روایتی از آخرین دستاورد‌های مدیریت شهری مشهد در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی خدمات شهری | از دستگاه ریشه‌کن تا پهپاد‌های اطفای حریق + فیلم شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی‌بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی شش‌هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد + تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی‌کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

فاطمه فاطمه است

  • کد خبر: ۹۴۷۸۱
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۳
فاطمه فاطمه است
فاطمه سلیمی - عضو هیئت رئیسه شورای شهر مشهد

حضرت فاطمه زهرا (س) در کنار مجموعه صفات ایمانی و اعتقادی که مختص زن مسلمان است، در مقام یک زن، ویژگی‌هایی عمومی دارد که برای همه گروه‌ها می‌تواند الگو باشد. ایشان در سبک زندگی خود، یعنی نقش و جایگاه فردی، در نقش خانوادگی خود، یعنی مادری و همسری و در نقش اجتماعی و سیاسی خود مصداق اعلای یک زن کامل است. این بانوی بزرگوار به عنوان یک فرد، آینه تمام‌نمای زندگی انسانی، نوع‌دوستی و احسان، صبر و گذشت، عفت و حیا و قدرت و صلابت است.

روش و سبک زندگی فاطمی بهترین شیوه و الگو برای ما زنان در جهت ساختن نسلِ پاک و سعادتمند است.
حضرت زهرا (س) شخصیتی بزرگوار است که در همه ابعاد زندگی برتر است. با بررسی شیوه‌های مدیریتی زندگی در ابعاد و مسائل مختلف، خواهیم توانست به جامعیت این اسوه جهانیان پی ببریم.

در بحث مدیریت اجتماعی و سیاسی حضرت، می‌توان گفت ایشان پس از رحلت پیامبر اکرم (ص)، محور پایه‌ریزی جریان و حرکت سیاسی در مسیر پاسداری از حریم ولایت بود که از سوی خودش هدایت می‌شد.

حضرت کانونی برای مقابله با ناهنجاری‌ها و انحرافات شد و نیز جنگ، سخنرانی در مسجد و پاسخ‌گویی به شبهه‌های زنان و مردان جامعه، نشان‌دهنده وجود چهارچوب‌هایی برای حضور زنان در جامعه است.

ایشان در زمان حیات پیامبر (ص) پس از غزوه‌ها، یار و غم‌خوار پدر و همچنین همسر بود و نقش امدادگری را ایفا می‌کرد. نقش ایشان در ماجرای مباهله مسیحیان نجران به همراه پیامبر (ص)، حضرت علی (ع) و حسنین (ع) که در قرآن نیز به آن اشاره شده است، حضور سیاسی ایشان را در زمان پیامبر نشان می‌دهد.

حضرت برای روشن ساختن افکار عمومی درخصوص انحراف مسیر امامت، ۴۰ شبانه‌روز دست حسن و حسین (ع) را می‌گرفت و همراه با حضرت علی (ع) به خانه مهاجر و انصار می‌رفت تا در جهت بیداری و هوشیاری، تکلیف اجتماعی خویش را این‌گونه انجام دهد.

مدیریت ایشان در زندگی و ارتباط با همسر و فرزندان به صورت استفاده از نام مناسب و القاب زیبا برای نامیدن همسر که باعث ایجاد روابط مثبت و محیطی آکنده از صمیمیت و پیدایش علاقه و احترام در خانواده‌شان بود.

در زندگی مشترک حضرت فاطمه (س) با حضرت علی (ع) سخنان و کلمه‌های محبت‌آمیز بسیار است. هم‌چنین در بعد مدیریت اقتصادی خانواده، بسیاری از کار‌های خانواده را خود عهده‌دار بود.

توجه به آموزش فرزندان، پرورش روحیه عبادی، بازی با کودکان، ارتباط کلامی عاطفی با فرزندان، پرورش روحیه بخشش، اطعام به مسکین و یتیم‌نوازی، توجه به عدالت، مدیریت آداب و سنن حسنه مثل عقیقه و صدقه که در اسلام تأکید شده است و مدیریت عفاف، همه، از مواردی هستند که در زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان الگوی مدیریتی و جامع و کامل برای انسانیت، مورد توجه‌اند.

زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) سرشار از آموزه‌های دینی و قرآنی است که هر انسانی از آن الگوبرداری کند گوی سعادت را می‌رباید و خود و انسان‌های پیرامون خود را به سرمنزل مقصود حیات می‌رساند.

اکنون نیز یکی از رویکرد‌های شورای ششم شهر در کمیسیون بانوان و خانواده نیز تلاش برای بسترسازی و تحکیم الگو‌ها در همه سطوح زنان و با بیان متفاوت و قابل درک برای جامعه در مسیر اعتلا و تمدن‌سازی خواهد بود.

اگر نگاه کلان‌نگر بر عملکرد و رفتار فردی و اجتماعی و میراث علمی حضرت زهرا (س) متمرکز شویم و در فراز‌های تمدنی خطبه فدکیه بیندیشیم، متوجه مقیاس جهانی آن خواهیم شد.

ضمن تسلیت ایام، تشکیل کمیسیون بانوان و خانواده در ایام فاطمیه را به فال نیک می‌گیریم و با استعانت از درگاه الهی و پشتبانی بانوی ۲ عالم، حضرت فاطمه (س)، جهان‌شهر برکت و کرامت را بستری برای آغاز تلاش‌ها در راستای شکل‌دهی شبکه زنان در جهت تقویت یکدیگر و الگوبرداری و الگوسازی و تمدن‌سازی در مقیاس جهانی برمی‌شمریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->