آبهای سطحی از دیگر دغدغههای اهالی محله بود. یکی از اهالی محله نیز از مسئولان شهری خواست که برای حل موضوع تعریض خیابان شهیددایی اقدامات لازم را انجام دهند.
در ادامه این جلسه، نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه شورای ششم شهر درحالی مدیریت شهری را در اختیار گرفت که بودجه ۱۴۰۰ در نیمه راه بود، اظهار کرد: بودجه ۱۴۰۰ شهرداری مشهد بنا به برخی منابع و مصارف بسته شده است و ما در ابتدای کارمان با مصارفی روبه رو شدیم که منابع آن وجود نداشت. از این رو با حجم سنگینی از بدهیهای دوره قبل روبه رو شدیم.
ناصحی با بیان اینکه در ابتدای کار برخی پروژهها در حال اجرا بود که نیاز اساسی مردم نبود و همچنین پروژهها گران در حال اجرا بود، ادامه داد: در این وضعیت نمایندگان مردم در شورای ششم شهر با حرکتی کارشناسی در مدیریت شهری، به اصلاح بودجه اقدام کردند و اتفاقات خوبی افتاده، اما بی شک با توجه به بودجه کنونی، تغییرات اساسی سخت است.
وعده آسفالت و پیاده روسازی جدید وی افزود: اولین مصوبه ما در شورای اسلامی شهر اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان به مناطق حاشیه شهر برای تعریف پروژههای زودبازده بود که با اصلاح بودجه ۲۸۰ میلیارد تومان آن امسال محقق شده است و این روند در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه خواهد داشت. برای منطقه سیدی و خلج از این محل بودجهای با پیشنهاد مساجد و شورای اجتماعی محلات چند پروژه مانند آسفالت، پیاده روسازی، دسترسیها و تملکها مطرح شده است.
ناصحی با تأکید بر اینکه در تلاشیم تا فرایندهای ۳۱۶ گانه مدیریت شهری را به نفع مردم کاهش دهیم، گفت: در زمان آغازبه کار شورای ششم مشهد، اعضای این شورا با رأی دیوان عدالت اداری مبنی بر باطل شدن پروانه تجاری موقتها روبه رو شدند و این تجاریها باید پروانه تجاری دائم را دریافت میکردند که دریافت این پروانه براساس ضوابط شهرسازی صادر میشود.
اگر قرار بود این اتفاق بیفتد، ۱۵ هزار واحد صنفی در مشهد تحت تأثیر این قانون قرار میگرفتند و تعطیل میشدند. از این رو با برخی رایزنی ها، اجرای رأی را یک سال تمدید کردیم.
این عضو شورای اسلامی شهر مشهد در ادامه به بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری مشهد هم اشاره کرد و گفت: بودجه ۱۴۰۱ مدیریت شهری مشهد بیشتر بر مبنای وعدههای انتخاباتی شورای ششم تعریف شده و اولین بار سهم مناطق حاشیه شهر از بودجه به عدد ۳۸ درصد از کل بودجه رسیده که این اتفاق بی نظیر است. در عین حال شرطی را هم گذاشته ایم که همه این ۳۸ درصد بودجه حاشیه شهر به صورت صددرصدی تخصیص یابد.
وی افزود: در این بودجه توجه خاصی به بودجههای حوزه فرهنگی واجتماعی شده است تا چهره شهر از نظر بصری و فرهنگی زیباتر شود.
ناصحی در پاسخ به دغدغههای شهروندان درباره کمبود زمین ورزشی گفت: ما هیچ مقاومتی برای تبدیل زمینهای خالی منطقه به زمین ورزشی به صورت موقت یا دائم نداریم، اما لازمه این کار پیداکردن زمین خالی و توافق با مالک است که دست کم به صورت موقت بتوان در زمینهای خالی زمین ورزشی ایجاد کرد.
وی تأکید کرد: موضوع ورزش بانوان هم برای ما اهمیت دارد. اکنون در ۸ بوستان فضا برای ورزش بانوان ایجاد شده و آقای شهردار هم دستور داده است تا در بوستانهای بیش از ۵ هکتار فضایی ویژه برای خانمها ایجاد شود که این اتفاق در سال آینده عملیاتی میشود. در اطراف این منطقه نیز بوستانهای بزرگی وجود دارد که موضوع فضای ویژه برای خانمها در این بوستانها نیز در دستورکار قرار میگیرد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد درباره اختصاص سالنهای ورزشی به گرم خانهها نیز این گونه توضیح داد: در این موضوع مقصر ما نیستیم و دستگاههای دیگر شهرداری را الزام کرده اند تا این سالنها در اختیار گرم خانهها و معتادان قرار گیرد.
ما نیز موافق این موضوع نیستیم. زیرا اختصاص این سالنها به گرم خانهها علاوه بر اینکه فضای ورزشی را محدود میکند، سبب خسارت به زیرساختهای سالنها نیز میشود. براساس برآوردها پس از دریافت این سالنها باید نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان برای ترمیم ۶ سالن در اختیار گرم خانهها هزینه شود.
وی افزود: همه موضوعهای مطرح شده در این جلسه بررسی خواهد شد و در فاصله دوهفتهای گزارش اقدامات انجام شده یا دستورات داده شده یا موانع بر سر راه حل مشکل به اهالی اعلام میشود.
در ادامه این نشست رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد درباره اسناد قول نامهای املاک منطقه گفت: برای سنددارشدن املاک قول نامهای چندسالی است اتفاقات خوبی در مشهد رخ داده است و با همکاری آستان قدس و شهرداری مشهد، افراد دارای ملک قول نامهای میتوانند به سنددارکردن ملکشان بدون پرداخت هزینه گزافی اقدام کنند و در زمان انتقال ملک هزینههایی مانند حق تقدیمی دریافت میشود و اهالی این منطقه که املاک قول نامهای دارند، میتوانند از این فرصت استفاده کنند.
حسن کریمدادی درباره مشکل کمبود اتوبوس در این محله نیز گفت: در این زمینه موضوع را با مدیرعامل سازمان اتوبوس رانی به صورت ویژه پیگیری خواهیم کرد، اما قرار است در خطوط اتوبوس رانی مشهد اصلاحاتی انجام شود که اکنون این اقدام در دست بررسی است. وی درباره مشکل نبود گاز در صبای ۱۵ هم گفت: در این زمینه موافقت شده است تا مسیر دسترسی ایجاد شود و گاز در اختیار پلاکهای این کوچه قرار گیرد.
کریمدادی درباره خیابان خلج ۱۴ که محل ریختن زباله شده است، نیز از شهرداری منطقه خواست تا اقدامی سریع در این باره انجام دهند.
فاطمه سلیمی، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این جلسه درباره مشکل خطوط اتوبوس رانی در محله با مدیرعامل سازمان اتوبوس رانی تماس گرفت و نتیجه تماس این بود که به اهالی محله پیشنهاد شد به جای یک اتوبوس موجود در محله، ۲ دستگاه مینی بوس به این خط اضافه شود تا سرعت رفت وآمد بیشتر شود. البته این تغییر مد حمل ونقلی با موافقت اهالی محله صورت میگیرد.
در ادامه نیز شهردار منطقه ۷ مشهد در پاسخ به دغدغهها و مطالبات مردم محله در ابتدا به موضوع تعریض خیابان شهیددایی اشاره کرد و گفت: برای تملک و درنهایت تعریض نیازمند منابع مالی نقد هستیم که این منابع امسال وجود ندارد، اما میتوانیم با مالکانی که موافق هستند، به ازای مساحت عقب نشینی ملکشان، پروانه برای ساخت بدهیم.
حسین فرهادیان افزود: در موضوع سالنهای ورزشی که در اختیار گرم خانه هاست، این موضوع برای ما اجبار شده است، اما به صورت جدی پیگیر آزادشدن سالن شهیدنامی در منطقه هستیم. در عین حال هر زمین خالی که در منطقه وجود دارد، شهروندان به ما معرفی کنند تا در صورت توافق با مالک آن، بتوان از آن زمین به عنوان زمین ورزشی بهره برداری کرد.
وی درباره آسفالت معابر نیز گفت: امسال به علت محدودیت در دریافت قیر، عملیات روکش آسفالت نداشتیم و تمرکزمان بر لکه گیری بود.
فرهادیان درباره انجام برخی ساخت وسازهای غیرمجاز نیز وعده پیگیری موضوع را داد.