نقش یک عضو شورای جهان شهر برکت و کرامت برای رفع نیازهای مردم نباید فقط به بدنه شهرداری محدود شود، بلکه باید در راستای مدیریت شهری با نگاه ملی و بین المللی در جهت رفع این نیازها تعریف شود. نهاد شورا یک نهاد نظارتی بر عملکرد شهرداری با نگاه مردم است. بر اساس همین اصل است که در بدنه شوراها متناظر با فعالیتهای شهرداری، کمیسیونهای تخصصی شکل میگیرد.
در کمیسیونها کار نظارت تخصصی متناسب با هر معاونت در شهرداری رقم میخورد؛ اما یک گروه از کمیسیونها نیز به صورت ویژه و بر اساس نیاز مردم و جامعه تشکیل میشود. در این دوره شورای اسلامی شهر، کمیسیون بانوان و خانواده و نیز کمیسیون ورزش و جوانان به عنوان نیاز شهر شناسایی شد و در راستای برآورده کردن این نیازها، مرتبط با آن کمیسیون ویژه تشکیل شد. ما باید وظایف شوراها را برای مردم تبیین کنیم.
تشکیل کمیسیونهای تخصصی برای شنیدن حرف مردم و استفاده از ظرفیت جامعه نخبگانی است. در نهایت نیز عضو شورا باید درخواستهای مردم را در قالب طرح بیان کند. در حقیقت خواستههای مردم در کمیسیونهای شورای اسلامی با نگاه مردمی و در عین حال دید تخصصی بررسی میشود.
اعضای شورای اسلامی در مواردی که خواست مردم از سوی شهرداری ارائه نشده است نیز میتوانند در خواست شهروندان را در قالب طرح، ارائه و پشنهاد دهند.
در این دوره شورای اسلامی، طرحهای زیادی از سوی اعضا به صحن علنی رسیده است. اعضای شورای اسلامی شهر همچنین با حضور مستمر در کمیتههای نظارتی، مسیر ارتباطی خود را با بدنه مردم بیشتر میکنند و با اتکا به این ظرفیت، برای رفع مشکلات مردم قدم بر میدارند.
شرکت عضو شورای اسلامی در جلسات هیئت مدیره سازمانها به عنوان عضو ناظر نیز بر نقش نظارتی شوراها تأکید دارد.
در این راستا عضو ناظر باید نفع مردم را در قالب برنامهها و تصمیمات در ساختارها و سیاستهای هیئت مدیره سازمانها در نظر بگیرد. عضو شورا باید هم خوب ببیند و هم خوب بشنود تا بتواند خوب تصمیم گیری و سیاست گذاری کند.