صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

روح سبز عاطفه، همزاد عشق

  • کد خبر: ۹۹۸۶۰
  • ۰۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۲
فاطمه سلیمی - عضو هیئت رئیسه شورای شهر مشهد

فاطمه زهرا (س) به عنوان مادر و الگوی زنان عالم، فجر درخشانی است که از گریبان او خورشید امامت و ولایت و نبوت درخشیده است. آسمان بلند و رفیعی است که در آغوشش ستاره‌های فروزان ولایت قرار گرفته‌اند. لیلةالقدری است که مقدراتش ملک و ملکوت فرزندان آدم را به مطلع‌الفجر عصر ظهور و حاکمیت جهانی فرزندش مهدی (عج) می‌رساند.

فاطمه زهرا (س) ملکه مهربانی‌هاست. آن خیر کثیر و فراوانی است که پیوسته منشأ برانگیختگی و تحول در امت اسلام بوده است و در سراسر دوران و اعصار، چراغ هدایت و راهنمای بشریت به سوی حقایق توحیدی و فضائل و مکارم اخلاقی است.
روش و سبک زندگی فاطمی، بهترین شیوه و الگو برای ما زنان در راستای ساختن نسلی پاک و سعادتمند است. با بررسی شیوه‌های مدیریتی زندگی ایشان در همه ابعاد، می‌توانیم به جامعیت این اسوه جهانیان پی ببریم.

به گواه تاریخ، نسل امروز ایران انقلابی که زهراگونه مصداق ملکه مهربانی را نمایان کرده‌است، تربیت‌یافته دامان زنانی است که خود نیز دوشادوش مردان در همه مقاطع سرنوشت‌ساز انقلاب، به دفاع از حریم ولایت و نظام شکوهمند اسلامی پرداختند.

ایجاد آسایش، آرامش و امنیت روانی و اخلاقی در سنگر خانواده برای امکان حضور بانشاط بانوان در اجتماع، موضوعی اساسی در مدیریت شهری، و در حکم زیربنا و جوهره همه ارکان و لایه‌های نظام برنامه‌ریزی شهری از سند چشم‌انداز بیست‌ساله تا برنامه‌های میان مدت اجرایی است.

احترام به زنان با توجه به نقش محوری و بی‌بدیلشان در نهاد خانواده از موضوع خانواده‌محوری جدا نیست و لازم و ملزوم یکدیگرند. پیشرفت و شکوفایی شهر در گرو سرزندگی، نشاط و سلامت نهاد خانواده، و سلامت و سرزندگی نهاد خانواده در گرو شکوفایی، طراوت و بالندگی وجود زن است.

فضای شهر باید آکنده از عطر و عطوفت مادرانه باشد. سکینت و آرامش جامعه را زن و مهر مادرانه فراهم می‌کند! زن ملکه عطوفت و ریحانگی است. شهر باید تسهیلگر بهره‌مندی بی‌دغدغه بانوان و مادران از خدمات شهری و هم‌زمان، ممکن برای حضور پرنشاط ایشان در کانون گرم خانواده باشد.

شهر در تمامی حوزه‌های خدماتی‌اش باید گرد آید تا قدردان مهربانی زنان باشد. هرچند زنان، این فرشتگان زمینی و این ملکه‌های مهربانی، شایسته همه مهربانی‌هایند، تلاش شهر برای جبران قدری اندک از نقش بی‌بدیل مادری، همسری، خواهری و زنانگی این گوهر‌های وصف‌ناشدنی و بزرگداشت ارزشمندی‌شان می‌تواند نمایش اندکی از مهربانی به زنانی باشد که با الگوبرداری از فاطمه زهرا (س) نماد مهربانی را سراسر نمایان می‌کنند.

توجه به ساخت شهر‌ها با نگاه مادرانه و توجه به نیاز‌های زنان جامعه در جایگاه زندگی‌بخشی عناصر انسانی شهر، می‌تواند بخش زیادی از مشکلات اجتماعات انسانی را حل کند. از این رهیافت است که به ارتقای زیست‌پذیری شهری و بهبود تعاملات شهری دست خواهیم یافت که راهکار اساسی برای بوم‌شهر‌های پایدار خواهد بود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.